Blanes 5 bästa stränder

Den första byn i Costa Bravas område är Blanes, som ofta kallas för 'el portal de la Costa Brava'. Blanes har en av de längsta stränderna på hela Costa Bravas kust - S'Abanell. Den erbjuder mer än 4 kilometer strand totalt och det finns många alternativ på boenden om du vill semestra i området. Du kan hitta allt från camping och hotell till bekväma fritidshus och lägenheter i Blanes.
 
Blanes view

Blanes, som tidigare var en fiskeby, besöks av många turister under året. Byn lockar inte bara turister från utlandet utan även turister som bor i närliggande städer, så som Barcelona och andra städer i Katalonien. Det är på grund av dess vackra stränder, rena sand, klara vatten och sin otroliga omgivning av bergslandskap, som många väljer att besöka Blanes. Blanes gamla stad är full av barer, klubbar och restauranger - det finns något för alla.


Om du älskar att hänga på stranden så är detta vad Blanes har att erbjuda:

Blanes stränder

Blanes view from the beach


Det allra bästa med Blanes är att det erbjuds en stor variation av stränder - med allt från små, klippiga vikar till långa sandstränder. De flesta stränderna erbjuder bra faciliteter, såsom duschar, toaletter, förfriskningar och städtjänster på natten, men inte alla. De stora stränderna belägna i Centrum har även sjukvårdspersonal och tillgång för funktionshindrade. Ett annat plus med de stora, centrala stränderna är den långa strandpromenaden som  löper längs stränderna, med en mängd trevliga terrasser och uteserveringar.

Stränderna i Blanes är kända för sitt lugna vatten - men det djupnar snabbt, så var försiktig om du reser med små barn. Det finns en strand som är mer långgrund, och det är den första stranden på vår lista: Platja de Blanes. På den centrala strandens norra del finns det en mjuk sluttning i vattnet, denna del är en förlängning av stranden som skapades när hamnen byggdes om.

1. Platja de Blanes

Blanes beach

Denna centralt belägna, gyllene sandstrand är 625 meter lång och 30 meter bred. Det finns gott om utrymme och alla de viktigaste strandtjänsterna erbjuds; duschar, förfriskningar, solstolar, trampbåtar och badvakter. Det finns även nät för de som vill spela beachvolley.

Platja de Blanes ligger i direkt anslutning till hamnen. Endast en stenformation som kallas för "Sa Palomera" skiljer denna strand från vår nästa strand på listan, S'Abanell.

2. S’Abanell

S’Abanell, Blanes

Detta är den längsta stranden i Blanes, som mäter upp till 3.100 meter. Den är 60 meter bred och ligger bara 300 meter från centrum - så det finns gott om barer och restauranger att besöka under din dag på stranden!

S'Abanell är en av de mest populära stränderna i Blanes. Den har gyllene sand och erbjuder minst lika många strandtjänster som Platja de Blanes. Här kan du hitta uthyrning av utrustning till vindsurfing, vattenskidor, parasailing, segling och olika sorters båtturer. S'Abanell är verkligen en strand som erbjuder en spännande dag för hela familjen. Om du blir uttråkad på stranden så kan du gå på en härlig promenad längs strandpromenaden, på kvällen finns det gott om marknadsstånd som säljer allt från mobiltillbehör och väskor till olika hantverk och smycken.

3. Cala Punta Santa Anna

På andra sidan hamnen, vid foten av Blanes kloster nära Punta de Santa Anna, finns viken Santa Anna, även känd som ’Playa dels Capellans ’. Från centrum av Blanes, är det en trevlig promenad på ca 10 minuter (ca 300 meter). Om du kör hit med bil, så måste du parkera i hamnen (betalparkering ). Stranden är cirka 110 meter lång och 15 meter bred med gyllene sand och smågrus. Vikens kristallklara vatten är perfekt för att dyka eller snorkla i. På stranden finns det även duschar.

4. Cala San Francesc

Stranden Sant Francesc har gyllene sand med lugnt vatten och är omgiven av vackra tallar. Stranden är 220 meter lång och 35 meter bred. Här finns duschar, förfriskningar, solstolar, trampbåtar, badvakter, parkeringsmöjligheter, en restaurang och bra med plats för barnfamijler.

Stranden ligger två kilometer från Blanes centrum och ligger nära den fantastiska botaniska trädgården Marimurtra, så det är lätt och roligt att kombinera en promenad till den botaniska trädgården med strandbesöket.

För att komma dit gå längs gatan Passeig de Carles Faust vid hamnen och gå sedan förbi Jardín Botánico Marimurtra och fortsätt längs samma gata cirka 500 meter.

Ett par kilometer ifrån Blanes hittar du den vackra historiefyllda staden Tossa de Mar som är ett perfekt resmål för en dagsutflykt. 

Vägbeskrivning för bilister: cirka 100 meter innan avfarten mot Blanes, följ skylten mot 'Urbanització Cala Sant Francesc' och sväng höger. Om det inte finns någon ledig parkeringsplats till vänster, kan du använda den underjordiska parkeringen. Alternativt kan du åka buss hit.

5. Cala Treumal

Treumal, Blanes

Stranden Treumal är den nordligaste stranden och ligger 4 kilometer från centrum. Det är den minsta stranden i Blanes - cirka 100 meter lång. En sten skiljer stranden från  stranden Santa Cristina, som tillhör Lloret de Mar. De båda stränderna finns under kapellet, Ermita de Santa Cristina.

Du kan parkera din bil gratis cirka 300 meter från stranden vid den botaniska trädgården, Pinya de Rosa. Eller så kan du parkera bilen på stranden Santa Cristina (betalparkering ).Treumal är verkligen pittoresk, med  sin gyllene sand, omgiven av Pinya de Rosa underbara landskap. Det finns duschar och en restaurang belägen på stranden för alla mat och badsugna.

Karta