De bästa stränderna i Empuriabrava

Vad sägs om att njuta av lite lyx under din sommarsemester? Eftersom sommar är synonymt med magnifika, soliga dagar på stranden och i havet, så bestämde vi oss för att välja ut några fantastiska stränder i Empuriabrava, för att du ska kunna få ut det mesta av din sommar.
 
Empuriabrava

Empuriabrava är känd för sina stränder, läge och vackra kustlinje bara ett par kilometer bort kommer du att kunna besöka Tossa de Mars stränder. I denna stad hittar du en nästan 7 kilometer lång kustlinje, som tillhör parken Natural de los Aiguamolls de l'Emporda. Playa de Empuriabrava är stadens huvudstrand och det är där flera olika vattendragen möts för att bilda den vackra och moderna staden Empuriabrava. Synen av staden och stranden kommer att ge dig vibbar av ett modernt Venedig i spansk medelhavsstil.

Playa de Empuriabrava

Stranden Playa de Empuriabrava är 1,5 kilometer lång och 90 meter bred och är tilldelad en Blå Flagg. Stranden som börjar vid mynningen av floden Murga är värd ett besök medans du njuter av den vackra naturen och spejar ut över Costa Bravas kustlinje.
 
Empuriabrava, Costa Brava
 
Denna strand är svår att inte älska då den är lätta att nå och är ett av de mest erkända badområdena i hela Costa Brava, med utmärkt vattenkvalité och perfekt sand. Blå Flagg är inte det enda kvalitetscertifikatet som styrker hur bra denna strand är, utan den har även blivit tilldelad en Q märkning i avseende till turismkvaliteten av specialiserad tekniker, samt fått fått en ISO 14001-certifiering (en ledningssystemssystemstandard för miljö).

Detta innebär att när du kommer till stranden Empuriabrava, så kommer du att se alla komforttjänster och säkerhetstjänster som livräddare, toaletter, duschar, mjuk sand, restauranger, rent vatten och diverse uthyrningsverksamheter där du kan hyra surfbrädor och båtar med mera . Stranden är även handikappanpassad för personer med nedsatt rörlighet, vilket flera städer i Spanien är, som till exempel handikappvänliga Barcelona.

Empuriabrava, Costa Brava

På grund av sitt läge till staden så väljer just familjerna att komma hit för att njuta av den spanska solen, man skulle kunna säga att Empuriabrava är definitionen av en familjestrand. Om du vill ha en paus från att ligga på handduken, så är en promenad längs strandkanten medans du njuter av utsikten mot Cap de Creus ett utmärkt tidsfördriv.

Playa de la Rubina

Stranden Playa de la Rubina, ligger i naturreservatet l'Empordà, som ligger mellan Empuriabrava och Santa Margarita. Tack vara sitt läge mitt i naturen, så kan La Rubina bevara sin naturliga karaktär och låta besökarna få njuta av denna naturliga strand.

Playa de la Rubina, Empuriabrava, Costa Brava
Detta är också den enda stranden i området som tillåter en rad aktiviteter som är förbjudna på andra stränder, som att ta med sig sin hund eller att kitesurfa. Att komma hit när vinden är perfekt för kitesurfing kan vara en fantastisk syn med alla drakar som flyger över sanddynerna! Stranden är 1,8 kilometer lång och här finns det gott om plats för de sportsugna!

Playa de la Rubina, Empuriabrava, Costa Brava
På södra sidan av stranden finns den Kommunala Seglingskolan i Empuriabrava (Escola Municipal de Vela de Empuriabrava), så om du alltid har haft en seglare i dig och har lite tid över, se då till att boka ett par lektioner där! På den norra sidan av stranden Playa de la Rubina hittar du det lilla sanddynsekosystemet som hör till naturreservatet l'Empordà.

Dessa sanddyner är skyddade enligt lag, eftersom de är en grundläggande naturlig del av landskapet, som garanterar kvaliteten på stranden och hela zonen. Playa de la Rubina klassas som en fristad för simmare och de som vill njuta av sin egen skönhet utan att skada den. Stranden erbjuder alla tjänster som är typiska för de bästa stränderna: badvakter, strandbarer, offentliga duschar, uthyrning av solstolar, etc.

Playa Can Comes

Playa Can Comes kan beskrivas som motsatsen till stora urbana stränder. Playa Can Comes ligger långt ifrån stadskärnan och ligger dold mitt i naturen; och blir inte frekvent besökt av mycket människor då det inte är lika lätt att nå stranden. Men det är det värt, både för lugnet du hittar här och den vackra naturen. Ifall du bokade ett fritidshus nära denna strand i Empuriabrava, så skulle du älska att vakna på morgonen för att sedan ta en morgonpromenad längs sandkanten.

Empuriabrava, Costa Brava
Först och främst ligger Playa Can Comes i naturreservatet Parque Natural de l'Empordà, mellan de två floderna Muga och Fluvià. Nästan 4 kilometer strand garanterar tillräckligt med plats för att kunna få en dag med lugn och ro.

Detta är en 100% naturlig strand, det finns inga byggnader runt om och hela nationalparken är fylld av vilda djur. Vi rekommenderar att ta med sig en kikare till stranden, ifall man uppskattar att observera de lokala fåglarna.

Empuriabrava, Costa Brava
Du  kommer inte att hitta några stenar på den här gyllene sandstranden, eftersom stranden har goda förutsättningar för surfing så kommer många vattensportsentusiaster hit för att sporta. Här kommer du inte att hitta några restauranger eller andra bekvämligheter, så ta med dig din egen mat och glöm inte plocka upp efter dig när du ska åka hem.

Om du har blivit inspirerad och vill spendera din semester i ett fritidshus i provinsen Girona, så kommer du inte att bli besviken på dina möjligheter. Spaniens stränder väntar på dig!

Karta över Empuriabravas stränder