Topp 10 aktiviteter i Benalmadena för hela familjen

Benalmádena är en av de mest eftertraktade platserna på Costa del Sol. Det finns massor av saker att göra för att hålla de mindre medlemmarna i familjen upptagna och glada. Dessutom bjuder vi på ett antal personliga favoritplatser som passar alla medlemmar i familjen: 

Fjärilshuset - Mariposario Benalmádena

Butterfly park, Benalmadena

Fjärilshuset är alltid en stor favorit för barnen. El Mariposario Benalmádena är den största i Europa och om du vill ha något avkopplande men samtidigt roligt så kan en dag hit vara en bra idé. Byggnaden är skapat som ett thailändskt tempel och är hem för mer än 1500 exotiska fjärilar som flyger fritt mellan vattenfall, blommor och tropiska växter. Barn älskar omgivningen och du får ett formulär för att pricka av de fjärilsarter som du lyckas se, något som kan hålla alla i familjen glada och underhållna ett bra tag.

Det finns en plantskola där besökare kan titta på olika biologiska cykler och transformationer som fjärilarna går igenom. Nästan varje dag föds en ny typ av fjäril och barn kan titta på när fjärilarna bryter sig ut från sina kokonger för att sedan sprida sina färgglada vingar för första gången.

Mer information fjärilsparken i Benalmádena.

Sealife i Benalmádena

Sea Life Akvarium Benalmadena

Ett av de bästa akvarierna i Andalusien hittar du på Sea Life i Puerto Marina.

Ett besök till Sea Life Aquarium är en oförglömlig upplevelse för hela familjen. Här kan du stimulera intresset för både barn och vuxna när det kommer till de fantastiska varelser som bor under vattenytan och många gånger blir du nästintill hypnotiserad av alla mjuka rörelser som kommer från andra sidan glasrutorna. Barnen kommer stöta på nästan många typer av havsvarelser i alla tänkbara former och färger. Förbered dig på att bli förvånad över hur mycket som har ryms i denna blygsamma men samtidigt proffsiga byggnad. Färgglada fiskar, sjöhästar, stolta muränor, havssköldpaddor samt hajar går att skåda här.

För mer information om Sea Life Aquarium i Benalmádena.

Delfinarium - Selwo Marina

 Selwo Marina Benalmadena

Selwo Marina är en liten marinpark på 1,67 hektar och denna park är den enda i sitt slag i Andalusien.

Selwo Marina är uppdelad i fyra sektioner "Antillas", "Las Hondonada", "Amazonia" och "Isla de Hielo." "Antillas" är den mest besökta, där är här delfinerna och sjölejon finns. De tre flasknosdelfiner som går att besöka här är är Selwos populäraste attraktioner.

För mer information se Selwo Marina .

Paloma Parken - Parque de la Paloma

Paloma Park, Benalmadena

Parken Paloma är inte mer än en vanlig park. Under årens lopp har den förvandlats till ett improviserat djurreservat och idag är det hem för kaniner, påfåglar, getter, emuer, åsnor och andra typer av djur. Många av djuren vandrar fritt runt parken och det är alltid populärt med en promenad genom parken med de yngre medlemmarna av familjen.

Parken är ganska stor och täcker totalt 200 000. Denna gröna oas är helt konstgjort och öppnades i mitten av 1990-talet. Många gånger kan det vara svårt att tro att man bara är mindre än 300 meter från kusten och havet.

Mer information om Paloma Park i Benalmádena.

Linbanan - Teleferico Benalmádena

 Cable car Benalmadena

Linbanan, eller teleferico som den kallas på spanska, invigdes år 2003 och har snabbt blivit en av de största turistattraktionerna på Costa del Sol. Den 15 minuter långa resan med linbana tar besökarna upp till en av de högsta punkterna på kusten, Calamorro på 800 m. Utsikten är hisnande och under klara dagar kan du se Sierra Nevada tydligt, liksom Riffbergen i Marocko. Detta är alltid en populär utflykt för hela familjen.

Beläget mitt på toppen av berget Calamorro så erbjuds fågelskådning av mer än sextio olika fågelarter, t ex. kungsörnar, gamar, pilgrimsfalkar och ugglor som alla flyger runt och bor i detta fantastiska fågelskyddsområde. På spanska är det känt som Jardin de Las Aguilas (Örnarnas park). Här finns också utställningar.

För mer information om Benalmadena linbana.

Tivoli World Benalmádena 

Tivoli park Benalmadena

 

Ingen familjesemester är komplett utan ett besök till nöjesparken i Benalmadena. Tivoli World är den största i Malaga och du hittar den i Arroyo de la Miel, Benalmadena. En av främsta attraktionen är den 4 000-sitsiga utomhusauditoriet som ofta håller spelningar med artister från hela världen.

Parken använder sin egen valuta, "Tivolino," och du kan även köpa ett "Supertivolino," som är ett armband som ger dig obegränsad tillgång till en av de 37 turer som erbjuds runt i parken.

För mer information se Tivolis officiella hemsida.

Slottet Colomares

Colomares Castle Benalmadena

Slottet Colomares är egentligen inte ett riktigt slott utan egentligen ett monument som är tillägnat Christopher Columbus, hans liv och äventyr. På en yta som täcker dryga 1 500 m² och är det största monument i världen som är tillägnad denna kända upptäckare.

Slottet byggdes mellan 1987 och 1994 av Dr. Esteban Martín Martín, en läkare från USA. Dr. Esteban var förvånad över bristen på respekt och kunskap som på den tiden erbjöds om Columbus så han beslutade sig att skapa ett slott som skulle innebära ett lämpligt sätt att informera samt visa ära till Cristobal Colon som han kallas på spanska.

Mer information om Colomares slott i Benalmádena

Benalmádenas hamn- Puerto Marina 

Yacht at Puerto Marina, Benalmádena

Juvelen i Benalmádenas krona är utan tvekan Puerto Marina, kustortens halvlyxiga hamn.

Det finns många anledningar till varför den har vunnit utmärkelsen "Den bästa hamnen i världen", en utmärkelse som har tilldelats vid två tillfällen. Arkitekturen har på ett spektakulärt sätt blandat en arabisk, andalusisk och indisk fusion av byggnader som enkelt kan skådas när du promenerar runt den avkopplande hamnpromenaden. De privata bostäderna skiljs enkelt av med de snygga och pittoreska broarna som finns här och dessutom så är du alltid omgiven av intressanta butiker och bra restauranger.

Båtturer, vattensporter, "delfinspotting" och mycket mer allt detta och lite mer hittar man i Benalmádenas hamn.

Mer information på Puerto Marina i Benalmádena.

Båtcharter i Puerto Marina

Boats in Puerto Marina, Benalmadena

Ok , det är inte en aktivitet för alla, men om du älskar havet och har råd med att spendera en liten extraslant så är en tur genom Benalmádenas hamn kanske något för dig? Här kan du hitta allt från stora företag eller enskilda småbåtar som erbjuder en tur för dig och din grupp. Här har du verkligen möjlighet att få  ett helt nytt perspektiv på kusten.

Du kan hyra något som passar just dig. Det breda utbudet av de olika båttyperna som du hittar här är otroligt bra, allt från från fiskefartyg till lyxbåtar till motorbåtar.

Inte säker på vad du kan förvänta dig? Kolla den här videon för att få en bättre uppfattning. Att hyra en charterbåt i Puerto Marina, Benalmádena.

Ett besök till ett buddistisk tempel - Stupa 

Stupa in Benalmadena

Ingen lista skulle vara komplett utan ett omnämnande av Benalmádenas mest berömda landmärke, Stupa. Detta slående buddhistiska tempel byggdes för 12 år sedan och var den buddhistiska mästaren Rinpoche sista projekt. Stupa anses av många att vara juvelen i kronan av hans livsverk.

Den 33 meter höga byggnaden är det också den största Stupan i väster. Det finns ett litet museum inne i byggnaden och här hittar du även några av de bästa utsikterna över Benalmadena och Fuengirola. Glöm inte att ta dig förbi här under din semester nära Benalmádena.

Mer information om att Stupan i Benalmádena.

Saker att göra i Benalmádena