Playa de Carabeo, Nerja - central men privat strand

Om Playa de Carabeo i Nerja

Stranden vid namn Carabeo är en liten vik som sitter direkt bakom Calle Carabeo. Stranden är relativt dold trots att den ligger så nära centrala Nerja.Carabeo beach Nerja 

En plats som ofta förbises av de av turister som flockar hit under sommarmånaderna är just den här stranden, trots att den är relativt nära så hittar folk ända inte hit pga. de branta trappstegen som leder ner till stranden och havet. Den lilla optiska synvillan gör att stranden är svår att se, nästintill omöjlig att se om man inte vet att den ligger där nere och detta gör självklart att platsen är relativt tyst och privat.

Playa Carabeo är omgiven av klippor och är bara tillgänglig via en brant trappa så håll utkik efter en liten utsiktsplattform som ligger strax utanför Calle Carabeo. Trapporna börjar strax där nedanför.

Carabeo beach Nerja

Stranden är ganska skyddad och är ca. 120 m lång och 15 meter i bredd. Sanden är mörk, grov och typiskt för den typ av strand vi ser runt många medelhavsstränder.

Bekvämligheter

Här kan du tyvärr inte hitta alla de bekvämligheter du är van vid, sjlävklart finns solstolar, badvakter och duschar men när det kommer till restauranger eller barer så blir det svårt. Under sommarmånaderna finns det en liten kiosk som säljer snacks och dricka men om man blir hungrig eller behöver en plats för hela familjen, där man kan hyra olika typer av strandaktiviteter, då får man söka sig till en annan strand, kanske Burriana stranden.

För ytterligare information om Nerja stränder, se vår definitiva guide till de bästa stränderna i Nerja

Här hittar du vår informations sida med mycket nödvändig fakta om staden Nerja.

Mattias Rad är Spain-Holidays svenska skribent och content manager. Du kan hitta mer av hans artiklar om Spanien här.

Karta över Playa de Carabeo