Playa de Calahonda, Nerja - En populär & strålande strand

Om Playa de Calahonda i Nerja

Playa Calahonda är utan tvekan den populäraste och mest idylliska stranden i Nerja. Det är säkerligen också den mest fotograferade och kollar man ordentligt på alla vykort, kalendrar eller andra typer av souvenirer i Nerja så kan man se att denna fantastiska strand är en av favoriterna och stoltheterna i området.View of Calahonda beach, Nerja

Den lilla viken som utgör stranden Calahonda är omgiven av klippor, stenar och pittoreska fiskarkojor, det lilla området ligger i ett oslagbart läge bl.a. för att Balcon de Europa bidrar till att göra stranden till en oslagbar utsiktspunkt.

Du kommer säkert att upptäcka detta nästa gång du att du kommer hit, att den bästa utsikten över stranden och horisonten får du från Balcón de Europa. På en lugn dag kan man se  dess angränsande vikar och i kombination med himlen och havet, utgör de tillsammans en oslagbar utsikt i Nerja.

Playa de Calahonda, Nerja

Att ta sig till Playa de Calahonda är relativt enkelt och att ta en promenad till stranden är inte lika problematiskt som det först verkar. Från Balcón de Europa kan man leta efter vatten fontänen och moriskt temade fönstret och båda två är belägna i början av Balcón om man kommer från Nerja centrum. Precis bakom fontänen hittar man en trappa inte långt ifrån turistbyrån, följ trappan ner till stranden och var uppmärksam i att det är samma trappor som leder till Playa La Caletilla.

Bekvämligheter

Restaurang El Papagayo som ligger på stranden är en populär plats och vare sig du du kommer hit för lunch eller middag så kommer det förmodligen vara relativt livligt. Prisvärda rätter,en stor terrass, levande musik och flamencoshower gör Papagayo till ett perfekt restaurang efter en dag på stranden, särskilt för de som vill ta till sig den spanska kulturen till max.

Precis bakom stranden ligger den gamla Paseo de los Carabineros, en gångväg längst kusten som länkar Calahonda stranden med Burriana stranden. Denna väg har nu stängts efter flera jordskred och det finns planer att öppna delar av denna stig återigen i en snar framtid, så skulle du komma dit och du stöter på en återvändsgränd och en skylt med text och tecken som förklarar att "intrång är på egen risk" så vet du att du klättrar på egen risk. Så det är inte rekommenderat att komma hit med hela familjen ända tills området är klarbyggt.

Väderförhållanderna samt tidvattnet är de faktorer som avgör om du kan promenera längs kusten från Calahonda eller inte, de dagar då vägen är öppen och klar så kan man passera genom några små vikar och inte långt ifrån stöter man på tre vikar som kollektivt skapar den lokalt kända Playa El Chorrillo.

Playa de Calahonda har majoriteten av de saker du kan eventuellt behöva, badvakter under sommarmånaderna, toaletter, duschar och solstolar för uthyrning. Tyvärr finns det ingen chiringuito här men vill man hitta en så behöver man inte leta långt härifrån.

För ytterligare information om Nerja stränder, se vår definitiva guide till de bästa stränderna i Nerja

Här hittar du vår informations sida med mycket nödvändig fakta om staden Nerja.

Mattias Rad är Spain-Holidays svenska skribent och content manager. Du kan hitta mer av hans artiklar om Spanien här.

Karta över Playa Calahonda i Nerja