8 Utmärkta aktiviteter för din semester i L'Estartit

Bland det bästa du kan göra i år är att besöka det vackra landet Spanien. Spanien har aldrig varit mer populärt än nu och med det erbjuds ett brett utbud av fantastiska evenemang och fester, aktiviteter, restauranger och hotell eller hostel vart du än reser.

Vi rekommenderar verkligen att besöka staden L'Estartit. Med havet på gångavstånd och långa, breda stränder så är det ett paradis att vistas i. På kvällarna så dyker populära tillställningar, restauranger, barer och klubbar upp, med härliga terrasser att njuta av i den varma natten. Stadens rika natur- och kulturarv är ännu en bonus och kommer att lämna härliga minnen långt efter att semestern är slut.

Vi kommer i följande artikel avslöja våra bästa tips och äventyr för att göra din semester så härlig som möjligt!

Utforska Medesöarna

Medesöarna, L'estartit, Costa Brava

Redan vid ankomsten i l'Estartit, kommer din uppmärksamhet dras till den naturliga skönhet som omger staden och den mångfald av stränder och kullar som gränsar till havet. Medesöarna är synliga redan vid 2 kilometer från centrum av staden, de är en del av en viktigt naturreservat som är helt och hållet skyddat.
För att verkligen djupdyka rakt ner i din semester så föreslår vi att du direkt bokar en båt som kan ta dig rakt in i hjärtat av l'Estartit natur - Medesöarna.

Lämna av dina väskor vid en av våra semesterbostäder i l'Estartit som du kan hyra, ta ett varmt bad och boka sedan din båt, eller kajak, via ett av hamnföretagen. Den stimulerande och vitaliserande resan för att upptäcka de vackra Medesöarna är oförglömlig.

Under din båttur får du möjligheten att lära känna några av de 1300 arter av djur och växter som lever på l'Estartit kust, däribland röd korall och hummer. Du kan välja mellan att ta ett dopp i havet för att se det marina livet medans du snorklar, eller så kan du observera det genom båtens glasbotten. Dessutom så är detta ett av de rekommenderade områdena i Medelhavet för att lära sig dyka - varför inte ta ett dykcertifikat under din semester?

Ta reda på vilken av stränderna i l'Estartit som är bäst för dig

Platja Gran i l'Estartit

Den största strandsträckan i l'Estartits region kan delas upp i tre delar: den största stranden, som är ungefär 1 km lång och 100 meter bred, stranden Els Griells, som är 500 meter lång och 50 meter bred och stranden La Pletera som är 1,8 km lång och 70 meter bred.

Om du inte kan eller vill besöka alla tre så kan du välja strand efter ditt humör för dagen. Alla stränderna är underbara och kommer att ge dig en härlig, avkopplande dag. Om du vill ha hjälp att välja så gäller följande; Den största stranden i l'Estartit är den bästa om du vill få lite sol och hav utan att behöva gå långt - den största stranden är nämligen även den mest centrala stranden.

Å andra sidan så är det också den mest populära stranden av alla tre och det kan ibland bli trångt. Stranden Els Griells är bäst om du vill vara omringad av natur då naturreservat Ter Vell ligger precis intill. Els Griells passar även dig som har en passion för vattensporter eftersom du hittar uthyrning av alla olika slags vattensporter här.

Sist och även minst har vi stranden i La Pletera, som passar de som föredrar lugn och ro. Stranden ligger väldigt avskilt i ett mer avlägset naturområde i staden. Utöver stranden så hittar du vackra landskap med sanddyner och sjöar här.

Prova de många vattensporterna som staden erbjuder

Marinan i l'Estartit

Med det marina livet och havet så nära stadens centrum så finns det många företag som hyr ut utrustning för vattensporter. Det är en stad som kretsar nästan helt och hållet runt havet och det är därför enkelt att hitta en havsaktivitet som passar dig - du kan prova på allt från dykning och kitesurfing till paddling, snorkling och vattenskidor. Missa inte denna möjligheten!

Välj  bland de dussintals företagen som finns: Club Nàutic Estartit och Lassdive är bäst för vindsurfing, School Nàutic & Diving är bra för snorkling, Aquàtica och Calypso organiserar turer för snorkling och dykning och Eolis Kite passar för dig som vill prova kitesurfing. Det finns så mycket att välja mellan!

Besök de medeltida byarna runt l'Estartit

Torroella de Montgri, L'estartit, Costa Brava

De många små, medeltida byar som finns i utkanten av l'Estartit är ett bevis på att de gamla historier och berättelser om kungar och drottningar, som tidigare levt på samma jord, är sanna och bara väntar på att upptäckas.

Byn Pals, som ligger 15 kilometer från l’Estartit centrum, är en av dessa medeltida byar och det kan ses på den unika, medeltida vägg/mur som omger byn. Den medeltida arkitekturen i staden innefattar även ett slott med de ikoniska fyra tornen som ofta ses på äldre arkitektur.

Från toppen av muren vid Mirador Josep Pla får du en makalös utsikt över regionen Baix Emporda och havet där bakom. Det är en verkligt oförglömlig syn som lämnar dess betraktare fulla av inspiration och häpnad.

Det bästa sättet att upptäcka det medeltida arvet i regionen på, i närheten av l'Estarti, är att gå till fots eller cykla, på så sätt kommer du inte att missa några av de förtrollande stoppen som kan göras längs med vägen. Några av de mest intressanta stoppen inkluderar; Peratallada (med dess medeltida torg), kyrkan Sant Esteve, tornet Homage och byn Ullastret, känd som " den Iberiska byn" på grund av sin medeltida stadsplanering och rika historiska värde.

Om möjligt så borde du även försöka att passera de vackra byarna Cruilles, Canapost, Monells, Palau-sator och Madremaña.

Köp unika gåvor på torget

Fruktstånd på marknaden

Glöm allt krångel och bristen på originalitet som köpcentrum och souvenirbutiker för med sig - i l'Estartit finns det en marknad som hålls på torsdagen varje vecka där du kan köpa spännande hantverk, leksaker, handgjorda kläder och lokala jordbruksprodukter. I Spanien har man insett vikten av den direkta kontakten med tillverkaren av produkterna man köper, och du kan därför alltid räkna med att du köper unika produkter av hög kvalitet för låga priser.

l'Estartits marknad är en av de mest populära marknaderna på Costa Brava, både för sin storlek och för det breda utbudet av produkter som säljs. Det finns ytterligare en populär marknad i området, som ligger i staden Torroella de Montgri. Marknaden i Torroella de Montgri hålls varje måndag.

Prova på att supa (ståendes paddling) på stranden

SUP

På stranden i l'Estartit börjar det bli mer och mer populärt med en ny vattensport som hittills endast utövats av några få entusiaster: att supa, även kallat för ståendes paddling. All utrustning och instruktioner för att kunna utöva denna sport kan beställas i Nautical Club of Estartit, som ligger nära stranden. Två av de stora fördelarna med denna sport är att den är mycket prisvärd och enkel att lära sig, även för mindre vattenvana.

Sporten bidrar till förbättrad balans samtidigt som du tränar hela kroppen. Om havet är lugnt så är det ganska lätt att navigera sig genom de små vågorna medans du njuter av solnedgången i bakgrunden. Detta är ett bra sätt att stärka dina band till havet och naturen i l'Estartit.

Njut av den naturliga skönheten i l'Estartit på häst eller med cykel

Cykla i L'Estartit

Med alla de naturreservat, parker, trädgårdar, vackra stränder och bergiga sträckor som l'Estartit har att erbjuda så är det lätt att tacka ja till en cykel- eller hästtur för att upptäcka den rika naturen som omringar denna spanska, lilla stad.

Ridklubben Hipica Mas Panguina organiserar besök på häst till olika platser du inte får missa i området. Det enda kravet för att få rida är att du väger högst 90 kg, för hästarnas skull. Alla naturälskare och djur är välkomna till priset av 27 euro per person.

Gillar du cyklar mer än hästar? Då kan du hyra en cykel istället och upptäcka den naturliga skönheten i staden. Du kan hyra din cykel på CH-16, Medaqua eller Electric Bici Moto. Längs med kusten i staden hittar du skyltar på 17 olika resvägar som kan göras med cykel - perfekt för att lära känna området och se dess pärlor.

Boka in dessa olika mässorna och stadsfestivalerna i din kalender

L'Estartit känner stor stolthet till sitt kulturarv och sina traditioner. Varje år hålls många livliga fester med danser och parader i l'Estartit, konserter vid havet och populära tillställningar med aktiviteter som att hoppa över eld och äta massor av mat och dryck. Det finns lite av allt, inklusive aktiviteter för familjer och barn.

De viktigaste stadsfestivaler och mässorna (med originalnamn) år 2017 :

  • O Desfile dos Três Reis Magos – 5 - 6 januari
  • Carnaval – fevereiro
  • O Dia da Rosa e do Livro (Sant Jordi) – 23 april
  • Festa do Parque Natural de Montgrí, Islas Medas e Baix Ter – Maj
  • Dia de Sant Juan – 23 juni
  • Fiesta de Sant Carmen – 16 juli
  • Fiesta Mayor de Santa Anna – 26 juli
  • Jazz Festival l’Estartit – juli - augusti
  • Dia Nacional da Catalunha – 11 september
  • Fiesta de Santa Llúcia – 13 december

Hela regionen på Costa Brava är fartfylld med underhållning och aktiviteter som gör sommarlovet, för alla besökare, helt oförglömligt . Låt dig inspireras av Kataloniens roligaste evenemang och boka ett av våra fritidshus på Costa Brava!