6 roliga familjeaktiviteter i Pals - Costa Brava

Pals är en charmig, medeltida by belägen på toppen av en kulle, bara några kilometer inåt landet från Costa Brava. Det är en perfekt dagsutflykt för dig som är på semester i Girona. Pals är fylld av vacker arkitektur, konstgallerier, små butiker, utsökt mat och mycket mycket mer!

Nedanför har vi listat de bästa sevärdheterna i och runt om Pals, som du kan upptäcka tillsammans med hela familjen.

1.  En härlig promenad och lunch i den medeltida byn Pals

Pals

Byn Pals är en sevärdhet i sig som du definitivt inte får missa om du semestrar i området. Tillsammans med byn Peratallada (endast 10 km från Pals) så är Pals känd för dess välbevarade historiska arv.

Med en blandning av gotisk stil, romersk stil och baroque, så erbjuder Pals historiska centrum dess besökare häpnadsväckande överraskningar och vacker arkitektur i varje hörn. Arkitekturen tillsammans med de små butikerna, konstgallerierna och de härliga terrasserna gör Pals till en perfekt destination för en semesterutflykt.

Pals, affär

Om dina barn vill leka en stund efter att ha promenerat runt i Pals så råder vi dig att leta efter Torre Mora. Tornet, som tidigare använts som ett vakttorn, det byggdes på 1400-talet och används nu som ett område för picnic bord, bänkar och en lekplats för barnen.

Om du är hungrig och gärna äter på en restaurang i Pals så får du inte missa rätten Arròs de Pals a la cassola, som är en traditionell risrätt från Pals. Du kan njuta av den traditionella rätten både på restauranger i centrum och under ‘Pals och dess ris' som är en gastronomisk kampanj i området.

Pals - Plaça Major

2.  En avkopplande familjedag på stranden

Pals må vara en liten by men den har en av de längsta stränderna på Costa Brava - Platja de Pals. Platja de Pals är en 3,5 km lång strand med finkornig, gyllene sand. Eftersom stranden är så stor och erbjuder så mycket plats så är den perfekt för strandaktiviteter och vattensporter; du kan bland annat spela volleyboll, snorkla, åka på båtturer och surfa. Platja de Pals är även en väldigt avkopplande strand, då den är del av ett naturreservat, med stora sanddyner och med en underbar utsikt över Medesöarna.
 
Platja de Pals
 
Det finns en strand som kallas för Platja del Grau som har väldigt klart, grunt vatten, perfekt för dina barn att leka i. Eller så kan du besöka den natursköna nudist delen av Platja Gran. För mer information kan du läsa vår Platja de Pals guide.

3. En tur längs risfälten

Visste du att ris växer i Pals? Det har odlats i Pals i mer än 500 år. Det finns stigar mellan risfälten som du kan promenera eller cykla på och samtidigt få en närmare kik på odlingen.
 
Risfält, Pals
 
Mellan april och oktober så erbjuds det även en tur genom risfälten på ett turisttåg  med en guide som ger dig intressant fakta om riset. En aktivitet som denna är helt klart något som dina barn kommer att tycka om. Från det lilla tåget får du en otrolig utsikt över risfälten och berget Montgrí som står i bakgrunden.

Det sista stoppet med tåget är vid en kvarn där du kan kika på maskinrummet på nära håll. Din guide kommer även här att förklara dess funktion och visa er hur den används. De guidade turerna finns tillgängliga på tre språk; engelska, franska och tyska. När turen är klar så åker ni tillbaka till Pals med det lilla tåget. Denna tur är en unik och autentisk upplevelse som passar hela familjen!

Turens längd: cirka en och 1,5 timmar
Pris: för barn 5.00€ och för vuxna 10.00€.
För tidtabeller och mer information: besök deras hemsida http://www.elxiuletdepals.com/en/route-of-pals-rice/ eller ring +34 628 59 79 72.
Notera: För mer information om speciella ris-evenemang med unika uppvisningar (till exempel vid skörden av riset) i april och oktober spana in vår Pals guide.

4.  Ett händelserikt besök till naturreservatet Montgrí

Basses d'en Coll, Pals

Pals är en del av naturreservatet Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter så om du semestrar i Pals så finns det många vackra platser för en dagsutflykt eller vandring - du kan gå till fots, hyra en cykel eller rida.

Förutom att se hur ris är odlat i våtmarkerna så kan du, bland annat, klättra och fågelskåda. Då området är skyddat, så hittar du många olika arter av fåglar som trivs här, samt ett fågelobservatorium, bara en kort cykeltur bort. För att hinna med allt under din semester så rekommenderar vi att du bokar en behaglig semesterbostad i Pals.

5. Lek och spänning i Parc Aventura på Costa Brava

Parc Aventura Costa Brava, Pals

Skulle du vilja uppleva ett unikt utomhus äventyr med dina barn under din semester? Missa då inte Parc Aventura Costa Brava!

I denna äventyrspark belägen mitt bland träden i en tallskog kan du spendera en underbar dag med över 80 spänningsfyllda aktiviteter; linbanor, rep, nät, broar, tunnlar, etc.
 
Parc Aventura Costa Brava, Pals
 
Här finns det aktiviteter passande även för de allra minsta barnen - det finns ett speciellt lekområde för barn mellan 1-5 (med högre säkerhet). Parken är utbredd på mer än 3 hektar och har aktiviteter passande för olika åldrar och olika fysiska förutsättningar. Det är en spännande lekplats för dig som vill testa din balans, styrka och skicklighet tillsammans med familjen på en underbart vacker plats.
 
Parc Aventura Costa Brava, Pals
 
Parc Aventura Costa Brava ligger endast en 5 minuters bilresa från Pals. Parken har en parkering för både bilar och cyklar. För mer information besök deras hemsida: http://www.costabravaparcaventura.com

6. Sol och rutschkanor i vattenparken

Pals vattenpark
Om du söker ett vattenäventyr så ska du åka till vattenparken Aquadiver i  Platja d’Aro, ungefär 28 km från Pals. Du och dina barn kommer att älska vattenparken som har aktiviteter för alla åldrar: vågmaskiner, olika pooler, barnområden, lekplatser, rutschkanor, picnic-områden och mycket mer!

Aquadiver utlovar en avkopplande dag i solen med alla bekvämligheter du kan tänka dig nära till hands; solstolar, skåp, duschar, butiker, restauranger och sjukvård.
 
Pals vattenpark
Hur du tar dig dit: Från staden Pals finns det direktbussar till Aquadiver vattenpark, ring nummer 972 82 82 83 för att få tiderna på tidtabellen.

Öppettider: Parken har endast öppet under sommarsäsongen, 9 juni till 11 september. Det öppnar kl. 10.00 och stänger kl. 19.00 under juli och augusti / i juni och september öppnar parken kl. 10.00 och stänger kl. 18.30.
 
Pals vattenpark
Priser: Aquadiver är perfekt för familjer med småbarn eftersom barn under 80 cm går in gratis. För ungdomar och vuxna kostar det 33€ för en heldag i parken. För barn, över 80 cm, och seniorer, över 65 år gamla, kostar det det 19€ .

Håll utkik efter ett paketpris till Aquadiver - ibland kan du hitta familjepaket med 2 vuxenbiljetter och 2 barnbiljetter för 85€, vilket är 19€ i rabatt. Det finns även två-dagars biljetter och säsongsbiljetter för bra priser. För mer information gällande priser, attraktioner och aktiviteter, besök deras hemsida (http://aquadiver.com/)

Ett stående erbjudande är inträdet till båda vattenparkerna i området för priset av ett - något som passar dig som verkligen gillar vattenparker. Både Aquadiver och Waterworld, i Lloret de Mar, ägs av samma företag som har skapat detta härliga erbjudande där du får gå in gratis på den ena vattenparken om du har köpt inträde till den andra och kan visa upp din biljett från köpet.
 
Läs mer om Water World i vår guide till Blanes Bästa Familjeaktiviteter. Blanes är den underbara strandstaden endast en timme från Pals.

Karta