Roligt med barnen på Teneriffa

Teneriffa är lika mycket en lekplats för föräldrar som för sina barn. Här finns gott om nöjesparker med roliga attraktioner för alla åldrar. Inte konstigt att Kanarieöarna är en stor favorit bland familjer. 

Loro Parque - den magiska djurvärlden

Teneriffa - Loro Park

Den populära turistorten Puerto de la Cruz erbjuder familjer möjligheten att utforska många olika arter av djur på nära håll. När Loro Parque öppnades år 1972 hade parken en total storlek på 1,3 hektar, och i dag har parken vuxit till 13,5 hektar.

Det är uppenbart att parkens många djur behöver sin plats, här kan du se alligatorer, jaguarer och tigrar, men Loro Parque är mest känd för sina papegojor. I själva verket har parken en av världens största antal papegojarter, därför är det inte konstigt att parken idag är en av de mest populära sevärdheterna på Kanarieöarna.

En annorlunda skogstur

Teneriffa- skogstur 

 

Ett av Teneriffas mest välbevarad skogsområden ligger i Santa Cruz på norra delen av ön. Skogen är en 10-minuters bilresa från både La Orotava och Puerto de la Cruz. 

Skogen är en del av naturparken Parque Natural de Canarias och erbjuder ett roligt alternativ för att uppleva naturområdet från en anna synvinkel, genom att åka zipline/linbana. Det finns två olika linbanor: en för familjer och en för idrottare. Fastspänd i en sele, svischar man över skogsområdet, klättra upp på plattformar och passerar olika broar. 

En bit av Thailand på Teneriffa

Teneriffa - Siam Park 

 

Ett besök till äventyrsbadet Siam Park på Costa Adeje är garanterat kul för hela familjen. Här finns alla sorters vattenattraktioner för både små och stora.

Vattenarken är en hyllning till Thailand, så kom ihåg att ta en snabb tur förbi den thailändska flytande marknaden! Restaurangerna serverar både thailändsk mat och snabbmat.Bortsett från en adrenalinkick efter den andra, erbjuder parken även andra överraskningar. Här kan man hitta världens största drake skulptur och en konstgjord våg över tre meter hög.

Roligt med apor på Monkey Park

Teneriffa - Monkey Park 

 

Om du planerar en semester till Teneriffas södra resorter då rekommenderar vi att ni tar barnen till Monkey Park i Arona nära Los Cristianos. Här hittar ni roliga schimpanser och stora gorillor. 

Inom parken finns det också ett skyddat område för stora katter, exotiska fåglar och reptiler. De flesta av djuren är bakom stängsel, men det finns ett område där du kan gå bland ofarliga djur. Parken är öppen varje dag från 9:30 till 17:00.