De finaste stränderna på Costa Blanca

Costa Blanca, eller “Den vita kusten”, sträcker sig 200 kilometer längs Medelhavet. 200 kilometer med fina sandstränder, allt i provinsen Alicante med sitt milda och solrika medelhavsklimat. Här visar vi dig de bäste stränderna på Costa Blanca så att du vet vart du bör åka under din solsemester.

 

Playa de Levante – Benidorm

 

Playa Levante ved Benidorm

 

Detta är den mest populära stranden i Benidorm. Den besöks av både turister och lokalbefolkningen, när som helst under både natten och dagen. En trevlig strandpromenad går längs denna vackra strand som stolt visar upp kvalitetsmärket "Blå Flagg". Här finns också livräddare året runt.

 

Playa de San Juan – Alicante

 

Fra San Juan-stranden på Costa Blanca

Denna stranden ligger cirka sex kilometer nordost om Alicante och är fem kilometer lång. Här kommer du aldrig att få problem med att hitta ett lugnt område att sola på medan du njuter av den välskötta stranden. Att ta ett dopp i havet, spela spel, eller bara sola på stranden, du kan göra allt här.

 

Cala Ambolic – Javea


Ambolo-stranden ved Javea

På den här nudiststranden kan du oblygt jobba på solbrännan. Stranden är omgiven av en vacker och naturlig miljö. På den här 300 meter långa stranden bestående av grov sand och smågrus är vattnet ofta stilla och kristallklart. Cala Ambolo är också en perfekt strand att snorkla på.

 

Playa de la Fosa – Calpe


Calpe-strand

Den imponerande och tydliga kalkstenstoppen i Peñon de Ifac domineras av panoramautsikten över den vackra och populära Calpe-stranden. Anläggningen är ett känt turistmål och erbjuder alla bekvämligheter för en bra strandsemester. Om du föredrar en mer aktiv semester, har du också många möjligheter. Det finns flera ställen med uthyrning av nautisk utrustning, dykcenter och företag som arrangerar båtturer för fiskeentusiaster.

 

Playa de la Albufereta – Alicante

Den fine Albufereta-stranden på Costa Blanca

 

Albufereta-stranden, är 500 meter lång och 20 meter bred, är lättillgänglig med spårvagn om du har hyrt ett hus i Alicante, vid havet. Alternativt kan du också ta en buss om du inte vill köra via Avinguda de la Vila Joiosa. Sanden är fin och gyllene, och de många palmerna ger skugga när solen är som starkast.

 

Cala Finestrat – Benidorm

Finestrat-stranden ved Benidorm 

Denna strand ligger i Benidorm, men den ligger tre kilometer från stadskärnan i denna legendariska badort. Även om stranden är inramad av byggnader, är Cala Finestrat en lugn oas, särskilt idealisk för familjer med barn. Dessutom har stranden många faciliteter. När du hyr ett semesterhus på Costa Blanca, är du garanterad en minnesvärd familjesemester.

 

Playa del Postiguet – Alicante

Alicante og El Postiguet-stranden


Denna strand har också "Blå Flagg" och ligger i centrum av Alicante, precis vid foten av den berömda Castillo de Santa Barbara.
El Postiguet är stadens största strand och kännetecknas av lugnt vatten, gyllene sand och palmer och har en underbar strandpromenad, perfekt för en promenad när som helst på dagen.

 

Playa del Portet – Moraira


Moraira-stranden

Denna vackra och krökta stranden ligger i Moraira. Det är en av favoritstränderna bland familjer på semester i denna vackra badort. Playa del Port ligger mellan hamnen och Torre de Vigilancia del Cap d'Or och är den perfekta platsen att njuta av havet och solen. Efter en dag på stranden kan du avsluta med en kall dryck i en av barerna mittemot stranden.

 

Playa del Albir – Benidorm


Playa del Albir ved Altea

Självklart en av de vackraste stränderna på Costa Blanca! Även om det kan finnas många människor här på sommaren är Playa del Albir generellt tystare än andra stränder nära Benidorm. Vattnet är kristallklart och vanligtvis stilla.

 

Playa del Moraig – Javea


Fra Moraig-stranden

Fortsätt söderut efter Javeas största strand, El Arenal, och upptäck denna charmiga vik på Benitachell-kusten. Playa del Moraig kännetecknas av en vacker natur och är en av de bästa stränderna på Costa Blanca för snorkling och dykning.

 

Playa el Paraiso – Villajoyosa

 

Playa El Paraiso - paradis-stranden - ved Villajoyosa i Alicante 

Namnet på denna strand säger allt! El Paraiso - Paradiset - är en mil lång strand med fin och gyllene sand, perfekt för att njuta av en dag i solen. Här hittar du all slags service och faciliteter som relaterar till strandlivet. Playa el Paraiso har fått utmärkelsen "Blå Flagg" och är mycket populär bland familjer på semester i Villajoyosa, en liten badort som ligger 32 kilometer från Alicante.

 

Playa la Granadella – Javea

 

Cala Granadella ved Jávea

 

Den vackra stranden Granadella ligger i Javea, en badort som är mycket populär bland semesterfirare som söker sol, hav och god atmosfär. Granadella består av stenar och är omgiven av berg och tallskogar, vilket ger den ett naturligt skydd. Vattnet är kristallklart och oftast lugnt, vilket vanligtvis upskattas av dyk- och snorkelentusiaster.

 

Playa Les Rotes – Dénia

 

Les Rotes ved byen Dénia 

Med en semesterbostad i den berömda badorten Dénia, får du enkelt tillgång till stranden i Les Rotes. Stranden är lång och med grov sand, småsten och sten. Om du är en naturist hittar du ett område som är reserverat för dig, medan dykningsentusiasterna kommer stortrivas i det kristallklara vattnet.

 

Playa El Carabassí - Santa Pola

 

Playa El Carabassí på Costa Blanca


Denna strand ligger i Santa Pola, en lugn liten badort söder om Alicante. Det är en vacker strand med gyllene sand, med klart och lugnt hav, perfekt för simning. Många familjer söker sig hit för en minnesvärd semester. Det finns också en plats för naturister skyddade från nyfikna ögon bakom ett naturligt hinder av sanddyner. För att komma fram till El Carabassí måste du ta ett av tre spår som leder från parkeringsplatsen och ner till stranden.

 

Karta