Guide till Torreviejas stränder

Tänker man på semester längs kusten Costa Blanca så får man upp bilder i huvudet av mjuka, sandiga stränder och långa, soliga dagar. I slutet på den södra delen av “vita kusten” hittar du den populära kuststaden Torrevieja, som drar tusentals semesterfirare till stranden, golfbanan och affärerna.

Med ett genomsnitt på 320 dagar av solsken, så är det inget under att Torrevieja fortsätter att vara ett omtyckt semesterparadis. 

Besökarna kan välja på flera stränder under sin vistelse och med så många möjligheter, så kan det bli svårt att välja ifall man vill till en avlägsen, liten vik eller en populär, central strand.  

Torreviejas stränder

Playa La Cura

En stabil favorit bland stadens invånare och turister är Playa La Cura, som är Torreviejas mest urbana strand. Det är enkelt att förstå varför denna strand ofta blir röstad till stadens bästa. Den har ett bra läge, precis norr om marinan, och en strandpromenad som erbjuder gott om barer, affärer och restauranger. 

 

Du kan enkelt spendera en hel dag här då det finns så mycket att göra och flera restauranger att gå till efter en härlig dag i solen på den fina, sandiga stranden. Denna strand är en av de bästa i Torrevieja för familjen på grund av det centrala läget och de många platser där du kan få tag i en glass eller en kall dricka.

Flera av lokalinvånarna tar sig också till stranden, eller tar sig en tur på gågatan efter jobbet, så det känns verkligen kosmopolitiskt här.


Stranden är inte massiv, den är 375 meter lång och 27 meter bred, vilket betyder att under sommaren så är det värt att gå upp tidigt för att få en bra plats.

Torreviejas strand

Torreviejas naturliga bassänger

Precis söder om El Cura hittar du två naturliga simbassänger. Dessa vackra vikar, med palmer längs strandkanterna, har en intensiv färg på vattnet, vilket gör det perfekt för att bada och snorkla i.

 

De naturliga simbassängerna har skapats av en grupp vågbrytare för att tillgodose dessa små stränder, omringade av steniga områden. 

 

Denna sortens bassänger är väldigt ovanliga på kusten Costa Blanca och de bidrar till en charmig miljö på en central plats i turistmeckat Torrevieja. I närheten kommer du att finna flera barer, där kan du få tag i snacks och drinkar, eller en plats att äta lunch på.

En sandig bassäng ligger precis söder om vågbrytaren Paseo Duque de Levante, medans den andre hittar du ett par meter längre söderut. De är båda ganska stora – en av dem är 58 meter lång och 10 meter bred medans den andre är 208 meter lång och 25 meter bred.

Playa Los Naufragos

I södergående riktning, förbi marinan och hamnen, hittar du stranden Playa Las Naufragos, som är ännu en av stadens många populära sandstränder. Stranden är även mycket central och lättillgänglig från Torreviejas centrum, så här kan det bli livat. 

 

Playa Los Naufragos är härligt lång och bred – 325 meter lång och 77 meter bred – där du kan njuta av vacker utsikt över båtarna när du väl har valt din plats i sanden.

Denna Blå Flagg belönade strand är utmärkt för familjen. Det finns palmer som ger skugga och en liten vattenpark för de små barnen. Detta är bara några få av de roliga saker som går att hitta på här! Stranden är tillgänglig för alla och har badvakter samt ett första hjälpen center under högsäsongen. 

Torreviejas långa, sandiga strand

Det är härligt att promenera längs Torreviejas kust och njuta av de olika stränderna.

Cala Ferris

I södra delen av Torrevieja finns det en mindre känd oas med palmer, sanddyner och kristallklart vatten. Det är bara en liten strand men den är väldigt vacker. Det är underbart att besöka den vid soluppgång eller solnedgång, då fåglarna kvittrar i träden. Du kommer också att höra papegojorna klaga högt, och kanske kan du få dig en glimt av dem när de flyger från träd till träd. 


Detta är en perfekt, liten strand för att simma och snorkla i då du kan se olika sorters fisk i det klara vattnet här. Om du tycker att Cala Ferris är för livlig så kan du gå lite längre söderut till stranden Cala Pieras, som är precis lika vacker. 

Cala Piteras

Cala Piteras strand är perfekt för simning och snorkling. Denna Blå Flagg belönade strand har en av de mest imponerande ängarna med sjögräs i området. Sjögräset Posidonia är en viktig del av ekosystemet och växer bäst i rent vatten, så om du ser det så är det ett tecken på att du simmar i en av de bästa delarna av Medelhavet.


Stranden är inte så stor, bara 123 meter lång och 15 meter bred, men det ger bara stranden ännu mer charm.

Playa de los Locos

Playa de los Locos (Stranden för de galna) är onekligen ett galet namn för en strand. Stranden har fått sitt namn från ett sjukhus, som tidigare låg i närheten.

Båtar som seglar i Medelhavet runt Torrevieja

Det är en härlig sandstrand precis uppför kusten från Playa la Cura. Den är hela 760 meter lång och 27 meter bred med flera parkeringsplatser i närheten, det är en populär strand att njuta av solskenet på. Detta är ett utmärkt val för familjen, då det finns restauranger och barer nära tillhands med alla bekvämligheter.

På grund av strandens läge så kan det vara mycket folk här, men morgon och kväll går det att njuta av ett dopp i lugn och ro. Se upp för surfarna, de tar sig till Los Locos när det är bra vågor.

Las Calas

De vackra blå nyanserna från Medelhavet, i och runt om Torrevieja, har gjort orten till en bra plats för dykning och snorkling. Du kan se vad som finns under vattenytan medans du simmar bland de färgglada fiskarna och allt annat havsliv.

I norrgående riktning från Torrevieja mot La Mata finns det en vacker, liten stenig plats med små vikar där du kan njuta av havets lugn.

Cabo Cervera

Detta är en sandig vik med vackert, klart vatten som kommer att fresta dig till att bada och snorkla. Stranden Cabo Cervera är en av de mest attraktiva i Torrevieja. Stranden är bara 100 meter lång och 25 meter bred, den har mjuk sand och är omringad av växter från Medelhavet.

Torreviejas strand

La Mata

Stranden La Mata ger ett wow-intryck för dem som älskar långa, gyllene sandstränder. Det är en mycket bra plats för familjer och vattensports entusiaster.

 

Det finns omkring ett dussin strandbarer spridda längs stranden, så du kommer aldrig att vara långt ifrån en kall, uppfriskande drink.


Du behöver inte oroa dig för att bli uttråkad då stranden La Mata har 8 volleybollplaner, en strandfotbollsplan och en plats där du kan prova på att trampa trampbåt.

La Mata är den största stranden i Torrevieja, den sträcker sig hela 2363 meter och är 47 meter bred. Stranden är handikappanpassad med flera ramper, så att alla kan njuta av stranden!

Stranden är perfekt för en promenad, en joggingtur, eller för att njuta av en underbar solnedgång. Du skulle till och med kunna gå på en liten bar-runda innan kvällsmaten för att göra det mesta av din dag på stranden.  


Karta