Playa La Caletilla, Nerja - Lilla stranden som försvinner med tidvattnet

La Caletilla är en strand som ofta av misstag betraktas som en privat strand när den i verkligheten är till för alla, trots att den ligger direkt framför Hotel Balcón de Europa så är den i själva verket en mycket allmän strand med en blandning av både Spanjorer och semesterfirare,

Playa La Caletilla är egentligen inte mycket större än ca. 50 meter lång och mellan 15 och 30 meter i bredd beroende på tidvattnet.

La Caletilla beach, Nerja

Storlek är ett relativt begrepp på La Caletilla och det händer att många kommer för att koppla av på denna strand men i samband med att sanden försvinner under vattnet så är det självklart omöjligt, här är det strömmen som bestämmer och stöter du på en sådan situation så är fördelen att det finns massor av andra stränder i närheten.

På en lugn dag hittar man alltid massa barn som hoppar i vattnet från klipporna som sticker ut från havet så många av de unga i familjen kommer säkert ha en rolig stund på denna lilla strand.

Bekvämligheter

Den enda restaurangen som går att hitta här är Bar y Restaurante El Náutico (tel 952 520.800) - Är den som tillhör en del av hotellet. Priserna brukar vara något högre än restauranger i området men generellt så är maten god och terrassen bjuder på en nästintill oslagbar utsikt.

Bortsett från den vägen som leder hit direkt från hotellet så finns det också en väg där allmänheten har tillgång till stranden och detta är via angränsande stranden Calahonda.

Man kan också promenera ned förbi Calahonda stranden förbi ett par trappor och precis runt hörnet hittar man La Caletilla.

För ytterligare information om Nerja stränder, se vår definitiva guide till de bästa stränderna i Nerja

Här hittar du vår informations sida med mycket nödvändig fakta om staden Nerja.

Mattias Rad är Spain-Holidays svenska skribent och content manager. Du kan hitta mer av hans artiklar om Spanien här.

Karta över Playa La Caletilla