Familjesemester i Roses, Costa Brava

Vill du tillbringa din semester på Costa Brava tillsammans med din familj? Då är Roses staden för dig! Denna stad har erkänts som en "familje destination" av den katalanska byrån för turism. Den fick utmärkelsen på grund av sina många möjligheter till familjeunderhållning och kvaliteten på dess stränder.
 
Familjesemester, Costa Brava
 
Omgiven av en idyllisk natur och ett kulturarv som återspeglas i Medelhavets historia - Roses är den perfekta platsen att njuta av en semester eller några dagars avkoppling med familjen. Läs vidare för att upptäcka alla de spännande aktiviteter du kan hitta på med familjen i Roses:

1. Vattenlandet Aqua Brava

Roses är hem till det bästa äventyrsbadet i Girona, en spännande och vacker plats för bus och lek i de höga sommar-temperaturerna. Totalt har parken hela 19 olika attraktioner så slappna av, vila och njut av solen, adrenalinet och spänningen som dessa attraktioner erbjuder.
 
Aqua Brava
 
Även om parken varje år förnyas och förbättras med nya, spännande attraktioner och aktiviteter så har Aqua Brava två barnområden som aldrig byts ut. Barnområden är favoriter  bland de små och erbjuder piratskepp, vattenstrålar och vågmaskiner. Ännu ett populärt område är parkens relaxavdelningen som sträcker sig över 10 hektar gräs. I relaxavdelningen hittar du allt från palmer och solstolar för avkoppling, till olika typer av restauranger, barer och butiker.
 
Vattenparken Aqua Brava
 
Känn adrenalinet pumpa medans du badar i den största vågbassängen i Europa eller åkandes på parkens största rutschkanor. I parken Aqua Brava kan du även paddla i floder med starka strömmar och klättra på den 26 meter höga klätterväggen belägen över en pool - vad mer kan man begära?
 
Öppettider: Från juni till september, 10.00 - 19.00
Priser:  Barn och vuxna över 120 cm: 30 €
Barn och vuxna under 120 cm: 19 €
Barn under 80 cm: gratis

För att veta mer om paketpris och erbjudanden, besök Aqua Bravas hemsida.
Adress: Carretera de Cadaqués, Km1, Roses

2. Go-kart i Roses

Om du gillar fartfyllda upplevelser så är gokarting i Roses ett av de bästa alternativen för en rolig eftermiddag. De har ett vuxenspår på 850 meter och gokarts som lätt når upp i 110 km/h.
 
Marbella - GoKart
 
För de yngre så finns det en speciell bana för barn mellan fem och tio år och tvåsitsiga gokarts som barn och vuxna kan dela. Gokartingen i Roses är ett bra företag som erbjuder hög säkerhet och roliga bonusar, såsom en skärm med tider och hastigheter som tillåter dig att jämföra och analysera ditt åkande i efterhand, och en bar med en härlig terrass.
 
Priser: 10 € / biljett
Öppettider under sommaren: juli till augusti, 11.00 - 00.00
Öppettider under vintern: lördag och söndag 15.00 - 19.00.
Under april, maj, juni och september från 11.00 - 13.00 och 15.00 - 21.00

3. Ombord på tåget Roses express

Turisttåget Roses Express kör runt bukten Roses i olika utflykter som kommer att älskas av både vuxna som av barn. Du kan välja mellan 5 olika turer, alla är att rekommendera.

Om du vill upptäcka den miljö som är mest typisk för Roses så rekommenderar vi utflykten till Puig Rom, från vars topp du kan njuta av en förtrollande utsiktt över Alto Ampurdián. På klara dagar kan du se ända till naturreservatet  Aiguamolls, som ligger i fjärran.
 
Tren Roses Express

Under utflykten "Falconera" så kommer du att kunna njuta av otroliga vyer över bukten Roses och Medesöarna. På vägen upp till Alto Puig så kommer du att åka igenom den högsta halvön i hela naturreservatet Cap de Creus.

Det sista alternativet av Roses Express utflykter kallas för “Joncols” och med den turen så kommer du att åka igenom landskap och berg för att sedan upptäcka några av de bästa vikarna och stränderna i området.

Oavsett vilken tur du väljer så är alla resor mycket bekväma - perfekta för dig och din familj för att få kontakt med kulturen, historien och naturen som Roses har att erbjuda.

4. Soliga dagar på Costa Brava

Roses naturliga stränder och de magnifika grönområdena är utan tvekan stadens största attraktioner. Det härliga Medelhavsklimatet, med varma soldagar, är dessutom perfekta för att upptäcka och avnjuta dom. Roses stränder är i sig anledning nog att boka en hel semester till området. Efter några dagar av den fina, lena sanden och det klara, turkosa så kommer du att känna dig utvilad nog att möta vardagen hemma igen
 
Roses stad har underbara, centrala stränder med många tjänster och bekvämligheter, perfekta för familjer. Men även Costa Brava, området kring Roses, erbjuder exceptionella små vikar och vackra stränder att upptäcka.
 
Roses, Costa Brava

5. Minigolfbanan i Parc d’Atraccions Salata

Bara några steg från stranden Rastell hittar du ett paradis av roliga aktiviteter för barn. Minigolfbanan d'Atraccions Salata har inte bara minigolf utan även andra roliga aktiviteter, i centrum av Roses.
 
Fuengirola Adventure Golf
 
Minigolfen har banor till 18 hål bestående av olika hinder och svårighetsgrader där du får öva din kontroll och sikte. Dessutom erbjuder parken en mängd andra utomhusaktiviteter såsom fyrhjuling och bilbanor. För de som bara vill koppla av så finns det en härliga terrass i skuggan.
 
Om ditt barn fyller år under din semester i Roses så rekommenderar vi att fira i parken d’Atraccions Salata. Det finns mängder av aktiviteter som lätt kan anpassas efter den svårighetsgrad ni söker och alla aktiviteter passar både barn och vuxna - ett vinnande koncept!
 
MiniGolf

6. Paseos con Burricleta Alt Empordà

Området som omger Roses anses vara ett av de vackraste i Europa och just därför hittar du många val av aktiviteter och utflykter till olika platser i och runt Roses - här är det enkelt att fördjupa sig i naturen. Ett av de företagen som erbjuder härliga turer ut i det gröna är Burricleta Alt Empordà. Med dom kan du upptäcka många rika natur- och kulturarv, bland annat så kan du utforska Alto Ampuridán, naturreservatet Cap de Creus och Aiguamolls de I'Empordà.

En utflykt med Burricleta Alt Empordà följer inte de största och enklaste vägarna utan går oftast längs med mindre vägar för att verkligen ge en autentisk upplevelse. Många utflykter görs på cykel då det både är miljövänligt och du kommer fysiskt närmare miljön som du vill uppleva. Om det är längre sträckor, eller om du är osäker på din kondition, så erbjuds även elcyklar. Det underbara med en utflykt på cykel är att man enkelt kan stanna för en förklaring från guiden, ett dopp i det blå eller för en picknick.

Det enda kravet för att få delta i detta äventyr är att man kan cykla. Vi rekommenderar verkligen en utflykt som denna, med en guide eller utan, för att smidigt upptäcka det vackra landskap som omger staden Roses.
 
Cykelrutten
 
Om ni väljer att cykla eller vandra utan guide så bör ni ha en GPS eller karta med er som visar vägen, för att undvika att gå eller cykla vilse. En guide är å andra sidan ett behagligt alternativ då de kan mer om områdets smultronställen och dess natur. Vilket du än väljer så kommer det att bli ett spännande äventyr!

7. Upplev havet med Crazy Roller

Ett roligt sätt att utforska, och samtidigt njuta av havet i Roses är genom de trampbåtar som kan hyras. Företaget Crazy Roller ligger på stranden i Santa Margarita och erbjuder bland annat uthyrning av trampbåtarna.

Hos Crazy Roller kan du hyra allt från cyklar, inlines och skotrar till elektriska motorcyklar och elbilar - här hittar du alla typer av transporter som finns! Med de olika färdmedlen kan du enkelt upptäcka det rika kulturarvet i Roses. För dig som är över 18 så är det lätt att hyra de olika utrustningarna, men är du under 18 så behöver du en förälder eller annan slags målsman med dig för att kunna hyra.

8. Dyk och snorkla i Roses Costa Brava

Från hamnen i Roses och stranden Santa Margarita avgår olika färjor till naturreservatet Cap de Creus och till Medasöarna. Båda platserna är oerhört vackra, Cap de Creus som är full av små vikar och fantastiska stränder och Medesöarna (som endast får utforskas från båten) med sitt rika djur- och marinaliv.
 
Barn som badar p&aring
 
Det finns olika rutter att välja på beroende på vilket företag och båt du väljer. Om du vill snorkla så rekommenderar vi att du åker till en mer avskild strand, såsom Rostella, för att snorkla i dess lugna, kristallklara vatten. Ni kan även göra själva resan till en del av målet genom att hyra kajaker och på så sätt upptäcka de mest gömda vikarna i området, de som endast kan nås med en liten båt. Om du är redo för att njuta av paradiset i sommar så kan du boka din semester till Costa Brava redan nu.

Dessutom så finns det ett flertal dykcenter i Roses, som Roses Sub till exempel, som kan certifiera nybörjare och erbjuder specialiserade dyk för de som redan har erfarenhet. Roses Sub har hållit igång i mer än 30 års och utlovar därmed professionalism och maximal säkerhet - du får alltid en guide till dina turer.

Snorkling i Calella de Palafrugell
 
Underbara Cadaqués kallas ofta för Spaniens lilla paradis, beläget norr om Costa Brava. Denna fiskebyn har gått till historien som hem och som musa till den berömde konstnären  Dali. De vackra stränderna och områdets naturliga charm inspirerade den excentriska, katalanske konstnären mycket och syns ofta avbildat i hans arbete.

Om du undrar vad du kan se och göra i Cadaqués så är svaret enkelt; besöka de bästa stränderna i hela Spanien - med allt från de pittoreska, urbana stränderna till de mest intima, små vikarna norr om Cabo de Creus.