5 vackra byar i södra Teneriffa

Kanarieöarna har alltid varit känt för dess fiske-kultur och historia. Teneriffa har många små byar längs med kusten som har lyckats behålla den klassiska känslan och autentiska atmosfären från en klassisk fiskeby.

På helgerna åker flera av lokalinvånarna från deras hem i bergen, ner till de små kustbyarna för att promenera längs de krokiga gatorna och äta på de bästa skaldjursrestaurangerna.

Låt oss visa dig fem charmiga, lugna fiskebyar; som erbjuder utsökta måltider!

El Puertito

Puertito

Den lilla staden El Puertito har en avslappnad och autentisk atmosfär, med fiskebåtar som guppar i viken, och ett helt orördt landskap av hav och kullar. Detta är platsen som massturismen glömde, vilket gör att staden erbjuder ett absolut lugn. Det kan vara svårt att hitta El Puertito på någon av turistkartorna över ön, utan du måste veta exakt vart det ligger då det endast finns en enda grusväg som leder till byn.

El Puertito by, Teneriffa

Utöver El Puertito's strandbar, kyrka och staty över jungfru Maria, så finns det inte mycket mer sevärdheter att upptäcka i byn. El Puertito är den enda byn kvar på ön som fortfarande känns som en autentisk fiskeby, medans de andra byarna mer och mer blir produkter av turismen. Vi rekommenderar att du kikar på den otroliga solnedgången som kan ses här. För lokalbefolkningen så är solnedgången mycket uppskattad, då de avslutar dagen med en kall öl på strandbaren och njuter av den vackra solnedgången.

El Médano

El Médano, Teneriffa

En av de första sakerna som du kommer att lägga märke till när du anländer till Teneriffas södra flygplats, är det gigantiska berget Montaña Roja. Berget står bredvid två av de största, naturliga stränderna på ön, Playa de la Tejita och Playa de Leocadio Machado. Playa de Leocadio Machado, tillhör den lilla kuststaden El Médano, som är perfekt för de som vill vindsurfa eller kite-surfa, den klassas som en av de bästa stränderna i världen för just detta!  

El Médano, Teneriffa

El Médano blir ständigt mer och mer populärt, och attraherar många turister, trots detta så är staden en av de bästa platserna på Teneriffa att avnjuta en bohemisk och avslappnad strandsemester. Här hittar du flera skaldjursrestauranger med färska råvaror med hög kvalité, och du kan underhålla dig med att kika på duktiga surfare som försöker fånga den perfekta vågen!  

La Caleta

La Caleta, Teneriffa

Bredvid den livade stranden Playa de las Americas, ligger den lilla fiskebyn La Caleta. Du kan nå byn genom kustvägen från Playa El Duque, eller om du kommer med bil så tar du avfart 79 på motorvägen TF-1, och kör mot kusten. Denna lugna och härliga by erbjuder en perfekt dagsutflykt för dig som vill komma bort från människor, och omringa dig med natur!

La Caleta, Teneriffa

Stränderna i La Caleta är steniga och klippiga, men det finns trappor ner till det turkosa vattnet, vilket gör detta till en av de bästa badplatserna. Skaldjursrestaurangerna i staden attraherar även många besökare. Priserna här är lite högre än i de andra byarna vi nämnt, men kvalitén är verkligen utmärkt. Om du känner dig äventyrlig så kan du promenera upp till den diskreta stranden bakom berget, på höger sida om staden. Här kommer du att hitta en liten hippie-community av strandälskare, som har valt att tillbringa sin tillvaro under den varma solen.

Los Abrigos

Los Abrigos, Teneriffa

Idylliska Los Abrigos ligger väldigt nära El Médano, och är ännu en pärla längs den södra kusten! Denna charmiga by är en av de äldsta fiskebyarna på ön, och är även känt för dess utmärkta skaldjursrestauranger. Los Abrigos har inte påverkats mycket av tiden som passerat, du hittar ännu fisknät på gatorna, fiskebåtar som guppar i hamnen och en lukt av färsk fisk som ständigt ligger i luften, något som charmar staden besökare!  

Los Abrigos

Lokalbefolkning på Teneriffa besöker gärna byn på högtider och helger, då unnar de sig några av de bästa skaldjurdelikatesserna på ön. Det är underbart att strosa längs huvudgatan samt de små, krokiga gatorna i denna lilla by. Du kan utforska och beundra det stora urvalet av färsk fisk som visas upp och erbjuds på restaurangerna. Det finns en liten hamn precis framför huvudgatan där fiskare lämnar av dagens fångst för att sedan åka tillbaka ut på havet.  

Callao Salvaje

Callao Salvaje

Callao Salvaje är beläget 10 kilometer norr om Playa de las Américas. Det är mysigt och lugnt här, men lyckas ändå aldrig bli tråkigt. Callao Salvaje är väldigt populärt bland de resande som söker sol och avkoppling men inte vill besöka de livade och högljudda turistdestinationerna. Denna, föredetta fiskeby, har förändrats mycket under åren, helt utan att förlora dess färgglada, småstadscharm!

Callao Salvaje, Teneriffa

Callao Salvajes mest charmiga del är, den nyligen renoverade, stranden. Det finns en underbar restaurang precis i närheten till stranden där du kan avnjuta en lunch eller bara lite tilltugg innan du går tillbaka till din plats i sanden igen!

Teneriffa kan erbjuda otroligt många, älskvärda strandbyar - det gäller bara att hitta din favorit! Missa inte heller Los Gigantes, en imponerande kuststad fylld med jättar!

Karta