Fuengirolas loppmarknad på lördagar

Det finns några få platser på Costa del Sol där du kan hitta en större, brokigare loppmarknad än den i Fuengirola (en annan rekommendation är marknaderna i Torrevieja på Costa Blanca). Stadens marknadsplatser erbjuder två marknader - en på tisdagar och en på lördagar som lockar lokalbefolkningen och turister att utforska en stor rikedom av saker till salu. 

entré till marknadsplatsen i Fuengirola

Då marknaderna varierar något gäller det att välja dag beroende på vad du letar efter. Tisdagsmorgnar inkluderar marknaden mat, kryddor och typiska billiga spanska produkter och kläder. Om du är mer intresserad av vintage så är det lördagsmarknaden som du ska planera att besöka. 

Låt oss fookusera på den typiska lördagsmorgonen i Fuengirola och besöka en av de största loppmarknaderna i hela Europa. 

Vad du kan hoppas på att finna

Letar du efter en skiva som kommer komplettera din vinylkollektion? Eller vad sägs om en flamencoklänning till ferian i Malaga eller batterier, en blomma, några romaner, en billig designer-väska, dekorationer till ditt bord? Bokstavligen har denna marknaden allt. 

Vinylskiva på Fuengirolas loppmarknad

Några av de mest udda sakerna till salu inkluderar arméhjälmar, mannekänger och registreringsskyltar. Om du inte tänker köpa kan du har rätt roligt bara genom att spana runt bland stånden. 

Dessutom är inte alla varor spanska. Faktum är att det finns stånd och dess ägare som visar upp varor från hela Europa och andra delar av världen. Ställ frågor om sakerna och ta reda på var de kommer ifrån. 

Väskor till salu på lördagsmarknaden i Fuengirola

Se upp för morgonsolen

Marknaden är generellt öppen mellan 9 på morgonen till 2 på eftermiddagen och även om detta inte är den hetaste stunden på dagen, förbered dig för flera timmars solsken. Marknaden har inga permanenta solskydd och vi rekommenderar dig att bära en hatt och solskydd.

Som tur är säljer flera av stånden kalla drycker och färsk frukt att kyla ner och svalka dig med. Du kanske märker att de snabbt försvinner när polisbilarna kör förbi (något säger mig att de inte har tillstånd att sälja där). Men oroa dig inte, de tittar snart fram från sina gömställen igen. Det är faktiskt rätt roligt att se. Håll ett öga öppet efter deras skottkärror som är fyllda med päron, bananer och många andra sorters frukter. 

Billig frukt till salu på Fuengirolas loppmarknad

Det finns också många caféer i närheten och vill du kan stanna och vila med en kopp morgonkaffe och något äta något gott har du inte långt att gå. 

Vägbeskrivning

Om du kommer in till stan med tåg kan du gå av på två hållplatser: Los Boliches or Fuengirola. Platsen för marknaden ligger mittemellan båda hållplatserna och det tar dig ca 10-15 minuter att gå från båda. När du ser en tydlig gul båge har du kommit till rätt ställe. 

Om du kommer från centrum kan du gå från den centrala tåg- och busstationen och gå österut. Se kartan här nedan för att få en bättre bild av var den ligger. 

Om du kommer med bil finns det tyvärr inte mycket till parkering i området. Du kan försöka parkera under gatunivå i närheten och gå sista biten. 

antika telefoner på Fuengirolas loppmarknad

Saker att komma ihåg

De flesta försäljare accepterar endast kontanter men några tar faktiskt kredit- eller debitkort. Håll utkik efter en skylt som berättar om de tar kort eller fråga försäljaren helt enkelt 

Precis som andra shoppincenter är ficktjuvar en verklighet. Håll koll på dina väskor och ha dem alla tillhörigheter under uppsikt. 

kollektion av dockor på loppmarknaden i Fuengirola

Till sist, avsatt gott om tid att upptäcka alla roliga saker det finns att göra i Fuengirola. 

Vi rekommenderar dig att besöka en av stadens många stränder. Kanske tillbringa en eftermiddag på Bioparc och pröva lyckan med minigolf? Vad du än väljer att göra så är Fuengirola en härlig, liten kuststad som har massor att erbjuda. 

Ha en härlig dag!