Vattenparker i Malaga, Costa del Sol

Vattenparker är populära sommarattraktioner i Malaga-området med tusentals besökare. Både lokala invånare och turister besöker resmålen och du kan förvänta dig en fantastisk dag för hela familjen. 

25 år med vattenparker på Costa del Sol

Inom Malaga-provinsen finns tre vattenparker: Aquavelis i Torre del Mar – Velez Malaga, Aqualand i Torremolinos och Aquamijas park, i Mijas.

Med över 25 års historia och erfarenhet på Costa del Sols erbjuder vattenparkerna härliga åkturer där säkerheten alltid kommer först. 

Även om parkerna kan vara någorlunda samma i utformning och prisbild varierar målgrupperna. Aquavelis i Torre del Mar är familjeorienterad och här är de flesta besökare spanjorer jämfört med Aqualand och Aquamijas som båda attraherar fler utländska turister under sommarmånaderna. 

All tre parkerna är anpassade för små barn. Viktigt att notera är att inträde till de olika åkattraktionerna beror på din längd. Ibland kan detta vara enormt frustrerande för yngre medlemmar i familjen. 

Aquavelis Torre del Mar

Aquavelis Torre del Mar, Malaga

Aquavelis ligger utanför Torre del Mar i Velez Malaga alldeles bredvid shoppingcentret El Ingenio. Malaga-invånarna favoriserar denna äldre bland vattenparkerna. De flesta besökarna är yngre spanska familjer. 

Attraktioner - Aquavelis  erbjuder ett stort utbud av attraktioner som varvas med stora trädgårdar och picknicområden. Åtta olika rutschkanor finns där två är supersnabba och en anpassad för barn. I en av de två stora simbassängerna finns en vågmaskin. Barnens område ligger separat och där finns en plaskbassäng och rutschkanor. Missa inte "Kamikaze" - en nästan 80 m lång vertikal vattenrutschbana.

Övrig information – Två små presentbutiker, en cafeteria, en hamburgerrestaurang och en godis/ glasskiosk. 

Priser – Priset bestäms utifrån din längd. Vuxna (över 1,40 m) 22,50€, juniorer (1,10m till 1,40m) 16,50€, miniorer (0,90m till 1,10m) 12€, seniorer (över 65 years) 16,50€. 

Öppettider 
– Aquavelis öppnar 9 juni tom slutet på september. Kl. 11 till 19 (kl. 18 i juni och september) 

Rabatter – Från kl. 16 och framåt är det rabatterade priser, ca 40% rabatt. Håll utkik efter rabatter och kampanjer på stormarknaderna, turistbyråerna mm. Aquavelis kör många kampanjer. 

För mer information och vägbeskrivning besök deras webbplats - Aquavelis. 

Aqualand Torremolinos

Aqualand Torremolinos

Den äldsta och största av de tre vattenparkerna är Aqualand Torremolinos som drivs av Aspro Ocio, en kedja med 13 vattenparker runt om i Europa. Vattenparken ligger fem minuter från Torremolinos centrum och är den populäraste av de tre. 

Attraktioner – Över 70,000m2 med trädgårdar, attraktioner och simbassänger. Upptäck 19 bassänger för vuxna och 15 som passar barnen. 

En höjdpunkt är den nya "Boomerang" och Europas högsta vattenrutschkana - 22 m höga "Kamikaze" - som ej rekommenderas för den höjdrädda. Det finns separata barnområden och en vågbassäng. 

Övrig information – Allt finns här. Tre matkiosker säljer ett stort utbud av smörgåsar, pizza, hamburgare. Restaurangen "La Palapa" erbjuder två val: en a-la-carte-meny och en buffé med stort urval. Ett billigare alternativ är att ta med egen picknick. (Kom dock ihåg inget i glas). 

Priser – Vuxna 26€, barn (4 till 12 år) 18.50€, miniorer (3 till 4 år) 10€, de allra minsta är gratis. 

Öppettider – Aqualand öppnar 26 maj til 20 september. I juli och augusti: Kl. 10 till 19. I maj, juni och september: Kl. 11 till 18.

Rabatter – Du får 10% rabatt om du bokar online. Rekommenderas under högsäsong då köerna vid entrén är lång. Behåll biljetterna. Du kan göra återbesök för 12€ för vuxna, 10€ för barn och miniorer gratis. 

För mer information och vägbeskrivning besök deras webbplats – Aqualand Torremolinos

Aquamijas Mijas

Aquamijas water park

Parque Acuatico i Mijas är den minsta och lugnaste av de tre. En idealisk vattenpark för familjer med små barn. Du kan nästintill sitta i mitten av parken och hålla koll på dem när de går till de olika attraktionerna. Vattenparken ligger i Mijas.

Attraktioner – Fem vattenrutschkanor. De äldre barnen underhålls av Kamikaze, Labyrinth Slide och Body Ski. Lizard Island och Kiddie Slide inriktar sig mot de yngre besökarna. Andra attraktioner är en minigolfbana, klättervägg och flertalet bubbelpooler. Här finns också parker, picknickområden och trädgårdar.

Övrig information – en cafeteria, restaurang med självbetjäning (men dagsmeny för ca 9,50€) och en kiosk som säljer pizza och glass.

Priser – Vuxna 25€, juniorer (8 till 12 år) 19€, barn (3 till 7 år) 14€. 

Öppettider – Aquamijas öppnar 28 april till 2 oktober. I maj tom mitten av september är öppettiderna kl. 10-17.30. I juni och de första veckorna i september från kl. 10-18. I juli och augusti är det öppet kl. 10-19. 

Rabatter – Från 15.30 (14.30 under lågsäsong) och framåt är 30% rabatt. 10% rabatt ges på köpt biljett online. Det finns också familje- och grupperbjudanden. Övriga rabatter och kuponger finns i en utskriftsvänlig pdf - här

För mer information besök deras webbplats – Parque Acuatico

Vattenparker nära Costa del Sol 

Du finner ytterligare två vattenparker strax utanför Costa del Sol. Bahia Aquapark som ligger nära Algeciras och Aqua Tropic Park som är beläget på Costa Tropical strax utanför Almuñecar.

Bahia Park Algeciras

Bahia Park Algeciras

Bahia Park ligger väster om Algeciras ca 45 minuter från Marbella. Bahia Park får ofta högsta betyg av sina besökare. Då den ligger lite längre bort från Costa del Sol kan du förvänta dig färre besökare. 

Attraktioner – Åtta stora vattenrutschbanor totalt inklusive Gran Niagara och Kamikaze. I flera av dem åker du inne i tuber för att öka din fart och spänning. Bahia Park har Andalusiens största jacuzzi med kapacitet för mer än 50 personer, flera simbassänger och en vågbassäng där en 1000-liters hink med vatten välter över simmarna. I aktivitetspoolen finns flera attraktioner inklusive en "zipline" som ger dig en oförglömlig upplevelse. De inriktar sig på den yngre besökaren med speciellt anpassade rutschkanor. Picknickytor finns och gratis parkering. 

Övrig information – Det finns en restaurang med självbetjäning, en pizzeria som serverar hamburgare, varm korv, pizza och kebab. Ett glasscafé och en liten presentaffär. 

Priser – Vuxna 20€, barn (över 0.95m) 16€, barn under 0.95m gratis, seniorer (över 65 years) 16€.  

Öppettider – Öppet från juni till slutet på augusti. Kl. 11- 19 i juni. Kl. 10.30-19,30 i juli och augusti. 

Rabatter–Halvdagspriser: Vuxna 14.50€, barn 12€, seniorer 12€. Det finns ytterligare familjepaket och grupprabatter. 

Aquatropic Almuñécar

Aquatropic Almunecar

Aquatropic  sträcker sig över 35,000m² på vackra Costa Tropical. Vattenparken ligger vi stranden Playa Velilla och är den enda saltvattenparken i Spanien. Även en av de äldsta med 20 år på nacken. De flesta besökarna är spanjorer och de inriktar sig mot unga spanska familjer. 

Attraktioner – Aquatropic lade till tre nya attraktioner 2014. Nu finns sex stora vattenrutschbanor, ett vattentorn, två sjöar, en vågbassäng och ett nytt jacuzzi-område. I parken finns gott om grönområden och platser att avnjuta en picknick på.

Övrig information – Omklädningsrum och skåp, en lekplats, ett glasscafé och en restaurang som heter "Pipote" som erbjuder fisk och kött. Det finns också en liten kiosk som säljer snacks och souvenirer. 

Priser – Vuxna19€, juniorer (12-15 år) 16€, barn (4-11 år 15€, seniorer (över 65 år) 15€

Öppettider – Öppet från början av juni till slutet på september, kl. 11-19.

Rabatter – Rabatter är endast möjliga på eftermiddagarna. Vuxna 13€, juniorer 12€, barn 11€ och seniorer 11€. Det finns andra familje- och grupprabatter. 

För mer information och vägbeskrivning besök deras webbplats – Aquatropic.