Vegetarisk mat i Valencia: 11 Restauranger i stadens hjärta

Att få njuta av vegetarisk mat i Spanien har blivit mycket enklare de senaste åren. Antalet vegetariska och veganska restauranger växer ständigt i de spanska städerna, och de tenderar även att erbjuda olika alternativ på menyn, inkluderat gluten- eller laktosfri mat. Denna frihet kan du också njuta av i Valencia.

Barcelona är just nu det bästa resealternativet i Spanien enligt många, och restaurangerna i staden har ofta flera vegetariska alternativ, men Valencia i söder hamnar inte långt efter. Vi har utforskat Valencias vegetariska scen i centrum av denna soliga kuststad, som är dessutom Spaniens tredje största stad. Om du har valt att hyra lägenhet i Valencia, så kommer detta dig en möjlighet att spendera dina pengar på härliga, hälsosamma måltider ute på stadens gator.

1. Nature Bistro

Quinoa a la pizzaiola, Nature Bistro, Valencia

Nature Bistro är en restaurang i det centrala och livliga området Cánovas. På menyn hittar du allt från vegetariska, veganska, glutenfria och organiska rätter, perfekt för en fin middag ute nära ditt boende i Valencia området.

Om du gillar det söta i livet, så kommer du att bli frestad av deras utsökta kakor. Trots sina goda kakor, så marknadsför sig Nature Bistro med att 80% av deras meny innehåller inget socker.

Dessert, Nature Bistro

Restaurangen serverar Menú del Día (dagens meny) från €11.80 måndag till fredag. Den inkluderar förrätt, huvudrätt, efterrätt och en organisk drink. Restaurangens förrätter består av lokala, färska och organiska ingredienser, och huvudrätten är vad du önskar från menyn oavsett vilket pris det har.

Adress: C/ Ciscar, 49

Öppettider: Måndag och tisdag: 13:30 - 15:30. Onsdag till lördag: 13:30 -15:30 / 21:30 - 23:30. Söndag: 13:30 - 15:30.

Kontakt: Telefon: (+34) 619231874 / 961001367. Email: info@naturebistro.es / reservas@naturebistro.es

Hemsida: http://naturebistro.es

Oslo restaurang Valencia

Oslo ligger i området Barrio Carmen som ligger i gamla stan, nära katedralen och det lilla mysiga torget Plaza del Negrito. Byggnaden som byggdes 1850, har två våningar, en terrass och med en skandinavisk avantgarde design, i vilken vegetariska och veganska rätter serveras. Ingredienserna köpes färska varje dag från Mercado Central, den vackra och centrala marknaden i Valencia.

Du kan beställa en trerättersmeny för €11.90 på Oslo (endast under lunchen, tisdag till fredag). Dryck ingår ej, men du kan välja en kaffe istället för en dessert ifall du önskar det. Baren erbjuder ett stor utbud av olika drycker, till exempel, vin, gin & tonic och craft beer från Valencia.

Denna restaurangen öppnade sina dörrar 2014 och är en del av Grupo Copenhagen (det finns tre stycken i Valencia, se mer nedanför). På varenda en av gruppens restauranger så är förrätten på Menú del Dia tre vegetariska tapas. Med många olika smaker som du kan testa och njuta av!

Adress: Carrer Catalans, 8

Öppettider: Tisdag till lördag: 13:30 - 16:00 / 20:30 - 23:30.

Kontakt: Telefon (+34) 960 91 07 22

Hemsida: http://grupocopenhagen.com/restaurante/oslo/

3. MIOBIO

MIOBIO restaurang Valencia

MioBio ligger i distriktet Ruzafa som har fått ett rejält uppsving de senaste åren, och restaurangen marknadsför sig med att vara den första veganska restaurangen i Valencia, som är 100% organisk. Allt i restaurangen siktar mot en hälsosammare livsstil, som inkluderar den ljusa feng shui inspirerade inredningen.

MioBio erbjuder en vegansk buffé från måndag till fredag mellan 13:00 och 16:00. Du  betalar efter din åtgång, då din tallrik vägs efter att du gjort dina val från buffén.

Restaurang MioBio Valencia

Det är möjligt att ta mat en gång till och få den vägd ännu en gång i kassan. Du betalar extra för desserter (€3 till €3.50).

Adress: Carrer de Cadis, 67 bajo

Öppettider: Måndag till söndag: 13:00 - 16:00. Fredag till lördag: 20:00 till 01:00. stängt på söndagar.

Kontakt: Telefon: 606 01 41 21

Hemsida: Du kan följa MioBio på deras Facebook-sida: https://www.facebook.com/miobiovalencia

4. Tarta de Zanahoria

Tarta de Zanahoria restaurang, Valencia

Denna färgglada restaurang i området Ruzafa är baserad på makrobiotisk matlagning. Alla ingredienser är antingen organiska och veganska eller fria från animaliska ingredienser. Denna restaurangen är också bra för de som vill undvika gluten, laktos eller ägg.

Tarta de Zanahoria (morotskaka på spanska) är endast öppen på lunchen under veckodagarna, då serveras en dagens meny för €10 vilken inkluderar både te och dessert.

Tarta de Zanahoria restaurang Valencia

Adress: Carrer del Pintor Salvador Abril, 3

Öppettider: Måndag till fredag: 13:45 - 16:00.

Kontakt: Telefon: 620 11 24 65. Email: tartadezanahoria.valencia@gmail.com

Hemsida: http://tartadezanahoria.com/

5. Malmö (Grupo Copenhagen)

Malmö, Valencia

Restaurang Malmö ligger också i Ruzafa distriktet, här så hålls den veganska gastronomin i fokus med influenser från Japan och Medelhavet. Restaurangen är inredd i skandinavisk anda.

Här kan du smaka över 25 olika sorters craft beers från Valencia. Malmö och alla Grupo Copenhagen restauranger, har ett hållbart tänk så de tillagar sin mat med närodlade och ekologiska produkter i den utsträckning det går.

Adress: Carrer de Sueca, 46

Öppettider: Måndag: 13:30 till 16:00. Måndag till lördag: 20:30 till 23:00.

Kontakt: Telefon 963 28 54 28

Hemsida: http://grupocopenhagen.com/restaurante/malmo/

6. La Tastaolletes 

Curry lasagne, restaurang Tastaolletes, Valencia

Gömd i det historiska distriktet Carmen ligger restaurangen La Tastaolletes, som serverar vegetariska rätter såsom moussaka  och currylasagne. De har även vegetariska tapas på menyn. Vad sägs om kroketter, organisk ost eller pommes frites med tofu majonäs och hemlagad ketchup?

Du kan sikta på deras tre rätters lunchmeny som inkluderar bröd och kaffe eller te för €12 (andra drinkar är ej inkluderade i erbjudandet) från tisdag till söndag.

Adress: Calle Salvador Giner, 6

Öppettider: Tisdag - söndag: 13:30 - 16: 00 / 20:00 - 23:30. Stängt på måndagar.

Kontakt: Telefon: 963921862

Hemsida: http://www.latastaolletes.com/

7. La Lluna

La Lluna, Valencia

La Lluna är stolta över att vara Valencias första vegetariska restaurang. Restaurangen öppnade sina dörrar år 1980, på den tiden lockade restaurangen en väldigt specifik kundkrets. Än idag ligger restaurangen på samma plats, på en liten sidogata i Barrio Carmen.

På menyn finns rätter som är ägg-, gluten- eller laktosfria. Denna restaurang är även snäll mot din plånbok, med förrätter och huvudrätter för under €8. Menú del Día (dagens meny) kostar endast €8.20. Förrätt, huvudrätt och dessert är inkluderat. Hälsosamma juicer och örtte är framträdande på menyn.

La Lluna organiserar ibland temaveckor med fokus på lokala produkter, ingredienser för årstiden eller fusioner av olika matlagningsmetoder, till exempel, afrikansk eller asiatisk gastronomi.

Adress: Carrer de Sant Ramon, 23

Öppettider: Måndag till tisdag: 9:00 - 16:30/ 20:00 - 23:30. Onsdag till lördag: 9:00 - 16:30 / 20:00 - 23:30. Stängt på söndagar.

Kontakt: Telefon: 963 92 21 46. Email: restaurantelalluna@gmail.com

Hemsida: http://www.restaurantelalluna.es/

8. Les Maduixes 

Les Maduixes, Valencia

Les Maduixes har funnits sedan 1986, vilket är väldigt imponerande för en vegetarisk restaurang i Spanien. På grund av sitt goda rykte, har vi bestämt oss för att inkludera restaurangen i vår lista, trots att restaurangen ligger i universitetsområdet en bit från centrum mot stranden Malvarrosa.

‘Nyttigt och utsökt’ är vad köket på Les Maduixes siktar mot. Hälsosamma alternativ som naturliga sötningsmedel prioriteras här. Färskpressad juice och så kallad ‘supermat’ spelar en stor roll för restaurangen.

Les Maduixes, Valencia

Maduixes sallad sägs vara värd att testa, då den har varit väldigt populär ända sedan restaurangen öppnade. Den hemmagjorda Moussakan är också en klassiker. Andra rätter på menyn med högt betyg är, tofu-kroketter och vit choklad och jordgubbstårta.

Adress: Calle Daoíz y Velarde, 4 (Nära nummer. 100 på Blasco Ibáñez Avenue.)

Öppettider: Måndag till onsdag: 13:30 - 16:00. Tisdag till lördag: 13:30 - 16:00 / 21:00 - 23:00. Stängt på söndagar.

Kontakt: Telefon: 96 369 45 96 / 686 915 880

Hemsida: http://www.restaurantelesmaduixes.es/

9. Ana Eva 

Restaurang Anaeva, Valencia
 
Ana Eva är en vegetarisk restaurang nära tornet Torres de Quart, vilket ger tillgång till Valencias gamla stad. De ligger även bredvid Valencias Botaniska trädgård, nära flodens Turias flodbädd. Den blev dränerad och förvandlad till en vacker park och är en av flera coola saker att se i Valencia. Du kan alldeles säkert kombinera lunch och middag här med en avslappnande promenad i grönområdet. I restaurangen kan du äta i en vacker trädgård dekorerad med vackra plantor.

Ana Eva är stolta över att de tillhandahåller sina egna säsongs, färska och organiska produkter. Om du kan, åk dit på torsdag eller fredag när tre rätters lunchmeny finns tillgänglig för €13 (jämför med den annars dyrare versionen för €18). Det finns också en prova på meny för 2 personer från €36, med en vegetariska variant, en glutenfri variant och en vegansk variant.

Att dricka, du kan välja bland färska juicer, craft beer eller glutenfri öl och örtte med mera.

Adress: Calle Turia 49

Öppettider: Torsdag till söndag: 13:30 - 16:30 / 21:00 - 23:00. Måndag till onsdag: Stängt.

Kontakt: Telefon: 963 91 53 69

Hemsida: http://www.restauranteanaeva.es

10. Kimpira 

Kimpira, Valencia

Kimpira är restaurangen dit du går för att få flera vegetariska, makrobiotiska och veganska recept mitt i Valencias hjärta, då den ligger väldigt nära det viktigaste och mest centrala torget i staden, Plaza del Ayuntamiento.

‘Kimpira’ är ett japanskt uttryckt vilket betyder ungefär ‘den gyllene freden’. Enligt den orientaliska mytologin, kan en endast nå detta stadium genom att äta bra. Det är därför Kimpira försöker använda, till exempel, oraffinerat havssalt och närodlat, organiskt från säsongen råvaror. De undviker även att använda mikrovågor och kemiskt framställt socker.

Populära rätter på menyn inkluderar Chokladtårta och morotstårta. De har specialiserat sig i att göra hälsosamma frukostmenyer och färska juicer.

Du kan njuta av en lunchmeny för €13.90 måndag till fredag. Den inkluderar soppa, huvudrätt, kaffe och dessert. På lördag och söndag kostar denna meny €15 utan dessert. Du kan även beställa en expressmeny för €10. En glutenfri meny finns på torsdagar. För barnen, så finns det separata val på menyn.

Adress: Calle Convento San Francisco 5, Valencia.

Öppettider: Måndag till Söndag: 9:00 - 16:00, förutom på lördagar, då är restaurangen öppen 20.30 - 24.00.

Kontakt: Telefon: 963 923 422.

Hemsida: Kimpira.es

11. Copenhagen (Grupo Copenhagen)

Oslo, Valencia

Den sista restaurangen på vår lista är den tredje och den sista av Grupo Copenhagen restauranger i Valencia. Restaurangen ligger i området Ruzafa. Restaurangens nisch är vegetarisk mat för en bred publik: Medelhavsinspirerad mat som serveras på ett modernt, kreativt och vackert vis.

Den hälsosamma köttlösa matlagningen från Japan och Thailand har inspirerat maten, med sitt fokus på bra råvaror och organiska produkter. Inredningen är i modern, minimalistisk, skandinavisk stil.

Adress: Carrer del Literat Azorín, 8,

Öppettider: Måndag och torsdag: 13:30 - 16:30 / 20:30 - 23:30. Tisdag och onsdag: 13:30 - 16:30. Fredag till söndag: 13:30 - 16:30 / 20:30 - 24:00.

Kontakt: Telefon: 963 28 99 28

Hemsida: http://grupocopenhagen.com/restaurante/Copenhagen/

Som du kan se, finns det flera vegetariska alternativ i staden! Valencia har en rik historia och är också en rolig stad att besöka över en dag eller för en weekend. Du kan enkelt hyra en semesterbostad på Costa de Valencia och spendera dina dagar med att äta gott, kasta tomater under La Tomatina eller ta en promenad i gamla stan och njuta av medelhavsklimatet.

Karta