Veganska smakupplevelser i Barcelona

Att vara vegan har aldrig varit enklare, speciellt inte i metropolen Barcelona. Som tur är ligger de flesta veganska restaurangerna en bit ifrån den hektiska gågatan La Rambla de Catalunya som under högsäsongen fylls av turister och försäljare.

 Enjoy Vegan

 

Besök de mer charmiga delarna av Barcelona för din måltid, här hittar du de mest autentiska restaurangerna med närodlade ingredienser och dedikerad personal. Menyerna ändras frekvent beroende på årstid, närodlat och ekologiskt står högt i kurs.

 

Vi rekommenderar starkt att besöka minst två av dessa restauranger. Samtliga restauranger på vår lista stoltserar i staden med ett eget unikt koncept vilket du inte får missa! 

Veggi Garden 

 

Veggi Garden, Barcelona

Denna veganska restaurangen ligger i livliga Raval nära skate meckat MCBA. De erbjuder 100% vegansk meny med sallader, böngrytor, tapas och veganska burgare. Priserna är blygsamma och varierar mellan 5-9 euro för huvudrätter. Du kan även beställa dagens lunchmeny som erbjuder förrätt, mellanrätt och efterrätt för 8,50 euro.

Restaurangen erbjuder sittplatser både inne och ute. Utomhus hittar du en stor och luftig uteservering och inne i restaurangen hittar du en lokal som är fylld med konst och exotiska vibbar. På grund av restaurangens läge så har Veggi Garden en mycket ung, hipp kundkrets på kvällarna.

veggi garden

Innan eller efter måltiden så rekommenderar vi att ta en sväng förbi MCBA för att kolla på de som åker skateboard eller ta en tur in på en av de många världsberömda utställningar som Barcelona erbjuder sina invånare och turister.

 

Adress: Carrer dels Àngels, 3, 08001 (mellan MCBA & Biblioteca Catalunya)

Öppettider: Mån - Lör 11.30 - 23.00

 

Enjoy Vegan

 

Enjoy Vegan

Avnjut en enkel lunch på denna veganska resturang i området El Borne. Restaurangen erbjuder klassisk vegansk mat med soppor, tortilla av olika slag och vegansk lasagne. Du får huvudrätterna för 5 - 10 euro och en Menu del dia (dagens lunchmeny) för 11 euro.

 

Restaurangen visar upp ett hållbart tänk med ekologiska och närodlade ingridienser. Personalen är mycket trevlig och gör alltid sitt bästa för sina gästers trivsel. Det finns inte allt för många bord i restaurangen vilket tyvärr kan leda till att du inte kommer kunna få en sittplats under dagens alla timmar.

Enjoy Vegan

Ifall du inte får en sittplats så kan du unna dig en titt på de hemmagjorda smyckena som säljs här eller ta en take-away och sedan sätta dig i den vackra parken Cituidella, nära Arc de Triomf, för att avnjuta din måltid. Du kan även beställa färdig mat hem från deras hemsida, ifall du känner för att avnjuta en autentisk vegansk måltid i din egen bostad.

 

Adress: Plaza de Sant Augusti Vell 10, 08001

Öppettider: Mån - Tors 10.00 - 22.00, Fre - Sön 11.00 - 22.30

 

Catbar

 

Catbar

Denna unika och autentiska bar erbjuder en härlig kväll med veganska burgare och ett brett utbud av Katalanska ales. Det är en av Barcelonas klassiker och baren är en lokal favorit. De har en enkel meny bestående av veganska burgare med namn som Mexican Red, Black Cat och Crazy, med priser runt 8 euro.

 Catbar

Den livliga atmosfären som den här baren erbjuder passar perfekt för dem som söker efter en plats att börja kvällen på. Catbar är en av de äldsta veganska restaurangerna i staden och är därav ett välkänt ställe med ett mycket gott rykte!

 

Tips: Passa på att säga hej till barens ägare Roy som gärna tar ett snack och berättar om baren som han döpt efter sin dotter.

 

Adress: Carrer de la Bòria, 17, 08003

Öppettider: Mån - Ons 18.30 - 23.00, Tors - Lör 12.30 - 23.00

 

Restaurante Biocenter

 Biocenter entrance

I en lugn del av Raval hittar du denna restaurang som erbjuder allt från frukost till middag i en charmig lokal med hemtrevlig känsla. Restaurangen har en stor härlig lokal med många sittplatser men erbjuder även några få mysiga platser utomhus.

Biocenter

Om du ännu inte har hunnit bli hungrig så kan du bara ta en härlig paus i upptäckandet av staden och sätta dig på denna restaurang för att avnjuta en fika, du kan välja bland många olika teer och veganska bakelser.

 

Som söndagsaktivitet rekommenderar vi att ta med sig en bra bok för att sedan unna sig en sen lunch på den lilla uteserveringen.

 

Adress: Pintor Fortuny, 25, 08001

Öppettider: Mån - Lör 9.00 - 23.00, Sön 13.00 - 16.00

 

Restaurantes Vegetalia

 

Vegetalia

Mitt på ett mysigt litet torg i hjärtat av Raval hittar du Restaurantes Vegetalia. Restaurangen erbjuder ett stort utbud av både veganska och vegetariska rätter, bland annat veganska tapas, risotto, pizza och veganska burgare. Du kan även välja bland många olika ekologiska teer och kaffe.

 Vegetalia

Du kan både sitta inne i den lugna restaurangen eller så kan du sitta på deras stora uteservering. Restaurangens priser varierar mellan 7-11 euro och dagens lunchmeny, som består av tre rätter, får du för endast 10 euro. Vegetalias fördelar ligger i deras flexibilitet, önskar du några förändringar i menyn så är det bara att fråga personalen.

 

Adress: C/ Escudellers, 54, 08002 (Plaza D, Emil Vendrell)

Öppettider: Mån - Lör 11.00 – 23.00

 

Tips: Glöm inte att många av de vegetariska restaurangerna som du kommer att springa på här, oftast erbjuder veganska rätter! Vi rekommenderar att äta lite pinxtos eller tapas till kvällen för att sedan gå till restaurangen på spanskt vis – efter 21. Tänk även på att Barcelona är en stad som älskar att gå ut så gör dig själv en tjänst och boka bord på just den restaurangen som du vill besöka!

Observera: I Barcelona så dricksas det inte hejvilt, det görs endast ifall restaurangen och personalen lyckats imponera på dig.


Karta