Ta en underbar promenad i vackra Benidorm

Benidorm fortsätter att locka semesterfirare i miljoner, med flera som återkommer år efter år, till Costa Blancas mest populära semesterort. Benidorms vackra sandstränder, sköna väder, underbara underhållning, billiga uteliv och nöjesparker, är några av de attraktioner som erbjuds.

Det är också en bra semesterort att promenera i, då varje område har sin egna, uppenbara charm. Du kan gå längs stränderna och se upp på några av Europas högsta skyskrapor som skiner i olika färger, i Benidorms starka solsken.

De två mest kända stränderna i Benidorm är Playa Poniente och Playa Levante.  

Playa Levante, Benidorm

Du kan enkelt gå från den ena till den andra, och på vägen stanna vid det ikoniska fortet Balcon del Mediterraneo, som separerar stränderna. Vi rekommenderar att du går in i den gamla delen av staden för att äta en bit mat eller för att handla inför en härlig dag turistande i Benidorm.

Du kan avsluta med en uppfriskande tur till Benidorm Cross, där du kan se solnedgången eller passa på att ta en utekväll i det kända, brittiska området som är fullt av stilfulla barer, discos, karaoke och coverband.

De seriösa solsökarna kan börja på Playa Levante, som är den bästa stranden för morgonsol, och avsluta strandhänget på Playa Poniente med eftermiddagssol och solnedgång.

Benidorms skyskrapor

Gå längs stadens stränder

Både Playa Poniente och Playa Levantes stränder erbjuder långa sträckor med gyllene sand och solstolar för att kunna göra det mesta av vackra Benidorm, under årets alla årstider.

I Poniente kan du gå en bit av, eller hela, sträckan längs den 5 kilometer långa gatan Avenida Vicente Llorca Alos mot den ikoniska platsen Balcon del Mediterraneo.

Du kommer att märka att många spanska par och familjer njuter av strandpromenaden längs Playa Poniente, det är en populär plats för att ta en kaffe eller för att gå en härlig promenad. Trots att flera människor har fått intrycket att Benidorm är mycket likt Blackpool, (England) med solsken, så är staden populär bland turister från Spanien och andra delar av Europa.

Du kommer att hitta många spanska restauranger och barer längsmed stranden Playa Poniente.

Slappna av på Benidorms stränder

Håll dig i form på Benidorms stränder

Bli inte förvånad om du ser flera grupper träna på stranden under morgontimmarna. Havspromenaden blir mer livad när du kommer nära parken Parque de Elche, som är hem för många duvor.

Det är en omtyckt plats att ta ett par minuter med lugn och ro, samt låta barnen leka på rutschkanorna och gungorna. Palmträden ger en mycket välbehövlig skugga, under de långa sommarmånaderna.

Om du inte har lust för att vara med grupperna som tränar på stranden, så finns det ett utomhusgym i Parque de Elche, ifall du skulle känna dig tillräckligt energirik.  

Ta dig upp i Europas högsta hotel

Gran Hotel Bali, Benidorm

Halvvägs genom promenaden så är det värt att vika av, för ett besök på Gran Hotel Bali på Calle Luis Prendes, som dominerar stadens siluett, och är det högsta hotellet i Europa med en höjd på 186 meter.

Du kan ta hissen upp till våning 45, där kan du gå ut och njuta av en panoramautsikt över Benidorms stränder och berg.

 


Ta dig till fästningen Balcon del Mediterraneo

Balcon del Mediterraneo är en fästning som blivit en symbol för staden. Fortet ligger mellan stränderna Playa Poniente och Playa Levante, som är en härlig plats som erbjuder en utsikt över stadens stränder och skyskrapor i all sin prakt.

Det är en mer ansträngande promenad att ta sig hit från Playa Poniente, än när du kommer från Playa Levante.

Balcon del Mediterraneo, Benidorm

Detta är ett vackert torg med caféer perfekta för en kaffe eller en måltid. Ta ett fotografi vid kanonerna som vaktar torget, eller ta ett besök till St Jaimes kyrka med sin traditionella, blå, kaklade kupol.

Var säker på att du har din kamera eller mobil med dig för att kunna ta ett fotografi på den ikoniska utsiktspunkten, som blivit framröstad till en av de mest fotogena platserna i Spanien.

Gamla staden i Benidorm

Bakom fortet Balcon del Mediterraneo är Benidorms gamla stad, som är känd för sitt nattliv, sina affärer och tapasbarer.

Om du letar efter spansk, traditionell mat i Benidorm, så är det troligast att du hittar det i detta distrikt, med sina trånga kullerstensgator och traditionella torg.

Den gamla staden är en fantastisk plats för en tapaslunch, eller för att njuta av det spektakulära nattlivet, som inkluderar fantastiska dragshows, gaybarer och cabaret.

Gamla staden, Benidorm

Runt omkring gatan Calle Santo Domingo kommer du att hitta flera traditionella tapasbarer, där du kan smaka på spanskt smått och gott, så som köttbullar, sardiner, vitlöksräkor, spansk skinka och omeletter.

Om det är första gången du besöker Benidorm se då till att äta, eller ta dig en titt, inuti Cerveceria Gambrinus. Där finns det ett stort utbud av tapas och paellas, väggarna är fyllda av fotografier från Benidorms historia, från tiden då staden var en lugn fiskeby.

På den närliggande inomhusmarknaden så kan du fylla på ditt matlager med god skinka, ost, bröd och frukt inför din egna strandpicknick. I fiskstånden kommer du att hitta en otrolig variation av fisk och skaldjur, med arter som du inte enkelt hittar i Sverige.

Eftermiddagssol på Playa Levante

Vilken årstid det än är, så kommer det att vara livat på Playa Levantes strand. Även under vintern är det möjligt att sola och leka på den gyllene stranden - några vana semesterfirare är modiga nog för ett dopp.

Playa Levante, Benidorm

Längs stranden går det en underbar promenadsträcka med barer, caféer och restauranger, där du kan ta det lugnt och njuta av havsutsikten.

När du går mot det engelska torget, som ligger vid slutet av stranden, kommer du att hitta många barer som serverar engelsk öl och mat. Detta är även en bra plats att köpa en billig drink och njuta av underhållningen, så som karaoke och live skådespel, på eftermiddagen såväl som under kvällen.  

Sierra Heladas kors

Innan du tar för dig av Benidorms kända nattliv, så kan det passa med en liten omväg till Benidorms kors – ännu en ikon för denna fantastiska semesterort.

Det kommer att ta cirka 45 minuter att ta sig till korset, uppe på berget Sierra Helada. Vi rekommenderar att ha med sig solkräm, vatten och ett par bra skor.

Det ursprungliga träkorset uppfördes i Sierra Helada, för 55 år sedan, av katolska munkar. Flera människor tar stigen upp till det nya korset för att kunna tänka på sina kära eller för att ta del av den underbara utsikten över Benidorm.

Morgan Tavern, Benidorm

Stadens hippa engelska kvarter

De som gillar TV, och har sett komediprogram från Benidorm, kommer att känna igen det engelska torget. Runtom gatorna Calle Gerona, Ibiza och Avenida de Mallorca (precis vid Levanta strand) finns det flera barer och restauranger, som erbjuder engelsk öl och mat. Här kan du även få se coverband, cabaret och karaoke – det är en mycket livad plats!

Morgan Tavern är en mycket omtyckt plats att gå till för live-framträdanden och syns ofta i Benidorms humor TV.