Playa El Chorrillo, Nerja - En enkel strand mellan vikarna

Om Stranden El Chorrillo i Nerja 

Playa El Chorrillo är namnet på stranden som har tre vikar, belägna nästintill Calahonda stranden i Nerja.

Tillsammans bildar de en strand som har 60 m i längd och en bredd som varierar kraftigt beroende på tidvattnet samt sjö-förhållandena, på en bra dag kan man få hela 20 meters bred sandstrand.

El Chorrillo beach

Denna strand är en ovanligt vacker plats när den inte alltför trångt och packat med folk och ibland känns det som man befinner sig på en strand som är tagen ur en klassisk berättelse i stil med Robinson Crusoe. Små sandstränder ligger gömda bland stora stenblock och små vikar som tillsammans skapar en privat strand under lågsäsongen.El Chorrillo beach, Nerja

De dagar tidvattnet ligger rätt så är denna strand ett fantastiskt alternativ för de som vill börja snorkla med barnen, här hittar man även en lugn omgivning där de lugna vågorna skapar en perfekt plats för som vill blicka ut mot horisonten och hitta lite harmoni.

Det bästa sättet att nå Playa El Chorrillo är till fots från Calahonda stranden, eller så kan du komma åt den från Carabeos riktning, genom att ta en av de små åtkomstvägar som tappar kraftigt på stränderna från Calle Hernando i Carabeo. Trappan som kör för att parallellt med Carabeo hotellet är förmodligen det bästa alternativet.

Playa El Chorrillo, Nerja

Bekvämligheter

Tyvärr så finns det inte mycket att hitta här förutom sol, strand, stora klippor och massa vatten, kanske det man egentligen är ute efter när man kommer till El Chorillo. Det finns inga restauranger, duschar eller solstolar för att hyra men fördelen är att bra mat ligger endast en kort promenad härifrån.

För ytterligare information om Nerja stränder, se vår definitiva guide till de bästa stränderna i Nerja

Här hittar du vår informations sida med mycket nödvändig fakta om staden Nerja.

Mattias Rad är Spain-Holidays svenska skribent och content manager. Du kan hitta mer av hans artiklar om Spanien här.

Karta över Playa 

El Chorrillo