Playa Carabeillo, Nerja - Vacker och grön strand

Om stranden Carabeillo 

En av de Nerjas favorit stränder och dessutom en av de mest pittoreska i området heter Playa Carabeillo, här är det ingen tvekan om att stranden skiljer sig lite från de andra i området och det är just de små men viktiga detaljerna som gör Carabeillo så speciell. 

Carabeillo beach - Playa de Carabeillo

Viken som skapar formen till denna enastående strand kantas av klippor och omges av frodig vegetation, stranden och området ser ut som något man normalt ser när man tittar på bilder av en tropisk ö, i en del av Västindien. Men som tur är så behöver man inte åka långt.  här i centrala Nerja kan man hitta en liten del av paradiset, endast inom en bekväm promenad från Balcón de Europa.

Carabeillo beach, Playa de Carabeillo

Bekvämligheter

Carabeillo stranden är ca 70 m lång och ca 10 m bred så stranden är inte så stor, sanden består av mörk, grov sand och grus. Det finns flera stora klippformationer, inklusive delar av gamla Paseo de los Carabineros, skulle du känna att du har lite överskottsenergi kan du prova dig på att klättra upp i klipporna och dyka ner i vattnet, skulle du inte vilja dyka ner i vattnet kan du söka dig till en lugn och privat plats med en underbar utsikt för en kort stund avkoppling.

De lokala ungdomarna spenderar mycket tid på denna strand för det är väldigt enkelt för de att dyka och hoppa från klipporna. Kontrollera alltid vattendjupet innan du hoppas så inga onödiga skador uppstår, denna strand kan briljera med många skadade besökare, vissa med verkligt tragiska konsekvenser, så ha ett extra öga på barnen eller ta det lugnt innan du hoppas ner från höjderna i Nerja.

Trots att detta i grunden är en urban strand belägen relativt centralt i Nerja, så erbjuder Carabeillo mycket få bekvämligheter, Duschar, toaletter och badvakter under sommarmånaderna finns tillgängligt men alla restauranger och barer får man leta upp med en kort promenad mot Burriana stranden eller uppför trappan närmare till Nerja centrum.

Carabeillo stranden?

Stranden är lättast till gänglig till fots, man kan enkelt följa Calle Carabeillo och ta den stigen som går parallellt med utsiktstornet Mirador del Bendito. Liten varning här, det är brant här och inte lämplig för personer med rörelsehinder eller för de med småbarn. Om tidvattnet tillåter så kan du också gå hit relativt enkelt från Burriana stranden.

Parkering runt området är också väldigt svårt så om du har tur kan du köra runt och parkera i centrum, men gratis parkering är begränsat, särskilt under sommarmånaderna då det är fullt och nästintill omöjligt att hitta platser för bilen. En promenad är alltid rekommenderat om man inte är illa tvungen att ta bilen med sig.

För ytterligare information om Nerja stränder, se vår definitiva guide till de bästa stränderna i Nerja

Här hittar du vår informations sida med mycket nödvändig fakta om staden Nerja.

Mattias Rad är Spain-Holidays svenska skribent och content manager. Du kan hitta mer av hans artiklar om Spanien här.

Karta över stranden Carabeillo