Gandias fyra bästa stränder

Gandia i Valenciaprovinsen har en 7 kilometer lång strand som täcker hela 700.000 m2. Staden är känd för sitt utmärkta klimat, härliga stränder och utsökt paella med fideua som är den mest autentiska paellan från Gandia. Detta är en populär semesterort, även för turisterna från Spanien.

Kvalitén på stadens stränder har blivit erkända med den kända blåa flaggan. På Gandias stränder finner du bekvämligheten hög, med gott om plats och nära till staden.

 
Playa Norte y paseo, Gandia
 
Gandia låter de badsugna välja på fyra olika stränder, de erbjuder alla olika val för hur du vill njuta av det soliga klimatet. Kolla in listan för att se vilken strand som kommer att bli din nya favorit.

1. Playa Norte

Playa Nord de Gandia

La Playa Norte är Gandias huvudstrand och har de flesta nödvändigheterna lättillgängliga. Stranden är hela 3 kilometer lång och 150 meter bred, och har en underbar strandpromenad. Här bor de flesta semesterfirarna i hotell, stugor och lägenheter längs hela stranden. Många av turisterna här är Spanjorer, framförallt från Madrid.

 

Stranden har en gyllene sand som är ideal för att solbada och sporta på. Kvalitén på vattnet och sanden har fått stranden belönad med en blå flagga. Det finns områden på stranden avsedda för strandvolleyboll, styrketräning och aktiviteter, bland annat aerobics.

 

Stranden har även områden avsedda för vattensport. För barn finns det lekplatser och underhållning, medans de vuxna kan kolla på och njuta av en drink i solskenet. Stranden är även handikappanpassad. Kort och gott, La Playa Norte är en strand för alla!

 

2. Playa de l´Ahuir: Stranden med natur och utrymme. Passar nudister och djurägare

Ahuir playa, Gandia

Detta är den nordligaste stranden i Gandia, belägen mellan den bebyggda delen av staden och Vaca floden. Denna stranden erbjuder klart vatten och väldigt mycket utrymme. Stranden är 3 km lång med 280.000 m2 sandstrand. I början av stranden finner du en surfskola som även hyr ut kajaker, katamaraner och annan vattensport utrustning.

En bit strand perfekt för nudister

L´Ahuirs norra del är speciellt avsedd för nudister. Hela stranden har utbildade badvakter för badgästernas säkerhet. 

Playa Can, där hunden också får vara med

Det finns även en avdelning på stranden för hundar (i Spanien går hundar oftast utan koppel och generellt är de mycket väluppfostrade) som heter Playa Can. Perfekt för alla djurälskare!  
 

3. Playa de Venecia: En liten och vacker strand

Playa Venecia, Gandía
 

Denna sandstrand ligger på den södra sidan av hamnen och båtklubben i Gandia. Playa de Venecia är en lugn strand med en storlek på 330 meter på längden och 50 meter på bredden.

 

Stranden har staden i ryggen, med gott om affärer och restauranger nära tillhands. Floden Serpis mynnar ut i havet här, och bidrar med rik vegetation, som lätt ger besökarna en lugnande och avkopplande känsla.

Tips: Vid nordlig vind så skyddas sandstranden av vågbrytare vilket bidrar till lugnt och behagligt vatten även de vindiga dagarna.  

4. Playa Rafalcaid: Utmärkt för vindsurfare

Playa Rafalcaid, Gandia

Denna gyllene sandstrand är belägen söder om floden Serpis. Flodens mynning ger stranden rik vegetation. Stranden har en mycket pittoresk fiskarhytt som man ofta ser på fotografier. Under sommaren så städas stranden varje dag och det finns badvakter tillgängliga här från 10.30 – 19.00 ( i augusti till 20.00).

 

Stranden har också en sjukstuga ifall någon av strandens våghalsar skulla skada sig. Håll koll på vattnet eller ta dig en titt på flaggorna som visar hur strömarna och vindarna går! Detta är en utmärkt plats för alla kitesurfare och vindsurfare.  

Hamnområdet : När du är i Gandia så glöm inte bort ett hamnbesök!

Puerto de Gandia - havengebied

I den södra delen av Playa Norte ligger marinan, eller Real Club Náutico, som är en av regionens viktigaste hamnar med 400 båtplatser. En varm sommarkväll så är det gott om liv vid marinan.


Om du inte känner för att besöka båtklubben så ta dig en tur längs den gångväg som leder upp till hamnens fyr. Vid fyren så kommer du få en fantastisk vy över medelhavet och båtarna som anländer till hamnen (mellan klockan 16.30 till 17.30 så seglar många båtar in i stadens hamn). Ett besök till Grao de Gandia (stadens strand och fiskeområde) är ett måste för stadens turister!  

Playa Varadero

Playa Varadero, Gandia
 

Känner du inte för att besöka sandstranden varje dag? Ingen fara! Folket från Valencia gillar elegans och njuter gärna av det härliga klimatet med stil. Playa Varadera är en ”strand” men figuerar som ett solarium, tack vare söderläget så får Playa Varadera gott om sol hela året.

 

Morgon till kväll kan du njuta av Playa Varaderas bekvämma lounge, eller ta dig en förfriskare i baren (du kan följa deras facebooksida: PlayaVaraderaGandia). På strandens facebooksida så kan du få mer information om dem och deras evenemang. Det finns även en segelskola här.

 
 

Vi hoppas att du kommer trivas riktigt bra i soliga Gandia! Se till att besöka närliggande Jáveas och någon av de 9 vackra vikarna som kan hittas där. Eller boka din semester under någon av stadens många festivaler.

Eller ta dig till Denia, som också ligger nära Gandia. För den mer sportiga finns det fantastiska möjligheter att cykla i Denia.

Karta: Gandias Stränder