Stränder i Benalmadena - Playa Tajo de la Soga och Playa Carvajal

Invånarna i Benalmadena och Fuengirola bråkar ofta om vilken kommun dessa stränder tillhör, eftersom de ligger i mitten mellan Benalmadena och Fuengirola. De är definitivt bland våra favoritstränder, med många trevliga restauranger i närheten och några av de bästa strandklubbarna i området. Ta en titt på vår guide till de bästa stränderna på Costa del Sol.

Stränderna Playa Tajo de la Soga  och Playa Carvajal

Playa Tajo de la Soga, Benalmadena

Playa Tajo de la Soga är en av de mest vildvuxna stränderna i Benalmadena och hör ihop med stranden Playa Carvajal. Även om de två stränderna är angränsande, är de väldigt olika. Den första stranden erbjuder inte några tjänster alls. Det är en ganska orörd strand, vilket gör den till en perfekt plats för dem som vill tillbringa en dag i en intim atmosfär.

Den andra stranden är helt annorlunda, eftersom den är full av liv, buller och strandälskare. Båda stränderna har områdets karakteristiska mörka sand. Tajo de la Soga har renare vatten och några större stenar. Båda stränderna är cirka 750 meter långa. Det är också värt att nämna att vågorna oftast är lugna här och är en anledning till varför många barnfamiljer väljer att åka hit för att njuta av en dag i solen.

Playa Tajo de la Soga, Benalmadena

Att komma till de två stränderna är ganska svårt. Playa Tajo de la Soga kan endast nås genom att gå ner några trappor, vilket gör det svårt att få tillgång till stranden för personer med begränsad rörlighet. Playa Carvajal är inte ansluten till strandpromenaden, vilket även gör denna strand svår att besöka för människor med begränsad rörlighet.

Tjänster

Stranden Playa Tajo de la Soga - Carvajal, Benalmadena

Stranden Playa Tajo de la Soga har endast duschar, men lyckligtvis ligger Playa Carvajal bara några steg bort. Playa Carvajal har allt du kan tänkas dig behöva, det är en välutrustad stadsstrand med jet-ski-uthyrning, banan båtturer och annan vattensportsutrustning för uthyrning. Stranden är prickad med solstolar och paraplyer som du kan hyra. Strandens besökare kan använda sig av duschar och toaletter som finns till för allmänheten. På stranden finns även livräddare, som ständigt övervakar stranden. Stranden tas väl omhand av staden, som städar den regelbundet.

Du kan även njuta av en avkopplande massage på Playa Carvajal för cirka 20-30 €. Du kan också välja att spendera dagen på El Rincón de María där du hittar brädspel, leksaker för barn och till och med solskärm eller en handduk om du har lämnat din hemma.

Den bästa baren på Costa del Sol - La Cubana

La Cubana, Playa Carvajal

Om du tänker på Playa Carvajal, tänker folk oftast på La Cubana, en ovanlig strandbar som du borde besöka av många anledningar. Denna chiringuito (strandbar) lockar enorma folkmassor, under helgen vid lunchtid finns det en speciell väntelista. Tre grundläggande saker gör denna restaurang värd ett besök: utsökt mat, utmärkt personal och en härlig atmosfär.

Menyn på strandbaren La Cubana är ganska liten. Rätterna är tillagade med färska produkter och det finns något för alla smaker. Vegetarianer har inte problem med att välja en maträtt, medans veganerna kan beställa hummus eller en quinoa sallad. Alla tapas ska delas så att alla kan prova lite av allt. Du kan beställa en sallad för 9-10 €, en wok maträtt med pasta tagliatelle och räkor, nötkött eller kyckling för 11-12 €. Dessutom kan du få färska grönsaksomslag för ca 9-10 € (Purito-wrap med stuvat kött, Manchego-ost, knaprig lök och fikonmarmelad).

När det gäller service går det inte att få bättre i området. Personalen på La Cubana är ung, underhållande och mycket trevlig. Även när det är ca 35 grader glider de från bord till bord i den heta sanden och klarar av att ge en trevlig, hjälpsam och snabb service (jag undrar hur de gör det). De gör att kunderna vill komma tillbaka, vilket visar sig i internetrecensionerna om restaurangen. Chiringuiton har också färgglada paraplyer för 9 €. När du går närmare chiringuiton märker du den slående färgen på väggarna och paraplyerna i kombination med retromöbler utan identiska bord eller stolar. Njut av den avkopplande atmosfären i hippiestil, där alla känner sig välkomna.

Hur kommer jag hit?

Du kan nå stranden med buss (M120 - Benalmadena - Fuengirola), med bil eller på ett pendeltåg (Carvajal stopp). Om du planerar att komma med bil från Malaga måste du ta kustvägen MA-21 som blir Av. Antonio Machado och senare Carretera de Cadiz. Kör mot Fuengirola, du kommer att passera flera rondeller. Fortsätt rakt fram tills du når den sista rondellen före skylten som säger "Fuengirola". Vid denna tidpunkt bör du svänga höger och försöka hitta en parkeringsplats vid Carvajal. Tänk på att det är ganska svårt att hitta en parkeringsplats under helgdagarna.

Du hittar direktioner till Playa Tajo de la Soga i samma rondell. Du hittar sedan en parkeringsplats på din högra sida.