Upptäck L'Estartit och Spaniens östkust

Även om Spanien är värd för massor av evenemang och festivaler som har något för alla, har dess huvudattraktioner varit och kommer alltid att vara stränderna med klart vatten och fin sand, perfekt för en avslappnande dag i solen och havet!

L'Estartit, är den östligaste punkten i Spanien och ligger mellan Montgrí Massif bergen och Medelhavet. Detta är en region med vackra kuststäder och stränder som varje strandälskare kommer att förälska sig i.

Platja Gran i L’Estartit, Costa Brava

Med ett 50 kilometer långt landskap med varierande natur kan L'Estartits kust delas upp i två delar: ett stenigt område som är cirka två tredjedelar av kusten med flera vikar och små, dolda stränder, medans en tredjedel erbjuder breda, vackra sandstränder. Om du vill göra det mesta av din semester i regionen, hyr ett fritidshus i L'Estartit. Du kommer inte att ångra dig!

Tre urbana stränder: Platja Gran L'Estartit - Den största stranden

Precis utanför staden L'Estartit (regionens huvudstad) kan du hitta de tre största, urbana stränderna. Under sommaren hittar en stor del av lokalbefolkningen hit för att njuta av en avkopplande dag med sina nära och kära.

Platja Gran i L’Estartit, Costa Brava

De flesta som besöker L'Estartit kommer att gå till stadens mest populära strand Platja gran, eftersom det är den första stranden man stöter på och är mycket lätt att komma åt. Platja Gran ligger framför L'Estartits bostadsområde och har gott om bekvämligheter och tjänster som gratis rullstolar att använda på stranden för personer med nedsatt rörlighet, stuguthyrning och i juli och augusti en barnklubb där dina barn kan delta i flera roliga aktiviteter!

Platja Gran i L’Estartit, Costa Brava

Mini Beach Club är Platja Grans officella barnklubb, som erbjuder en massa underhållning och aktiviteter för barn i åldrarna 4 till 10 år. Här kombineras underhållning med utbildning. Du hittar barnklubben på stranden vid Avenida de Grecia.

Tre urbana ständer: stranden Els Griells

På stranden Els Griells kan du få mer lugn och ro än på Platja Gran, eftersom stranden ligger en bit bort från turistområden och närmare naturreservatet Ter Vell, som är en vack och lugn del av L'Estartit.

Els Griells, Costa Brava
Els Griells är en unik strand som ligger mellan naturreservatet och floden Ter Vell. Här kan du nyttja en av de många sportoperatörerna som finns i staden, för att prova på en vattensport såsom surfing eller vindsurfing. Ifall du föredrar att spendera din semester på ett lite lugnare vis, så kan du slappna av i solen med en cocktail på en av strandens strandbarer.

Els Griells, Costa Brava

Viktigast av allt, glöm inte att ta med dig din kamera! Utsikten över Medesöarna och bergskedjan kring L'Estartit är mer än bara otrolig, och kommer att lämna dina vänner gröna av avund.

Tre urbana stränder: La Pletera Beach

Sist men inte minst har vi stranden La Pletera som är L'Estartits dolda skatt. På grund av sitt läge inuti naturreservatet Ter Vell  och det faktum att den är lite svårare att komma åt, har gjort stranden till en hemlig tillflyktsort för de få som känner till stranden.

La Pletera, Costa Brava

Om du inte har något emot att lämna stadens centrum, kommer du att kunna njuta av denna oförglömliga strand som är en del av ett skyddat naturområde. Även andra landskap och naturliga landmärken som ingår i detta program är dynerna och sjöarna och träskmarkerna i Baix Empordà.

La Pletera, Costa Brava

Den rena luften och den naturliga skönheten i La Pletera kommer att garantera dig en avkopplande dag! Och om du blir uttråkad av att ligga på stranden, ta ett dopp i det kristallklara vattnet eller prova på att surfa!

Cala Montgó –  Ett geologiskt mirakel

Cala Montgó är en mycket speciell och unik plats i Spanien. Denna vik är skapad efter år efter år av erosion skyddad från nordliga vindar, vilket har givit formen av en enorm, naturlig pool. Cala Montgó har klart, blått vatten, och är 600 meter lång och 80 meter bred.

Denna vackra vik ligger 20 kilometer från L'Estartit längs med den natursköna kustvägen, men det är också möjligt att komma dit via en 12km lång bergsväg. Du kan åka dit med bil, cykel, båt eller till och med till fots om du vill vandra, där kan du njuta av vattensporter, sola på en strandstol eller koppla av på en av strandens många barer.

De små stränderna i L'Estartit

Utöver de viktigaste stränderna i l'Estartit som vi redan har nämnt, så finns det flera andra och mindre kända stränder:

Cala Calella är en halv timmes promenad från hamnen i l'Estartit och har en fantastisk utsikt över omgivningen. Den steniga stranden gör platsen kanske inte till den mest lämpliga för att sola på, men platsen är väl värt ett besök på grund av dess unika geologiska formationer som källan Pou de la Callela.

Cala Pedrosa, också cirka 30 minuters promenad från staden, finns det en intim strand omgiven av klippor och tallar som gör stranden till en skyddad oas. Du kan också gå till den lilla ön Pedrosa som ligger i närheten.

Cala Ferriol är en liten strand vid kusten i Montgrí där du kan njuta av lugn och ro. Platsen ligger en ca 45 minuters promenad från staden.

Els Griells, Costa Brava

Vi kunde ha berättat mer om de magnifika stränderna i L'Estartit och dess omgivning. Inte långt från L'Estartit hittar du fantastiska Tossa de Mar, med sin rika historia och vackra ringmur. Om du vill utforska andra strandområden  i området, hyr ett fritidshus på Costa Bravas kust.