De mest attraktiva och minst kända parkerna i Barcelona (2/2)

I vår första artikel om Barcelonas mest attraktiva och minst kända parker besökte vi 5 stora parker. I den här artikeln tar vi dig till 5 andra fantastiska och mindre kända parkerna i Barcelona där du kan njuta av solen, och kanske hittar du här din egen favorit bland de många parkerna som finns i Barcelona.

Parque Turó


Ursprungligen Turó Park, designad av Nicholas M. Rubio i Tudurí, tänkt som en privat trädgård, men nu har den har öppnats för allmänheten. Den representerar en oas av lugn i det inre av en av stadens viktigaste och mest trafikerade kommersiella områden, så finns det oftast alltid människor som antingen kopplar av eller njuter av sin lunch i parken. Den är helt skyddad från staden utanför och den 2,88 hektar stora parken har en anmärkningsvärd mångfald av växter och blommor.
 
Parque del Turó (Turóparken)
 
På promenad i parken bör du inte missa den lilla konstgjorda sjön torget med den lilla teatern i parkens centrum och de fina skulpturer som är dedikerade till olika författare och katalanska konstnärer. Olika platser i parken har dolda dikter av bland annat García Lorca, Walt Whitman och Fernando Pessoa. Njut av parken och du går därifrån med laddade batterierna.
 
Den lilla konstiga sjön i Turóparken 
Adress: Avda. de Pau Casals, 19
Öppettider: Kl. 8:00 till solnedgång
Metro: Hospital Clinic o Muntaner (Rodalies)

Parque del Turó del Puxet

Denna park är inte superanpassad för dem som inte är förtjusta i fysiska utmaningar eftersom parken är uppför en backe. Men om du gör resan är belöningen värt det. För vi kommer att röra sig i en ovanligt spännande och vacker växtlighet med, bland andra vinstockar, johannesbröd, tallar, ekar, medan du kan njuta av en imponerande utsikt över både staden, Tibidabo nöjespark och uppleva kyrkan el Templo Expiatorio från en helt annorlunda och speciell vinkel.
 
Parque del Turó del Puxet (Turó Putxetparken)
 
På grund av sitt läge och lite utmanande geografi är det ofta inte många människor som väljer denna park. Så här kan du låta tankarna flyga och gå förlorade utan att någon stör dig. En perfekt plats för meditation.
 
Turó Putxet-parken
 
Adress: Calle Manacor, frente a c. Homer
Öppettider: Kl. 10:00 till solnedgång
Metro: El Putxet (linje 7), Vallcarca (linje 3)

Creueta del Coll

Den fungerar också som en allmän pool för hela lokalbefolkningen så den är välbesökt under de varma månaderna.
 
Parc de la Creueta del Coll (Creueta del Collparken)
Parken ligger i ett gammalt stenbrott som idag återspeglas både i parken unika cirkulär form och de höga klipporna som omger parken samt en konkret skulptur som kallas "Elogio del agua" (Beröm till vattnet). Den är skapad av Eduardo Chillida, väger 54 ton och hänger fyra stålkablar som är anslutna till berget bakom, hängande över ryggen av en sjö. Runt sjön finns olika palmer som ger skugga för bänkar och bord där du kan ta en välförtjänt vila och njuta av din lunch.
Parc de la Creueta del Coll (Creueta del Coll-parken)
 
Adress: Carrer Mare de Déu del Coll, 77
Öppettider: kl. 10:00 till solnedgång
Metro: El Coll / La Teixonera (linje 5)

Parque de la España industrial

Vi fortsätter till en ganska speciell park som inte är känd för sina trädgårdar eller vegetation utan snarare tvärtom. I denna park ligger fokus på att framhäva byggnaderna snarare än naturen.
 
Vid ingången står en gigantisk drake med många huvuden och tungor, som en berg-och dalbana för barn. Vi går ner för trappan som leder oss till en lägre nivå i parken där det finns en artificiellt skapad sjö. Detta är en skulptur av Neptunus. Sjöns bredd är omgiven av torn vilket är orsaken till parkens namn. De är också en påminnelse om det första spanska bomullsspinneri som byggdes 1847 och det var viktigt för utvecklingen av de katalanska textilierna.
 
Parque de la España Industrial (Spaniens industriella park)
 
Bredvid den konstgjorda sjön står en skulptur av Venus omgiven av gräsytor som inbjuder till vila i solen. Den bästa tiden att besöka parken är definitivt på morgonen när människor i alla åldrar samlas kring ett av de mest traditionella spelen i den spanska kulturen: Petanque. 
 
Drage i Parque de la España Industrial
 
Adress: Calle Muntades, 37
Öppettider: Kl. 10:00 till solnedgång
Metro: Sants Estació

Parque del Clot

Clotparken är utan tvekan en av de dolda och ofta bortglömda juveler i Barcelonas stora urval av parker. Det ligger på en av järnvägsbolaget Renfes tidigare och numera nedlagda serviceområden. Du kan fortfarande se några spår av den tidigare verksamheten och i synnerhet bör du vara uppmärksamma på den gamla fasaden som idag är en del av en 25 meter lång akvedukt som slutar i en liten konstgjord sjö.
 
Parque del Clot (Clotparken)
 
Parken har åtskilliga spännande och intressanta fontäner och skulpturer. Och så är parken en fin blandning av de äldre elementen och framtiden som ses tydligt i parkens bakgrund i form av det moderna Agbar Tower. 
 
Parque del Clot (Clotparken)
 
Adress: Calle Escultors Claperós, 36
Öppettider: Alltid öppet
Metro: Glories (Linje 1)
 
 
Vi håber, du har nydt vores tur rundt i disse dejlige men ikke så kendte parker i Barcelona. Hvis du overså første del, kan du gå tilbage til begyndelsen af ​​vores tur i Barcelonas smukke parker via dette link. 
 
Vi har besøgt mange parker for at finde disse 10. Hvis du vælger at besøge alle 10, vil du få en god fornemmelse af byens topologiske og geografiske forhold, foruden naturligvis en masse smukke naturoplevelser. Så det er bare om at komme ud og nyde den friske luft og de pragtfulde parker!