Tarragona med barn: Fantastisk semester med familjen

Tarragona är en perfekt familjedestination och i staden väntar många monument, en rik kultur och en mängd möjligheter till nöje och underhållning. Du kan enkelt njuta av en avkopplande semester i Tarragona och samtidigt återvända hem med många goda minnen.
 
Det är lätt att ta sig till Tarragona från både Reus- och Barcelonas flygplats, du kan både hyra bil och ta bussen från flygplatserna till staden för att upptäcka Costa Doradas kust och all dess charm. Vi vet att det kan vara svårt att hitta en lämplig semesterdestination som passar hela familjen, så idag ska vi gå igenom de bästa platserna och aktiviteterna i Tarragona för dig som planerat att resa med barnen!
 
Romerska amfiteatern i Tarragona

Upptäck Tarragonas många monument

Tarragonas höjdpunkt; dess spektakulära romerska arkeologiska kvarlämningar i resterna av den imponerande staden Tarraco. Besök Tarracos många monument, såsom amfiteatern och den romerska cirkusen, eller gå längs muren som omringade staden. Ett besök till Tarraco är en rolig och lärorik aktivitet som engagerar hela familjen - Tarragona är som en öppen historiebok om Medelhavets tid.
 
En av de platser som barn brukar gilla mest är Parc Ecohistòric del Pont Del Diable, belägen i utkanten av staden. Området är känt tack vare dess imponerande, romerska akvedukt Pont del Diable som byggdes under 100 e.Kr. i syfte att föra vatten till staden Tarraco. Denna park är full av vandringsleder och rastplatser, så det är den perfekta platsen att njuta av en familjedag tillsammans ute i naturen.
 
Gamla stan i Tarragona
 
Det är underbart att upptäcka stadens gator som bär på både en medeltida och en modern historia, speciellt i gamlestan i Tarragona. Du kan upptäcka monumenten och gatorna till fots, på segway och via ett litet turisttåg. Företag som Segway Tarragona har en mängd butiker med bra erbjudande som du hittar på olika platser i staden. Den är ett roligt och bekvämt sätt för barnen att upptäcka staden. Boka din semester till Tarragona redan idag och bli överraskad av all den charm som denna lilla stad besitter.

Natur, sol och stränder längs Costa Dorada

Med Tarragonas häpnadsväckande 15 kilometers långa kust så garanterar vi att du kommer att hitta minst en strand som du älskar. Kusten är full av gyllene stränder med kristallklart, grunt vatten.

Vi rekommenderar främst stränderna Capellanes, El Miracle och Abarrassada;  
som vanligtvis erbjuder alla typer av tjänster och säkerhetsåtgärder som du kan tänka dig, som bland annat duschar, toaletter, butiker, badvakter och första hjälpen. Stränderna viftar dessutom alla med den Blå Flagg som de tilldelats tack vare deras miljösmarta tänk och renlighet.
 
Altafulla, Tarragona
 
Tarragonas stränder och andra naturupplevelser är områdets största attraktion - det finns inget som kan jämföra sig med en avkopplande dag på stranden, med ljudet av havet i bakgrunden och solens strålar i ansiktet. Det finns många dagsutflykter och platser att upptäcka både i och runt Tarragona. Du kan bland annat snorkla eller ta dykcertifikat på många platser längs dess kust, eller åka på en spännande båttur på havet. Tarragona har många aktiviteter i naturen att erbjuda barnfamiljer som semestrar i området, det svåra är att ha tid för alla!
 
Du får inte missa Tarragonas många vandringsleder som du enkelt kan upptäcka på cykel, till fots eller på hästrygg. Le Red de Caminos de Tarragona består av 75 km av gamla vägar som en gång använts för att ansluta byar till varandra. Lederna är väl markerade med olika färger och distanser, så det är lätt för er att skräddarsy en rutt som ni vill ha. Då lederna är omgivna av makalöst vacker natur, så är det en perfekt familjeaktivitet som tillåter er att upptäcka den spanska landsbygden tillsammans.
 
Stranden La Mora, Tarragona
 
Om du har möjligheten så rekommenderar vi att gå längs med vandringsleden la Ruta del Císter som leder till tre fantastiska kloster från 1200-talet. De är alla fantastiskt behållna och det känns direkt som man förflyttas till en avlägsen och förlorad värld när man närmar sig byggnaderna.

Ett av klostrena, Santa María del Poblet, har förklarats som ett världskulturarv tack vare dess skönhet och betydelse för regionen - så om du inte har tid att besöka alla så borde du iallafall besöka just det. I närheten hittar du dessutom naturreservatet Parque Natural de la Sierra del Montsant som är fullt av stora vandringsleder, längs med de kan du njuta av vyer över Spaniens hisnande landskap.
 
Klostret Monasterio de Santa Creus
 
Om du gillar bilar och höga hastigheter så kan du besöka Tarraco Karting, som har banor både inomhus och utomhus. Det är en spännande aktivitet som brukar vara rolig för hela familjen, och kan utövas på soliga dagar såväl som regniga.
 
Om du verkligen vill uppleva en unik dag och förvåna dina barn, så ska du besöka La Sirenas Mediterranean Academy. Här kan du göra allt mellan att segla på Medelhavet till att förvandlas till en sjöjungfru. Det är en perfekt plats för idrott och att lära sig mer om de fantastiska, mytologiska varelserna. Ett besök hit kommer ni sent att glömma!
 
Gatan Calle de la Mercería -Tarragona

Workshops och aktiviteter för barn på Tarragonas museer

Med så mycket antikt arv runt varje hörn så är det vanligt med museer i Tarragona - i staden kommer du att hitta några av de bästa i Katalonien. I El Museo Nacional Arqueológico de Tarragona, Tarragonas nationella arkeologiska museum som även är förkortat MNAT, är det perfekt att upptäcka och lära sig mer om romersk kultur och få se de viktigaste kvarlämningarna som hittats i det gamla Tarraco-området på nära håll.
 
För yngre gäster erbjuder MNAT ett eget, pedagogiskt projekt som kallas "Tarragonas Nationella Arkeologiska museum - en resa till den romerska kulturen" som består av aktiviteter, guidade och dramatiserade turer, skattjakter, filmer och kreativa verkstäder som alla är relaterade till museets samling och utställningar. Projektet startades i ett försök att återuppliva den romerska kulturen och kunskapen om den på ett roligt och deltagande sätt. Både barn och vuxna kommer att uppskatta en utflykt hit för att kunna bli kejsare, resa genom det gamla Spanien som kallades Hispania, eller återuppbygga staden Tarraco för en dag.
 
Arkeologiska museet i Tarragona
 
Du kan även besöka Tarragonas Hamn-museum där du kan upptäcka den viktiga fiskeverksamhetens historia och roll i Tarragona. På hamnmuseet får du information om stadens fyr och fiskdestriktet Serrallo, som erbjuder guidade turer under sommarkvällarna. Att resa tillsammans brukar vara ett av de bästa sätten att njuta av en upplevelse med familjen - och det behöver inte bli dyrt om du vet hur du ska boka och gå tillväga.
 
Inte långt från Tarragona ligger staden Espluga de Francolí, där du hittar den magnifika grottan Cueva Museo de la Font Major (Cova de l'Espluga), där du kan förlora dig i regionens förhistoriska förflutna i en guidad tur. I samma by finns även Museo de la Vida Rural, där du kan se hur människorna levde för 100 år sedan - utan elektricitet och tekniska hjälpmedel.
 
Akvedukten Pont del Diable

Tarragonas största festivaler och evenemang för barn

Tarragona erbjuder ett såpass brett och varierat utbud av underhållning och sevärdheter att du enkelt kan spendera flera dagar i staden. Trots att det redan finns många aktiviteter i staden, så blir det ännu roligare med en familjesemester i Tarragona under de stora festivalerna och evenemangen som staden erbjuder. Festivalerna är väldigt familjeanpassade med särskilda aktiviteter och workshops för de allra minsta.
 
Vår favorit festival i Tarragona är TarracoViva, en festival där den tidigare romerska staden Tarraco står i centrum. TarracoViva hålls varje år under maj månad och har många aktiviteter i programmet, du hittar bland annat teaterföreställningar, gladiatortävlingar, utställningar och workshops av många olika slag - allt för dig som vill komma närmre historien om staden. Det är verkligen en resa tillbaka i tiden och barnen kommer att njuta av det mer än några andra!
 
Monument för de mänskligatornen
 
Ännu en händelse som du inte bör missa, speciellt om du reser med barn, är den internationella fyrverkeritävlingen i Tarragona. Den hålls i slutet av juni och kommer att ge er en fantastisk show av ljus och färg på himlen, precis intill stjärnorna som lyser upp Medelhavets nätter.
 
Är det inte perfekt att både få ta del av en rolig festival samtidigt som man får lära sig mer om Kataloniens magnifika historia? Två av de bästa festivalerna i Tarragona erbjuder just detta och heter ‘Las Fiestas de Sant Magi’, som äger rum i augusti, och ‘Las Fiestas de Santa Tecla’ som äger rum i september. Under dessa festivaler så är gatorna i staden fyllda av parader, lekar, konserter och svindlande Castells, som är de typiskt katalanska, mänskliga tornen. Tarragona är faktiskt hem till en stor, internationell tävling i Castells. Byggandet av de mänskliga tornen är en av de mest traditionella aktiviteterna som du kan hitta i hela Katalonien - något som du inte bör missa om du får chansen att uppleva. Spanien är varje år värd till flera spektakulära festivaler runt om i landet, varför inte ta reda på om en infaller med just din semester?

Byggandet av ett mänskligttorn

Områdets fantastiska nöjesparker

Det bästa sättet att spendera ett par härliga semesterdagar på i Tarragona är genom att besöka en av de roliga nöjesparkerna som finns i området. Av de som finns i närheten av Tarragona så är Port Aventura den mest populära och klassas som en av de bästa nöjesparkerna i hela Spanien. Port Aventura ligger bara 12 km från Tarragona och har även ett speciellt område för de allra minsta barnen som kallas för Sesame Street.

Mindre än en 10-minuters bilresa från Tarragona ligger Aquopolis som är en plats full av pooler, vattenrutschbanor och picknickområden, perfekt för en svalkande, kul sommardag. För dig som vill ha en avkopplande paus så finns det ett temaområde som skapats för att exakt efterlikna stränderna på Hawaii, med vit sand och halmparasoller - ett paradis där du kan ladda upp på energi genom att njuta av solen och den behagliga temperaturen.

Port Aventura
 
Det fascinerande historiska arvet och det ändlösa utbudet av aktiviteter gör Tarragona till en perfekt semesterdestination för hela familjen. Dessutom så erbjuder området många bra platser för sol och bad vid Medelhavets pärla: Costa Dorada. Boka din familjesemester till det charmiga Tarragona och gör dig redo att uppleva en oförglömlig resa med dina barn.

Karta