Port Andratx, Mallorca: det perfekta resmålet

Hela Mallorca är magiskt vackert. Men om du letar efter lugn och ro kör så långt du kan från Palma de Mallorca i riktning mot väster. Ta motorvägen mot Andratx tills du inte kommer längre och efter avfarten till Port Andratx åker du ända till du kan se havet. Parkera och förbereda dig för en vacker promenad och överraskning. 

Om den mystiska ön Mallorca lockar dig vänligen klicka här för att se ett stort antal boenden där.

Port Andratx

Hamnen i Andratx är inte bara en fungerande fiskehamn och hem för människor från många olika länder utan också en lekplats för de rika och berömda som vill hålla sig under radarn.

Port Andratx fishing boat

Historien i Andratx stäcker sig åtminstone före det 2: a århundradet f.Kr., under tiden som området var ockuperat av romarna. Keramik, mynt och annat antikt som hittats här visar att denna lilla stad har varit en populär besöksplats långt tillbaka. Om du nuförtiden tar en sväng runt bland alla  kaféterior och restauranger i solen så kanske du ser ett berömt ansikte eller två, skådespelare, sångare och modeller ses ofta koppla av i det lilla behaglig området.

Hamnen har haft besök av prins Harry, många av de rikaste människorna som besöker Port Andratx är inte nödvändigtvis kända ansikten utan man kan lika väl finna sig själv i sociala sammanhang där du avnjuter en paella med utsikt över havet tillsammans med framgångsrika affärsmän.

 Club de Vela, Port Andratx

Vattensporter är populärt för de semesterboende som finns i Andratx. Club de Vela rymmer hundratals fartyg, från den minsta och mest ödmjuka typen av båt till den typiskt stora katamaranen som får hakan att ramla ner. Känner du att vill ut på havet kan du hyra en båt för dagen med eller utan skeppare. Åka ut på en segeltur skapar ju naturligtvis möjligheten till att stanna och ta ett dopp långt från stranden. Dyka, paddla kanot eller andra typer av aktiviteter finns att hitta utan större problem. Det finns också möjlighet att hyra vattenskoter och åka vattenskidor, man kan få bra undervisning från instruktörerna på www.solarisatsea.com vilket är en brittisk segling och motorbåts skola i hamnen i Andratx. Om du bara vill ta en båttur finns det bra turer som går runt kusten till det otroligt vackra naturreservatet Dragonera Island.

Andratx är en fantastiskt semesterort även för de som vill avnjuta vackra stränder som t.ex. i Sant Elm och Camp de Mar som ligger på den sydligaste änden av bergskedjan Tramuntana som för övrigt ligger i UNESCOs världsarvslista. Du kan göra dagsutflykter på väg ut från Andratx till de lokala stränderna eller åka längre bort och utforska Esporles, Deia och Soller genom att köra upp kustvägen.

Bars from the sea, Port Andratx

Alternativt om verksamheten är bara inte din sak då café samhället och titta på folk är de rigueur i internationella och kosmopolitiska hamn. (Lägg till "sportbil Snegla" till den listan, om du gillar din Ferraris och Porsches). Port Andratx gör den perfekt utgångspunkt för att se solen glida in i solnedgången över Medelhavet, så får din läktare plats vid Tims Bar och beställa en kall något eller annat.

Sunset in Port Andratx

 

Sen när kvällen har lagt sig  finns ett brett utbud av restauranger och kök (och prisklasser). Mitt bästa tips restaurang tips i Port Andratx är närvarande: La Piazetta för färsk fisk och stil matlagning medelhavs för en mellannivå budget, Copollas om du känner dig dålig och bara vill ha en pizza eller fisk och själ, om du verkligen vill gå för den och visa upp!

Runt kvällen med en resa till Capri isar som är utan tvekan den bästa glassar i stan. Verksamheten är familjeägt och "helado" är handgjorda i nästa stad längs, Peguera. De Port Andratx lokalbefolkningen alltid vet när turistsäsongen har börjat när Capri har öppnat sina dörrar.

Glöm inte att prova Cherry Chocolate Chip. TIPS: Du kan kombinera en resa till den veckovisa marknaden i Andratx på en onsdag med en resa till Port Andratx. Håll utkik efter fler artiklar om fester och evenemang i Andratx området.