18 roliga aktiviteter för hela familjen på kusten Costa Blanca

1. Algar vattenfall, Alicante

Algar vattenfall

Upptäck Algars vattenfall i det underbara naturreservatet i Les Fonts de l’Algar. Du kan ta ett dopp i de naturliga källorna, beundra vattenfallen och njuta av lugnet! Detta är en perfekt dagsutflykt, som passar hela familjen under er solsemester på kusten Costa Blanca!

2. Terra Mítica nöjesfält, Benidorm

Åktur på Terra Mitica, Benidorm

Terra Mítica är en nöjespark i Benidorm som är uppdelat i fem områden, alla delar med olika teman. Med sitt breda utbud av karuseller och attraktioner så är nöjesparken en rolig utflykt för alla åldrar!

3. Terra Natura Zoo, Benidorm

Terra Natura

Terra Natura är en nöjespark, med zoo-tema, i Benidorm! Parken har ett unikt koncept med sina omgivningar som efterliknar djurens naturliga miljö, vilket innebär att besökare kan komma nära djuren runtom.

4. Aqua Natura vattenpark, Benidorm

Aqua Natura Benidorm

Den 40,000 m² stora vattenparken passar alla de som söker en underbar dag i vattnet och ett brett utbud av spännande aktiviteter. Parken består bland annat av en pool med vågmaskin, vattenrutschkanor, barnpooler och ett strandområde där de vuxna kan koppla av i lugn och ro, medans barnen leker i vattnet.

5. Rio Safari Park, Elche, Alicante

Rio Safari Elche

Rio Safari Park är en otrolig plats att besöka, och perfekt ifall du letar efter en spännande dagsutflykt! Parken omringas av en palmskog och är ett hem till hundratals djur från hela världen. Varje dag kan du hitta olika shower och tillställningar som erbjuder olika slags möten med djuren.   

6. Aqualandia vattenpark, Benidorm

Aqualandia vattenpark

Vattenparken har hela 15 vattenattraktioner och Europas längsta vattenrutschkana – parken är ett underhållande alternativ som erbjuder hela familjen en rolig dag!

7. Simma med delfiner, Mundomar, Benidorm

Zwemmen met dolfijnen Mundomar

Mundomar låter dig upptäcka många olika arter av däggdjur, fåglar och reptiler. Varje dag erbjuds ett antal olika shower och tillställningar, varav en som låter dig simma med sjölejon och en som låter dig klappa delfiner. En dag på Mundomar lovar ett fulländat äventyr för barn, ungdomar och vuxna.

8. Leksaksmuseum, Denia

Pandor utanför leksaksmuséumet

Upptäck träsoldater, leksaksbilar, gunghästar och dockhus med miniatyr möbler, som tar med dig på en resa tillbaka i tiden. Tillbringa dagen på leksaksmuséet i Denia, Alicante – dina barn kommer att älska det!

9. Båttur till Tabarca

Tabarca

Varje dag lämnar minst en katamaran Torreviejas hamn för att ta sig till Tabarca-öarna, som en gång var en tillflyktsort för pirater. Unna dig en frisk båttur på havet och upptäck samtidigt de vackra öarna i området.

10. En dag på stranden

Strandkanten i Benidorm

Under din Costa Brava semester så får du självklart inte missa strandbesöken! Det finns många vackra stränder att besöka, en av de mest populära stränderna är Lavante, i Benidorm, som passar de som vill segla, åka jetski eller åka paragliding. Stranden har även en Blå Flagg, vilket innebär att det är en säker strand som även passar barnfamiljer.  

11. Tåg till Denia

Treintje Torrevieja naar Denia

Unna dig en dagsutflykt! Ta tåget från Torrevieja till Denia, som tar med dig på en resa längs med kusten och sedan inåt landet. Du kommer att passera många städer längs med vägen, så som Benidorm, Altea och Calpe. Det är ett härligt äventyr för hela familjen, som tillåter er att se mer av Spanien under er semester. Tågresan kan även kombineras med ett besök till leksaksmuséet i Denia.  

12. Sport Center, Torrevieja

Torrevieja Sport centrum

Torreviejas sportcenter har något som passar alla som älskar sport, och attraherar till sig professionella idrottslag från hela Europa! Här finns fotboll, gymnastik, simbassänger, squash, handboll, tennis, basket och rugby – allt går att hitta här!

13. Besök ubåten i Torrevieja

Ubåten Torrevieja

Delfin S61 var en gång en ubåt i den spanska armadan, men är nu ett flytande museum i Torreviejas hamn. Under ditt besök så kommer du att få tillfälle att titta inuti ubåten, och då kunna se hur sjömännen en gång levde.

14. Escape Room, Alicante

Escape room

Denna populära lagbyggande övning borde inte missas, och får självklart en plats på listan över de bästa familjeaktiviteterna! Vid Xcapate i Alicante får du 60 minuter på dig att lösa olika gåtor och mysterium. Detta är ett spännande och roligt sätt att testa hur bra din familj löser problem tillsammans.

15. Besök klippan Peñon de Ifach, Calpe

Peñon de iFach, Calpe

Penyal d’Ifac är ett naturreservat beläget i Calpe, i Valencias region. Om du vill bestiga I’fach så får du ett bra tillfälle att komma nära naturen, och även få en otrolig vy över Costa Blanca, från en höjd på 332 meter! Denna aktivitet passar alla åldrar.  

16. Chokladfabriken, Villajoyosa, Alicante

Chocoladefabriek Valor

Ett av de bästa chocolatiers hittar du i Alicante provinsen. Vi rekommenderar att du unnar dig ett besök till det vackra Museo del Chocolate Valor, choklad muséet, i Villajoyosa. Du kan lära dig om chokladens utsökta historia, få en guidad tur i chokladfabriken och provsmaka choklad i butiken.

17. Horse riding on the Costa Blanca

Hacking in Mallorca

Upptäck Costa Blanca med häst! Detta är det solklara alternativet för hästälskare. Det finns många möjligheter för ridning i Spanien, för både nybörjaren och för den mer vana ryttaren. Du kan rida längs med stranden, på landsbygden eller till och med på natten!  

18. Båtturer

Tabarca Alicante

Ett av de coolaste och mest autentiska sätten att upptäcka Costa Blancas kust är självklart med båt. En båtutflykt kommer att vara en minnesvärd upplevelse, du kan simma i det blå Medelhavet, upptäcka vackra stränder och vikar eller bara njuta av de förtrollande vyerna av klippiga berg och guldiga stränder.

Ska du på semester i Costa Blanca? Här är vårt urval av de bästa semesterbostäderna att skapa minnen i som du inte kommer att glömma!