Benalmadenas Stränder - Playa La Viborilla

Den fantastiska stranden Playa La Viborilla kommer att överraska dig positivt. En gömd oas mellan palmträd och en liten skog, det är den mest uppskattade och vackraste stranden på Benalmadenas kust.

Om Stranden La Viborilla

Stranden Playa La Viborilla, Benalmadena

Strandens mått ger en känsla av att den är ganska liten, men det gör egentligen bara stranden charmigare. Den är 100 meter lång och cirka 10-15 meter bred, beroende på vilken plats du bestämt dig för att njuta av solen och havet på. Om du är förtjust i långa, avslappnande promenader längs stranden skulle vi rekommendera att du åker till stranden Playa Santa Ana istället.

Stranden Playa La Viborilla kommer, hur som helst, att vara attraktiv för de som gillar att snorkla och dyka, då det finns gott om liv i havet vid denna strand. Så glöm inte din snorklingsutrustning, då den definitivt kommer att komma till användning!

Stranden Playa La Viborilla, Benalmadena

Stranden är omgiven av klippor på ena sidan, vilket får dig att tro att du befinner dig på en paradisö någonstans i Karibien. Den enda påminnelse om att du är i den andalusiska naturen är den grusiga stranden. Stranden är lätt att se från vägen tack vare den grönskande vegetationen.

Det lugna havet för detta till en favorit strand bland många familjer med barn som spenderar sin semester i Benalmadena och letar efter en lugn plats i solen.

Precis bredvid stranden, gömt mellan klipporna, kan du hitta små grottor som är roliga att utforska. Dock så går inte dessa grottor att besöka från fastlandet, utan du måste blöta ner fötterna i det svalkande Medelhavet för att kunna besöka dem.

Tjänster

Stranden Playa La Viborilla, Benalmadena

Likt alla andra stränder i Benalmadena, erbjuder stranden La Viborilla praktiskt taget alla nödvändiga tjänster. Här hittar du duschar, toaletter, sol-lounge och parasoll du kan hyra. Som grädde på mosen, städas stranden regelbundet.

Mellan palmträden hittar du strandens enda restaurang, Restaurante La Viborilla. Från restaurangen, kan du njuta av en fantastisk utsikt och solnedgång. Priserna är lite högre än på andra strandrestauranger längs med kusten. På restaurangen kan du testa rökta sardiner för 6€ och deras paella för 12.5€. Om du är riktigt hungrig, kan du alltid prova på menú del día som är den spanska motsvarigheten till dagens meny.

Menyn inkluderar sallad, tomat, lök, biff med friterad potatis, bröd, en drick och en kaffe. Det går att betala med kort, vid summor högre än 6€. Om du har barn och vill underhålla dem, då kan du bara skicka dem till restaurangens största rum. Utan tvivel, kommer de att bli fascinerade av det stora antal krukor som hänger i taket.

När du bor i ditt fritidshus i Benalmadena, kan du alltid förbereda din egna mat och ta med till stranden.

Vägbeskrivning

Vi behöver nämna att komma åt stranden är svårt för människor med handikapp, då vägen ner till stranden består av flera ganska branta steg. Detta gör det nästan omöjligt för människor att komma åt stranden med rullstol.

Du kan nå stranden med buss (M120 - Benalmadena - Fuengirola), eller med bil. Parkering är aldrig ett problem, då stranden har en stor parkeringsplats närliggande. Om du kommer från Torremolinos/Malaga hållet, ta den gamla kustvägen, MA - 21, vilken övergår till Av. Antonio Machado, precis när du anländer till Benalmadena. Fortsätt följa skyltarna mot Fuengirola och du kommer att passera genom flera rondeller. Precis efter Torrequebrada Casino (på vänster sida), kommer du att se en skylt för Nueva Torrequebrada och en rondell, sväng vänster här och parkera. Stranden är precis under dig.

Stranden Playa La Viborilla - Karta