Vandra från Playa El Cañuelo till Playa de Cantarrijan

Stränderna El Cañuelo och Cantarrijan  

Stränderna El Cañuelo och Cantarrijan är de finaste som finns på kusten. De är båda belägna på gränserna mellan provinserna Granada och Malaga. Cantarrijan  är den första bukten på Granada-sidan. El Cañuelo-stranden är beläget på Malagasidan. 

Playa El Canuelo, Costa Tropical

Det finns en vacker vandring mellan dessa två stränder. Den tar dig via flera avskilda vikar och stränder. Några som vanligtvis endast är tillgängliga med båt och via en lång simtur. 

Vandringen i sig själv är enkel men du behöver vara i god fysik och gilla höjder. Det finns inget vatten längs vägen och det är varmt att vandra under sommarmånaderna. Ta med riktlig med vatten, en hatt och solskydd. 

Det är alltid bäst att ta med en fulladda mobiltelefon och låt någon annan känna till din planerade rutt. Om du känner dig osäker, finns det otaliga grupper och vandringsguider som du kan haka på. 

Viken i Costa Tropical

Nog sagt om detta. Det här är en vandring vi har gjort massor med gånger med barnen. Huvudleden är relativ välmarkerad, även om det finns otaliga små som leder dig i olika riktningar längs vägen. 

Även om du avviker från rutten kan du enkelt ta dig tillbaka i dina egna fotssteg och gå i den planerade riktningen. Det finns inte så många platser du kan gå fel eller vilse. Håll bara havet på höger sida och gå österut. 

Vandring mellan Cantarrijan och Canuelo

Båda stränderna ligger i Los Acantilados de Maro-Cerro Gordo naturpark och fordon är inte tillåtna under sommarmånaderna. Att ta sig ner till endera strand, ska du parkera på toppen och ta en "shuttle bus" ner. 

Det finns regelbundna (5-10 minuter) bussar till både El Cañuelo och Cantarrijan. Du kan också spara dig själv vandringen uppför backen från Cantarrijan om du tar bussen tillbaka (endast på sommaren).

Bussen är ett mindre hinder men en som ser till att strändern aldrig får för många besökare och finns kvar i sitt ursprungliga skick. Här hittar du några av de bästa ställena att snorkla och dyka i Andalusien

Playa de Las Doncellas, Costa Tropical

Leden går förbi två utsiktstorn från 1500-talet som står på vad som än gång var en del i rad kommunationskanaler som sträckte sig längs hela Spaniens södra kust. I mitten tar leden dig på en fantastisk vandring på ryggraden av Caletas ås.

Det här är den enda platsen av vandringen som kan ge dig svindel.  

Playa de Cantarrijan, Costa Tropical

Vägbeskrivning 

Vandringen börjar på Playa El Cañuelo. För att ta sig tillbaka tills stranden följ vägbeskrivning här. 

Du börjar på toppen vid parkeringsplatsen och går ner till vägen som svänger vänster efter ca en kilometer. Du kan också ta bussen eller gå ner till stranden och gå till den andra viken. Vägen som är beskriven här är den senare. 

Du får klättra brant uppför, även känd som 
Peñón del Fraile - som du ser i den tredje bilden. Lite längre bort ser du den vackara Playa de los Doncellas - fjärde bilden. Om du letar efter en strand att ha för dig själv, är detta den perfekta platsen. 

Det här är den enda delen av vandringen där du bör se upp. Du är nu på Caletaåsen och bör ha tornet - Torre de Caleta - i sikte. Gå mot tornet. 

Path marking rocks Leden blir lättare allt eftersom du närmar dig tornet och du följer de blå prickarna som är sprayade på stenarna. Följ stigen. 

Du kommer till en förgrening där du kan välja att gå höger upp mot tornet. Det är bara 200 m och väl värt utsikten. Gå tillbaka i dina egna fotspår och fortsätt ner på leden efteråt.  

Vandringen tar dig genom spektakulära landskap och genom hjärtat av 
Los Acantilados de Maro-Cerro Gordo naturpark. När du går genom tallskogen kommer se en glimt genom träden av din slutdestination, den vackra Playa de Cantarrijan. Stanna här och simma och ät gott. Restaurangen har hyfsade priser och serverar god mat. 

Du kan gå tillbaka till vägen här och under sommarmånaderna tar du en buss uppför backen. 

Om du använder GPS har du här den perfekta rutten - track for El Cañuelo to Cantarrijan