Populära och kostnadsfria aktiviteter i Málaga

Staden Malaga var tidigare ofta förbisedd av turister som åkte till kusten Costa del Sol, men de senaste åren har staden med all rätt blivit en mycket populär stad att besöka. Miljontals turister som reste till Málagas internationella flygplats ansåg staden som ingenting annat än en transitplats, för att resa vidare till andra och mer populära destinationer på Costa del Sol.

Men tiderna förändras, och turisterna har sedan länge insett att Malaga har mycket att erbjuda. Staden är fortfarande, traditionellt andalusisk, mycket vacker och prisvärd. Det finns flera underbara saker att göra här som du inte bör missa, även om du reser med en blygsam budget. Det finns många kostnadsfria aktiviteter att välja mellan.

Läs om de 12 bästa och kostnadsfria aktiviteterna du kan gå på i Málaga, enligt oss.

 

1. Marknaden Atarazanas

Atarazanas i Málaga

Málagas centrala matmarknad har rötter ända tillbaka till 1400-talet. Den är ursprungligen byggd av morerna som ett varv, och det arabiska namnet "Atarazanas" översätts till just det.

Med sin fascinerande historia har marknaden en förtrollande atmosfär och är en utmärkt plats att besöka för att få tag i lokala produkter, som oliver, oljor, fisk, säsongsbetonade frukter och grönsaker. För en mer detaljerad översikt över produkterna till salu på marknaden, ta en titt på artikeln om Atarazanas bästa marknadsstånd.

Marknaden är öppen från måndag till lördag (stängd på söndagar) från kl. 08:00 till 14:00.

 

2. Picasso-museet, Centre Pompidou och Carmen Thyssen-museet

Picasso-museet i Málaga

Dessa tre representerar några av Málagas största och bästa museer.

Picasso-museet är Málagas mest kända museum, som hyllar och visar upp stadens mest kända konstnär. Museet har nyligen utökat sin samling och visar nu upp 233 konstverk. Det är gratis entré under de två sista timmarna varje söndag.

Centre Pompidou är både ett konstmuseum och ett konstgalleri uppdelat i tre delar - ett museum, ett tillfälligt utställningsområde och en barnverkstad. Samlingarna inkluderar fotografi, design, arkitektur och film, och det finns utställningar med kreativ konst som dans, film och högläsning. Det är fri entré mellan kl. 16:00 och 20:00 på söndagar.

Carmen-Thyssen-museet visar upp en samling på 230 verk från 1800-talets andalusiska målare. Fri entré varje söndag från 17:00 till 20:00.

 

3. Málagas center för modern konst

Málagas center för modern konst – CAC
Detta centret, även känt som CAC (Centro de Arte Contemporáneo de Málaga), rymmer en fantastisk konstsamling från 20-talet och 2000-talet med konstnärer som Damian Hirst, Louise Bourgeois, Olafur Eliasson, och ett par andra andalusiska konstnärer. Det är gratis att besöka detta museum.

 

4. Alcazaba och Castillo de Gibralfaro

Alcazaba i Málaga

Slottet Alcazaba och fästningen Gibralfaro är två av Málaga mest berömda landmärken, och båda är stora och viktiga sevärdheter för alla turister som besöker staden.

En resa genom alla eukalyptusträd och de omsorgsfullt anlagda trädgårdarna är verkligen en förtrollande upplevelse, och utsikten från fästningen är helt enkelt den bästa Malaga har att erbjuda.

Inträdet till både slottet Alcazaba och Gibralfarofästning är gratis efter 14:00 på söndagar.

 

5. Utsiktsplatser i Málaga

Utsikten från Gibralfaro i Málaga

Gibralfarofästning har de två bästa utsiktsplatserna i hela staden. Den ena utsiktsplatsen ligger på sidan av Gibralfaro, mellan trädgårdarna och fästningen. Den andra ligger på toppen av kullen bredvid slottet, som du lätt kan nå med bil om du inte vill gå.

Om du väljer att gå till utsiktsplatserna, kom ihåg att klättringen är väldigt brant och beroende på hur snabbt du går kan det ta mellan 20 och 45 minuter. En bra idé är att ta med lite dricka och snacks. När du når utsiktsplatsen, sitt ner, vila, njut av den avkopplande atmosfären, utsikten över den fantastiska staden och den spektakulära solnedgången.

 

6. Parken Montes de Málaga

Montes de Málaga utanför Málaga

Detta är stadens gröna lungor. Trots att parken ligger bara några kilometer utanför centrum, känns det som att man befinner sig i en helt annan värld, långt från stadens liv och rörelse.

Parken har flera vandringsleder, med ställen du kan picknicka eller gå på traditionella restauranger där du kan prova de populära, lokala rätterna.

 

7. Málagas parker

Parque de Málaga i Málaga

Staden Málaga har många torg och parker som är små oaser med skugga, löv och ett härligt, lugn. De ger en kärleksfull paus från solen och är en bra plats att spendera några minuter på, för att andas ut mellan shoppingrundan och sightseeingen.

Parque de Málaga och Paseo de los Curas är en botanisk trädgård och en lång promenadsträcka, som sträcker sig längs hamnen och Alameda Principal. Trädgården består av en samling tropiska växter och träd med välskötta trädgårdar och fontäner. I parken doftar det apelsinblommor, och stämningen är väldigt lugn och avkopplande.

 

8. Stränderna

Malagueta-stranden i Málaga

Malaga är en strandstad, så listan över aktiviteter är inte fullständig utan att nämna den fantastiska kusten. Några av Málagas mest populära stränder är, Playa las Acacias i öst, Playa de la Malagueta i centrum och Playa de la Misericordia i väst. De är alla familjevänliga och är utrustade med flera faciliteter, lekplatser, restauranger och strandbarer.

För dem som vill vara längre bort från centrum, är stränderna runt Pedregalejo i öst rekommenderade. Pedregalejo är en av Málaga äldsta fiskebyar och en underbar plats att bo under sin semester i Malaga provinsen. Staden är omgiven av flera vikar, stränder och erbjuder spännande underhållning för hela familjen.

 

9. La Térmica

La Térmica i Málaga

Detta är en kulturell och kreativ offentlig plats, som ligger strax väster i Málaga, precis utanför stadens centrum. Utställningar, workshops, konferenser, föreläsningar och musikkonserter hålls regelbundet, med lokala och besökande artister och musiker.

Det är ett bra alternativ om du vill uppleva kulturen och konsten i Málaga under ditt besök. Vanligtvis är det gratis inträde, men det beror på evenemanget.

För all information för kommande evenemang, kolla in La Térmicas hemsida.

 

10. Strandgym

Strandgym i Málaga
Längs kusten hittar du flera utomhusgym med en mängd olika träningsmaskiner för de som gillar att kombinera träning med bad. Om du regelbundet tränar hemma och vill fortsätta med det medans du är på semester i provinsen Málaga, utan att behöva betala för ett dyrt gymkort, kan du bara gå ner till stranden och hitta närmaste utomhusgym. De är mycket populära, särskilt på morgonen och på kvällen.

 

11. Botaniskaträdgården

Botanisk trädgård i Málaga

Málagas botaniska trädgård är 250 000 kvadratmeter stor, med över 2000 arter av växter och träd, och är en av de mest exotiska och mångsidiga botaniska trädgårdarna i Europa. Trädgården är en oas av lövverk, vattendrag, fontäner, fåglar och insekter.

På söndag eftermiddag efter 15:30 är det gratis inträde, så det här är den perfekta platsen att tillbringa en eftermiddag i lugn och ro. Det finns ett picknickområde och flera bänkar spridda runt om i trädgården. Om du har en picknickkorg med mat och dryck kan du njuta av eftermiddagen med en lunch i trädgården.

 

12. Málaga-museum

Museo de Málaga i Málaga

Detta 18.000 kvadratmeter stora museum har åtta stora hallar - fem tillägnade arkeologi med en samling på över 15.000 artefakter och tre hallar dedikerad till konst med en samling på över 2000 verk. Museet öppnades igen i december 2016 och det är gratis att besöka.

 

Karta