Playa El Salón, Nerja - En populär strand bland spanska familjer

Playa El Salón ligger precis under Balcón de Europa, på höger sida om sjögränsen. Här hittar man en pittoresk strand vid namn El Salón och när vi pratar liten strand, då pratar vi verkligen bara 200 meter lång sandstrand med 20 meter bredd, täckt av grov mörk sand som fyller utrymmet mellan vattnet och klipporna.
 
När man tar sig hit förstår man vad vi menar när vi pratar om  strandens popularitet, när det kommer till turister så finns det ju självklart ett antal, särskilt mellan maj och september, men vad som verkligen utmärks är att Playa El Salón huvudsakligen besöks av spanska familjer.

El Salon beach - Playa El Salon

Det enda sättet att komma åt stranden är till fots och närmaste parkering går att hitta i några våningar under stadshuset, parkeringshuset är under marken och billig för de som kommer utifrån. 

Ingång och vägen till själva stranden är ganska lätt att missa, via en liten gata vid namn Calle Salón som löper parallellt med Toboso byggnaden kan man promenera ned hit och trots att vägen sicksackar sig ned för en brant backe, så är det ändå enkelt för alla åldrar och storlekar i familjen, så småningom hamnar man på stranden så fortsätt bara längst gatan.

El Salon beach - Playa El Salon

Bekvämligheter

Det finns inga barer eller restauranger på Playa El Salón . Ibland kan det finnas en kiosk som säljer vatten, chips och annan typ av snacks fast utöver det finns det inte mycket annat, och dessutom så finns det inga konkreta öppettider på kiosken, så förlita dig inte alltför mycket på att handla här. Vill du äta något rekommendera vi en liten picknick. Det finns dock duschar, toaletter, en badvakt samt solstolar för uthyrning.

Skulle du känna att du har alltför tråkigt på denna strand så kan du alltid bege dig tillbaka uppför backen och väl framme vid huvudvägen så har du mer valfrihet när det kommer till mat och aktiviteter. 

Calle Salón leading down to El Salon beachDet gamla fiskarhuset som du ser på bilden är en vacker bakgrund om du letar efter ett bakgrundsmotiv för att fota dig själv och familjen eller med vännerna. Man kommer passera ett par hus i samma klass på vägen som leder ner till stranden.

För ytterligare information om Nerja stränder, se vår definitiva guide till de bästa stränderna i Nerja

Här hittar du vår informations sida med mycket nödvändig fakta om staden Nerja.

Mattias Rad är Spain-Holidays svenska skribent och content manager. Du kan hitta mer av hans artiklar om Spanien här.

Karta över Playa El Salon