Spaniens bästa nöjesparker

När du bokar din familjevänliga semesterbostad i Spanien vill du naturligtvis att det ska bli en resa som familjen sent ska glömma. En dag på en av de bästa nöjesparkerna i Spanien bör finns högt uppe på listan över saker att göra. Från klassiska vattenparker som svalkar skönt i sommarvärmen till nervkittlande nöjesfält med berg- och dalbanor som ger stora adrenalinkickar. Vi guidar dig till Spaniens bästa nöjesparker - vilken väljer du?

1. Warner Park (San Martín de la Vega, Madrid)

Om du semestrar i Madrid, ta med barnen och låt dem träffa sina favoritkaraktärer såsom Superman, Batman eller Bugs Bunny på Warner Park.

Warner Park ligger i San Martín de la Vega och erbjuder många unika attraktioner samt ett brett utbud av shower och föreställningar. Nöjesparken har bland annat blivit utsedd till en av Europas bästa med ett av världens högsta fria fall: "Venganza del Enigma". Först lyfts du sakta upp 100 meter i luften, för att sedan falla fritt i 80 km/h.

En annan åkattraktion för de mest våghalsiga är berg- och dalbanan ”Superman” med sina loopar, som kommer göra att du känner dig som en riktig flygande superhjälte. Om barnen föredrar att stanna kvar på marken, kan ni istället bege er till det hemsökta spökhuset för att lösa mysterier med Scooby-Doo och hans gäng.

Parken är uppdelad i fem områden, var och en med sitt egna tema inspirerat av Warner Brothers Hollywood-filmer. Välj mellan Hollywood Boulevard, Old West Territory, DC Super Heroes World, Movie World Studios och Cartoon Village.

2. Port Aventura (Costa Dorada)

Port Aventura är en favoritplats för barnfamiljer i Spanien och den tredje största nöjesparken i Europa. I denna park finns sex temaområden där man kan låta fantasin flöda fritt och släppa loss sitt inre barn i miljöer som: Medelhavet, Polynesien, Asien, Mexiko, vilda västern eller Sésamo Aventura, där karaktärerna i Sesam Street kommer till liv.

Varje del har sina respektive shower, sevärdheter och åkattraktioner. Bland annat berg- och dalbanan "Dragon Khan" med en av de högsta looparna som någonsin byggts. Om du är en riktig spänningssökare, missa inte ”Furius Baco", en bana som kommer upp i hela 135 km/h på bara 3,5 sekunder - det snabbaste i Europa. År 2016 öppnade den nya temaparken Ferrari Land, och har sedan dess varit en välbesökt plats bland motorentusiaster. Förutom allt detta, finns även ett vattenland som ligger intill några av de vackraste stränderna på Costa Dorada.

Port Aventura ligger blott en timme från Barcelona - och är en av de bästa attraktionerna för familjer som semestrar på Costa Dorada.

3. Dinópolis (Teruel)

Denna nöjespark och det tillhörande museet ligger i Teruel (i Aragonien) och kombinerar vetenskap med skoj genom att ta med dig till dinosauriernas spännande värld. Tidsmässigt blir ni förflyttade till jordens tidiga dagar där dinosaurierna åter kommer till liv via modeller med realistiska dimensioner och 3D-teknik. Missa inte chansen att lära dig mer om några av de mest otroliga varelser som gått på vår jord. Barnen kommer att häpnas över T-Rex-showen!

Om du gillar fossiler befinner du dig på rätt plats. Det paleontologiska museet har en 3D-biograf, en virtuell 4D-simulator och erbjuder många intressanta turer. "El Último Minuto" är en båttur som visar utvecklingen av Homo sapiens. Den andra turen, ”El Viaje en el Tiempo”, förklarar istället The Big Bang och tiden fram till utrotningen av dinosaurierna.

4. Siam Park (Teneriffa)

Om ni semestrar med barn på Teneriffa, ta med dem till en av de bästa vattenparkerna i världen, det så kallade vattenriket Siam Park. Inspirationen till inredningen av parken är hämtad från Asien med sina frodiga växter, floder, vattenfall och byggnader i thailändsk arkitektur. ”Den förlorade staden” är en attraktion för mindre barn, medan de äldre kan ta sig an en av Siam Parks 29 vattenrutschbanor. "Tower of Power" är en av de mest populära, med en nästan vertikal fallhöjd går en del av denna vattenrutschbana genom ett akvarium med hajar. Vågar du?

5. Loro Parque (Teneriffa)

Om ni väljer Teneriffa för en semester med barn är Loro Park ytterligare en världsberömd nöjespark att besöka. Denna park är naturligt integrerad i dalen Orotava och har djur från hela världen. Exempelvis kan man vandra genom parken och upptäcka Antarktis på Planet Penguin, ett isberg med mer än 200 pingviner. Sedan kan man bland annat fortsätta och se späckhuggare vid Orca-sjön, eller beundra delfiner som utför akrobatiska konster.

6. Tibidabo nöjespark (Barcelona)

Nöjesparken Tibidabo ligger på ett 500 meter högt berg i naturreservatet Collserola utanför staden Barcelona. Förutom nervpirrande åkturer erbjuder parken även stans bästa utsikter. Parken är nu över 100 år gammal, vilket gör den till den tredje äldsta nöjesparken i Europa.

Den mest berömda attraktionen är det färgrika pariserhjulet som står på den högsta punkten av berget. Här uppe bland molnen har du magiska vyer över Barcelona, havet och omgivningarna. 

7. Isla Mágica (Sevilla) 

Om ni hyr en semesterbostad i Sevilla är Isla Mágica det perfekta stället för en dag utomhus. Detta nöjesfält erbjuder många attraktioner för unga och äldre barn, med både våta och torra åkturer. Jaguarbanan har fem loopar och en speciell "twist" på slutet. Med en hastighet på 85 km/h, en längd av 765 meter och en höjd på 32 meter är detta nöjesparkens största berg- och dalbana. Här finns också "Anaconda", en vattenbana (tänk dig Flume ride på Liseberg) med tre fall. Du åker genom en tropisk miljö, det går upp och ner och turen avslutas med tre fall från 8, 9 respektive 17 meter.

8. Tivoli World (Benalmádena)

Tivoli World är en av de bästa sakerna att göra med din familj i Benalmádena. Förutom många åkattraktioner har tivolit även vackra trädgårdar, flamenco-shower, utställningar, barnunderhållning och andra evenemang under hela året. Detta tivoli är lättillgängligt för familjer som hyr en semesterbostad på Costa del Sol. Köp ”Supertivolino” (en biljett) som ger dig obegränsad tillgång till alla 36 åkattraktioner.

9. Parque de Atracciones (Madrid)

Denna berömda nöjespark är ett måste för familjer som reser till Madrid. ”Abismo” är den mest extrema upplevelsen i parken, en senaste generationens berg- och dalbana som garanterat kommer ge dig ett stort adrenalinpåslag. Gör dig redo för branta uppförs- och nedförsbackar, loopar och rotationer runt sin egen axel - allt i hastigheter runt 100 km/h. På den här nöjesparken kan man spendera hela dagen utan att det blir tråkigt: njut av karuseller, åkattraktioner för stora som små, restauranger och shower.

10. Oasys MiniHollywood Temapark (Almería)

Den här häftiga temaparken ligger i Almería och i Europas enda öken: Tabernas. Här har otaliga scener till Hollywoods cowboyklassiker spelats in och storstjärnor som Clint Eastwood och Birgitte Bardot har kastat stjärnglans över ökensanden. Oasys MiniHollywood är en unik spansk nöjespark med ett säreget landskap, en cowboystad och en zoologisk trädgård. Ha i åtanke att temperaturerna under sommaren kan bli rejält höga, så planera in ett besök under rätt tid och dag.

Lägenhet i Calpe

 • 2 sovrum
 • 6 sovplatser
 • 2 badrum
 • 85 m² boyta
 • 20 m² terrass
 • Delad pool
 • Wi-Fi
 • Pool med staket
 • Balkong
Id: 58209 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 2 856 - 6 543/vecka   Visa detaljer

Villa i Benalmádena

 • 5 sovrum
 • 9 sovplatser
 • 3 badrum
 • 1 badrum
 • 210 m² boyta
 • 40 m² terrass
 • 80 m² trädgård
 • Wi-Fi
 • Privat pool
Id: 74053 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 22 900 - 26 244/vecka SEK 3 271 - 3 749/natt Visa detaljer

Villa i Denia

 • 3 sovrum
 • 8 sovplatser
 • 2 badrum
 • Wi-Fi
 • Grill
 • Privat parkering
 • Satellit
 • Luftkonditionering
 • Värme
Id: 59564 Lägg till i kortlistan Ta bort Ta bort
SEK 18 175 - 34 532/vecka SEK 2 596 - 4 933/natt Visa detaljer
X


Jag har läst och accepterat sekretesspolicyen
 Vinn ett presentkort på 750€! 
Spain-Holiday.com använder sina egna och tredje parts cookies för att förbättra våra tjänster och visa annonser anpassade till dina önskemål genom att analysera dina vanor på internet. Ändra konfigurationen och få mer information. här