De bästa familjeaktiviteterna i L'Estartit

Det är alltid en utmaning att planera en sommarsemester som hela familjen kommer att tycka om. Oftast så är det barnen som är mest krävande under semestern, då de behöver få utlopp för all sin energi och är både känsliga för solen och hungern. Fördelen med L'Estartit, som ligger i provinsen Girona i nordöstra Spanien, är att det finns ett brett utbud av aktiviteter. Orten har även vunnit en prestigefylld utmärkelse från den katalanska regeringen och den katalanska turistbyrån för att vara ett utmärkt resmål för familjer.

Platja Gran L’Estartit, Costa Brava

Denna utmärkelse garanterar att i l'Estartit erbjuder bland annat bra tjänster för att säkerställa besökarnas komfort och trygghet i hela staden. Du hittar bland annat ett mångsidigt kulturprogram för barn, vandringsleder för att promenera på eller cykla på i naturen. L’Estartit lägger ner stor vikt vid att turisterna ska ha det bra och att det ska vara enkelt att må bra som gäst i staden.

L'estartit, Costa Brava

I följande artikel har vi skrivit en guide till de bästa aktiviteterna i L'Estartit. Aktiviteter som fångar allas entusiasm och passar äldre som yngre. Njut av orörda landskap, med klippor, stränder och havet eller upptäck det historiska och kulturella arvet i en region som har funnits under flera århundraden. Eller varför inte smaka på den utsökta lokala gastronomin och det närodlade vinet? Allt detta och mycket mer hittar du i l'Estartit.

Njut av stranden samtidigt som dina barn få nya vänner på Mini Beach Club

Det finns en mängd spännande tillställningar i Spanien som hela familjen kan delta i, men få tillställningar är lika efterlängtade som en vacker dag på stranden. Redan där staden L'Estartit börjar kan man se den oerhörda 15 km långa kusten sträcka ut sig. På vägarna som löper längs stränderna så kommer ni att upptäcka alla de lokaler som erbjuder uthyrning och försäljning av olika sorters vattensporter, såsom vattenskidor, wakeboard, segling och vindsurfing. Här kan ni även boka båtturer eller hitta annan slags information gällande de olika aktiviteterna familjen kan göra ute på havet. Det finns många roliga festivaler i Spanien att åka på med familjen, som går att besöka ifall ni skulle tröttna på strandlivet.

L'estartit, Costa Brava

Stranden Platja Gran är känd som stadens entré eller även som "huvud stranden" i l'Estartit. Denna stranden har tillräckligt med tjänster och bekvämligheter för att tillgodose alla dess besökares behov. På Platja Gran hittar du allt från offentliga duschar, solstolar, gratis rullstolar för de med nedsatt rörlighet till olika aktiviteter och en barnklubb som de små kommer att älska.

Barnklubben kallas för Mini Beach Club och är öppen mellan juli och augusti. På klubben hittar ni en rad olika aktiviteter; lekar med fokus på samarbetsövningar och utveckling i social kompetens, vattenlekar, klassiska utomhussporter och olika kreativa workshops. Klubben ligger i skogsområdet i koppling till stranden nära Avinguda de Grecia.

Ta en båttur till Medesöarna

Medesöarna är en naturlig fristad för fåglar och andra vilda djur - ett skyddat område som turister inte får besöka. Den goda nyheten är att du fortfarande kan beskåda detta paradis på håll med en härlig båtfärd från l'Estartit. Du kan även dyka och snorkla i området kring öarna för att lära känna platsen bättre och på så sätt se hur vacker naturen kan vara när den hålls borta från människorna.

L'estartit, Costa Brava

För att hitta en båt så är det bara att gå till hamnområdet i l'Estartit, här kan du hyra en båt tillsammans med en kapten för dig och din familj. Dina barn kommer att älska äventyret på vattnet genom vågorna. Finns det något charmigare än en resa i en båt som liknar ett piratskepp på jakt efter en skatt?

L'estartit, Costa Brava

För resan till området kring Medesöarna så rekommenderar vi operatören Nautilus och båten El Corsari Negre. Om du vill hitta semesterboende i närheten av all denna naturliga skönhet så är det bara boka ett av dessa semesterhus i L'Estartit, speciellt utvalda av oss.

Besök 'Castell Montgri "(Det gråa bergets slott)

Vissa leder i Spanien kan vara oerhört svåra och fysiskt krävande, som Caminito del Rey, men som tur är finns det andra, enklare vandringsleder som passar bättre för barnfamiljer. Få dina barn att känna sig som kungar och drottningar i Castell Montgri eller "det gråa bergets slott", som ligger i de vackra kullarna i l'Estartit, Tarroella de Montgri.

För att komma dit på bästa vis, så är det bästa att gå till slottet på ett av promenadstråk som leder dit. Glöm inte att ta med en flaska vatten och bekväma skor, eftersom vandringen tar cirka en och en halv timme. Det är en liten utflykt ut i naturen, när du håller på att ta dig till slottet, med frisk luft och en fantastisk utsikt över landskapet. När du kommer till slottet så möts du av den 13 meter höga muren med sina fyra torn. Glöm inte att ta med dig en fika, och njut av slottet medans era barn och ni, lever sig in i den medeltida världen. Det är garanterat att ni aldrig kommer att glömma detta besök!

Upptäck den naturliga skönheten i l'Estartit

L'Estartit ligger i mitten av naturområdet som axlar Medes öarna, Costa de Montgrí och bifloder till floden Ter.

Om du gillar att cykla så är en utflykt till området Lower Ter, som ligger mellan floden Ter och stadens centrum, där kommer du att få se det pittoreska Katalonien, som vi alla älskar. Kanske är en av de mer positiva aspekterna av en cykelutflykt är att man kan uppleva så mycket under en dag utan att bli helt slut i benen. Det bästa tipset vi kan ge för denna cykeltur är att du följer din egna intuition och cyklar runt med en lust att upptäcka denna lilla del av världen!

Besök den botaniska trädgården i Calella de Palafrugell

Endast en 30 minuters bilresa från l'Estartit i Calella de Palafrugell, finns en av de högst uppskattade botaniska trädgårdarna runt Medelhavet. Vi rekommenderar dig att besöka trädgården och upptäcka de många unika växtarter som samlats mellan slottet Palafrugell och havet.

Stranden Calella de Palafrugell, Costa Brava

Det är inte endast växterna här som gör denna botaniska trädgård så fantastisk, utan det är kombinationen av fantastiska skulpturer gjorda av internationella skulptörer. Om du är här under sommarfestivalen Festival dos Jardins de Cap Roig, så kan du se en dansshow eller gå på en konsert i parken!

Hyr ett fritidshus i Calella de Palafrugell och ta del av den friska luften och solen som kommer att föryngra själen och få dig att älska Spanien!