De bästa loppmarknaderna i Malaga

Malaga är en stad med gamla murar, arabiska slott, modern konst, alternativa klubbar, trendiga restauranger, och naturligtvis  är staden också känd för att vara födelseplatsen för den världsberömda konstnären Pablo Picasso.

Malaga har snabbt blivit den främsta shoppingdestinationen på Costa del Sol och är perfekt för dem som vill hålla jämna steg med de senaste modetrenderna, liksom de som vill ha en mer alternativ shopping. Med Málagas många köpcentrum och egna märkesbutiker som Zara, Pull & Bear, Mango och Bershka och liknande, har ni en hel del att välja på. För mer unika inköp, kan du gå jakt i de små butikerna som är dolda på de smala sidogatorna istället för att gå på den populära gågatan Larios. Här hittar du många skatter och fynd att ta hem från din semester i Malaga.

När det kommer till butiker med alternativa kläder och accessoarer (tillbehör) och återförsäljning och vintage butiker i Málaga, de blir allt populärare. För timmar du kan navigera genom ett urval av dessa trendiga ställen och söka efter specifika saker till bra priser.

Flamingos Vintage Kilo Málaga

Denna butik visar amerikansk-stil i sin renaste form. Om du alltid har drömt om att äga en traditionell amerikansk pilot -jacka, vintage läder eller en denim jacka, har du kommit till rätt ställe. Flamingos har retro kläder i 1990-talsstil som även aktörerna i tv-serien "Vänner" skulle känna sig hemma i, samt varumärken från Levis och Converse. Hitta begagnade kläder i gott skick, galna jeans jackor, hawaii skjortor, olika T-shirts med logotyper och många andra tillbehör.

Inte alla varor prissätts, och om du letar efter något speciellt, är Javi och Lucia alltid glada att hjälpa dig. De är denna speciella butiks hjärta och själ och gör att du vill komma igen nästa vecka för att åter igen gräva genom skrymslen och vrår som letar efter ett riktigt fynd.

Flamingo Vintage Kilo ligger på Ollerias-gatan, och om du bor i den historiska stadskärnan i Málaga, kommer du definitivt att återvända till detta lager ett par gånger under semester.

Adress: Ollerias 27, Málaga

Öppettider : Måndag - söndag 10:30 - 14:30, 17:00 - 21:00

Península Vintage Clothing

Península - "halvön" - är den andra vintage-butiken i Málaga som Javier, ägaren till Flamingos Vintage Kilo, öppnat. Javier har haft en stor kärlek till vintage mode i många år, och på grund av den allt större populariteten av vintage mode, tog han tillfället i akt att öppnade dessa butikerna. Denna butik ligger på en av de bästa platserna i Málaga, på en liten gata intill det berömda Carmen Thyssen-museet.

Kläder och tillbehör på Penisula har blivit noga utvalda för vintage modeälskare. Penisula har kallats "Creme de la Creme" inom vintage modet i Málaga.

Adress: Calle Mártires 7, Málaga

Öppettider: Måndag - lördag 10:30 - 14:30, 17:00 - 21:00

EPOCA Vintage&SecondHand

Epoca är utan tvekan en av de äldsta och bästa vintage-butikerna i Málaga. Den första affären öppnades redan 1994 och har bytat lokaler flera gånger under de senaste tjugo åren. Dagens centrala läge gör butiken lätt att hitta när du går genom Málagas gator.

Även om butiken är liten hittar du ett brett utbud av kläder för kvinnor och män. Klassiska vintagekläder för olika årstider och ett varierat urval av kläder hittar ni här.

Det är väl värt att kolla på hattar, väskor, bälten och andra tillbehör som du finner hängandes från speglar, rack och hyllor. Plocka ut några av dessa snygga, små tillbehör som är pricken över i:et på din outfit.

Adress: Calle Casapalma 9, Málaga

Öppettider: Måndag - lördag 10:30 - 14:15, 17:00 - 20:30

Quasipercaso Vintage

Denna butik kan vara liten, men den erbjuder massor av atmosfär. Butiken ligger på den mest charmiga gatan i centrala Málaga - Calle Andres Pérez. Den ligger ett stenkast från gatorna med de kända varumärkesbutikerna.

Quasipercaso har kläder från 1950-talet till 1980-talet, olika tillbehör och en samling ovanliga huvudbonader, som ägaren - Luana Fazio - lånar ut för bröllop och andra speciella tillfällen. Se även det unika sortimentet av tillbehör och handgjorda smycken.

En semester i Málaga kommer inte att vara komplett utan att ni provar glassen från Casa Mira, en liten glassaffär som ligger precis intill denna vintage-butiken.

Adress: Calle Andrés Pérez 1, Málaga

Öppettider: Måndag - lördag 10:30 - 20:30

Entrecosturas Vintage Clothing

Entrecosturas är en liten vintage-butik i Málaga, som ligger avskilt på en liten gata nära centrum av Calle Nueva. Vissa människor upptäcker denna butik nästan av en slump när de promenerar runt i stadens centrum. Butiken har många vanliga kunder och är en favorit om du letar efter en outfit för ett speciellt tillfälle.

Butiken erbjuder en mer formell känsla av vintage-mode med kostymer och eleganta klänningar som kan skräddarsys till din storlek utan extra kostnad. Här kan du räkna med att möta framtida brudar på jakt efter den perfekta och unika brudklänningen.

Även om det kan vara lite föråldrat och inte helt tillfredsställande, lämna inte platsen utan att titta igenom kollektionen av vintagerockar och handgjorda halsband.

Adress: Calle Cinterías 6, Málaga

Öppettider: Måndag - fredag 10:30 - 13:30, 17.30 - 21.00 

CUDECA Charity Foundation Shop

Om du letar efter platser att köpa kläder till extremt låga priser, besök några av CUDECA-stiftelsen välgörenhetsbutiker. Denna förening stöder palliativ vård för palliativa cancerpatienter. Alla objekt i dessa butiker är gåvor.

Priserna börjar från € 0,50 och sortimentet varierar. Det finns inte bara olika typer av kläder, men också tillbehör, böcker och saker som förmodligen ingen hade förväntat sig att hitta.

Du ger inte bara nytt liv till gamla kläder, utan du stödjer även stiftelsen.

Adress: Calle Puerta Nueva 3 eller Plaza de la Merced 6

Öppettider: Måndag - lördag 10:30 - 14:30, 17:00 - 21:00

Rastro Cultural - La Termica

Flea market at La Termica La Térmica är ett kulturcentrum där varje första fredag i månaden innebär att det är vintage-marknad och loppmarknad. Här finner ni vintage mode, tillbehör och objekt som du kunde ha hittat på din mormors vind.

Förutom begagnade kläder hittar du hantverk, gamla vinylposter, antikviteter och många ovanliga föremål. Under marknaden finns det alltid musik, och La Térmica är alltid värd att besöka fast att det ligger lite utanför stadens centrum.

Adress: Avenida de Los Guindos 48, Málaga

Öppettider: Första fredagen i månaden 9.00 - 00.00