Fartfyllda familjeaktiviteter i L’Escala

L'Escala är ett bevis på att Spanien inte endast är en festdestination, utan även ett perfekt resmål för hela familjen. Staden erbjuder flera kulturella aktiviteter och vackra utflykter. L'Escala ligger i Katalonien, bara 90 minuter från Barcelona och mindre än en timme från Gironas internationella flygplats.

Katalonien är en livlig och kulturell region med enorma familjevänliga stränder, ett historiskt naturarv, vinregionen Penedes och med många olika vattensportaktiviteter. Denna vackra, katalanska by är en av de mest populära destinationerna i provinsen Girona.

Kusten Costa Brava, Katalonien, Spanien

Utbudet av aktiviteter är brett och i dina pauser så kan du utforska de utmärkta, lokala restaurangerna. Vi rekommenderar att du provar de olika formerna av vattensporterna som erbjuds eller deltar i en stadsfestival och väljer att besöka en av de kulturella programpunkter som utformats särskilt för de yngsta. Låt dig inspireras av vår artikel och hyr en lägenhet i L'Escala för en oförglömlig semester!

1. Go Kart med hela familjen

Go kart i L'Escala, Katalonien - Costa Brava

Ett besök i L'Escala med småbarn innebär att du måste planera dina aktiviteter väl för att undvika hunger och sura miner. Varför inte starta ditt besök i denna spännande, katalanska regionen med lite adrenalin i blodet på en spännande Go Kart bana?

Denna lokala Go Kart banan har över 30 års erfarenhet av racing och ett fantastisk spår fullt av vändningar där du testa din skicklighet och tävla mot dina vänner. Det finns olika former av tävlingar som ni kan delta i och innan så får ni alltid ett uppvärmningsvarv så att ni kan utforska banan innan flaggan lyfts och loppet börjar på allvar. I slutet av tävlingen så kommer en vinnare att utses - vinnaren får ta första plats på podiet, höja trofén och (förhoppningsvis) fira med champagne.

Förutom all spänning i aktiviteten så erbjuder Go Karting även en lärorik erfarenhet för ungdomar då man lär sig om sportens etik och moral.

2. Ta del av Kataloniens natur i Parken Montgrí

Kronjuvelen i L'Escala är ett stort naturreservat med ett kustligt ekosystem beståendes av berg, stränder, sanddynor, klippor, öar och frisk luft. Juvelen vi talar om är Montgrí naturreservat, som innefattar Medesöarna och Baix Ter. År 2010 förklarade regionen detta som ett skyddat naturområde. Cirka 8000 hektar mark utgör Montgrí naturreservat.
 
Parken är öppen för alla och är endast en kort resa från centrum i L'Escala. Den anses vara ett måste för alla som besöker området med barn eftersom ni tillsammans kan tillbringa en hel dag i nära kontakt med naturen, ni kan till exempel lära er att använda alla era sinnen för att orientera er i skogen. Ni gör så genom att identifiera dofter och former omkring er, och om du har ett skarpt öga så kan du försöka att identifiera några av de dussintals fågelarter som lever här, så som pilgrimsfalk, berguv och några olika sorters sjöfåglar.

Basses d'en Coll, Pals

Glöm inte att ta med era badkläder - inget svalkar lika väl som ett dopp vid en av de orörda stränderna som vetter mot Medesöarna, till exempel stranden Pals. Här är det enkelt att njuta av denna vackra regionen som lockar många naturälskande besökare.

3. Skoja till det på Aquabrava Water Park

Aquabrava, Costa Brava - Katalonien

I den böljande värmen så kan en dag vid vattnet passa bra, och om du kan kombinera detta med ett dussintals pooler och vattenrutschkanor i en vattenpark, så är förutsättningarna för en oförglömlig dag med dina barn goda. Roses är hem till en av de roligaste vattenparkerna i regionen, Aquabrava, där spänning är garanterad!

I Aquabravas vattenpark så finns det mer än 19 olika attraktioner. Du kommer att hitta svindlande vattenrutschkanor, pooler för avslappning, konstgjorda floder för forsränning och mycket mer. Höjdpunkten bland attraktionerna för sommarsäsongen 2017, heter Cobra – föreställ dig att åka genom ett stort rör i extremt hög hastighet!

Park aquatic Aquabrava Roses

Det finns även lekplatser med vattenfall för de yngre barnen. De många badvakterna hjälper till med att skapa en säker miljö som du lugnt kan låta dina barn leka i.

Om du vill tillbringa en helg i området och njuta av den stora vattenparken med dina barn så rekommenderar vi hyra ett fritidshus i Roses, alldeles intill Aquabrava!

4. Njut av en fantastisk dag i viken Cala Montgó

Cala Montgó, är en av de mest berömda stränderna i L’Escala och ligger i den södra delen av staden. Stranden ligger inte bara nära staden utan även naturreservatet Medes och Baix Ter. En dagsutflykt till naturreservatet för att få njuta av Kataloniens underbara natur för att sedan avsluta utflykten med ett härligt dopp i det blå.

Det är enkelt att tillbringa en bekväm dag på stranden utan tristess, då det finns uthyrning av solstolar, parasoller, kanoter och surfbrädor. Medans du njuter av det varma vädret, den fina sanden och de olika aktiviteterna Cala Montgó erbjuder, så har du badvakter som är redo att rycka ut för att hjälpa till ifall något skulle hända. Här kommer du med säkerhet att få ett par goda strandminnen.

5. Nå nya höjder i Parc Aventura Costa Brava

Costa Brava, Parca AventuraCosta Brava Parc Aventura är en fantastisk, nyöppnad naturpark fylld av äventyr som kommer att få dig att känna dig som Tarzan i djungeln. Parken ligger endast en kort bilresa ifrån L’Escala och erbjuder en spännande upplevelse för ungdomar.

Costa Brava Parc Aventura

Det är en park byggd ovan mark där du går mellan träden på mer än 90 olika hinder på över 500 meter äventyr. Här kan du testa din fysiska förmåga när du hoppar genom rep, går över hängbroar eller tar dig över flytande stockar! Parken har över sju olika ”flyglinjer” med olika svårighetsgrader, här kan du utan problem spendera en hel dag med familjen.

6. Njut av Medelhavet med en Båttur

Båtutflykt längs kusten Costa Brava - Katalonien
De som har en speciell smak för äventyr och tycker om havet kommer alldeles säkert uppskatta en båttur. Det kan bli ett helt underbart äventyr att se Costa Bravas kust från havet. Vi rekommenderar företaget Mara Nostrum som har guidade turer med båtar som är byggda med glasbotten – så att du kan njuta av havet under dina egna fötter.

Du kan boka en resa till Mederöarna, Creus, Cadaqués eller till några havsgrottor som endast går att nå med båt och som få människor haft nöjet att besöka.  Se nu till att njuta till fullo av Medelhavet under din semester!

7. Testa nya Vattensporter

Hyr kajak och paddla ut på äventyr

Spänning och äventyr saknas verkligen inte i kuststaden L´Escala – här kan du enkelt spendera en heldag på stranden med olika vattensporter på schemat. Du kan hyra utrustning till vindsurfing, wakeboard, vattenskidor och kajakturer. Du kommer att hitta all utrustning att hyra på stranden tillsammans med handledare från olika företag som ger lektioner i vindsurfing, wakeboard, kajak eller vattenskidor.

8. Upptäck staden med en Cykeltur

Cykeltur Costa Brava

Det sägs ofta att det bästa sättet att lära känna en stad är att gå vilse i den, och om du kan göra det på en cykel, så kommer du att få se mycket medans du har ett roligt äventyr. I L’Escala finns det flera olika operatörer att hyra cyklar från, men vi rekommenderar: Nou Empordà som hyr ut flera olika sorters cyklar – mountainbike, stadscyklar och barncyklar för 8€ för 4 timmar och 13€ för en dag.

Praia Montgó

L’Escala är underbar stad där hela familjen kan njuta på stranden och upptäcka staden och regionen runt omkring. L’Escala är ett utmärkt alternativ ifall du vill njuta av det vackraste Katalonien har att erbjuda.