Sport i Spanien 2014

Sport i Spanien 2014. 

Spanien kommer i år att vara värd för många olika typer av idrottsevenemang, och vare sig du är sportfantast eller inte så kan ett besök på en av dessa event vara ett självklart utflyktsmål för både stora och små. Stora tillställningar med liv och glädje passar alltid bra som en liten krydda på semestern.

Här presenterar vi en mängd olika aktiviteter och event samt förslag på hur du eventuellt kan hitta dit.

Basketboll - Copa del Rey (6-9 Februari)

I år hålls den årliga kraftmätningen mellan de spanska basketklubbarna i Malaga. Det är tredje gången denna typ av sportsevenemang hålls i Malaga - innan det var det 2007 och 2001. Dessa 4 dagar är en av höjdpunkterna i den spanska basketsäsongen där de åtta bästa klubbarna vid mittpunkten av säsongen får spela mot varandra i en utslagningsturnering.

År 2006 vann Unicaja Málaga den spanska basketligan och för oss som fanns på plats kunde vi bevittna ett stort firande där alla "Malagueños" tog sig  ut till Malaga center där de firades och dansades hela natten lång. 

Hitta boende i Malaga.

Palacio de Deportes José M ª Martín Carpena - Calle Miguel de Merida Nicolich, 2, 29004 Malaga / 952 17 63 92

Fotboll - Málaga CF vs. Real Madrid (16 Mars)

Stadion - Camp Nou

På nationell nivå har Malagas fotbollslag på senare år spelat relativt bra. Förra säsongen avslutade laget på sjätte plats och året innan på fjärde plats. I år kan man kanske bevittna en vinst mot Real Madrid då Malaga senast förlorade mot jättarna med 0-2 på bortaplan, Idag ligger de på 13e plats vilket betyder att en vinst är ett måste om man vill ha möjlighet till att spela ute i Europa nästa år.

Den officiella skandinaviska fanklubben, La Peña de Dinamarca, kan hittas nära La Rosaleda.

Hyrbil i Malaga i Mars.

Estadio Rosaleda, Av del Doctor Marañón, 51, 29009 Malaga / / 952 30 56 94

Motorcykel Sport– Grand Prix (Gran Premio) (4 Mai) 

1986 byggdes banan som året därefter blev värd för sin första Grand Prix Motorcykel Racing. Idag anses banan i Jerez vara en av de mest populära eftersom den är belägen i en liten dal, välsignat med bra väder, vacker natur och viktigast av allt att den har visningsmöjligheter för upp till 250.000 åskådare. 

Hitta en lägenhet i Jerez.

Circuito de Alta Velocidad de Jerez, Carretera de Arcos-Jerez de la Frontera. 11405 Jerez de la Frontera, Cádiz / / 956 15 11 00

Formel 1 - Grand Prix (Gran Premio) (11 Maj)

F-1 racet som anses vara en av  världens mäktigaste biltävling har varit i Valencia tidigare, men i år kommer den istället vara i Barcelona. F1 Grandprix på Circuit de Catalunya går av stapeln på en Söndag och banan är 4,65 km lång, loppet körs 66 varv, vilket ger en total sträcka på dryga 300km.

Leta upp en fastighet i Barcelona.

Köp biljetter här .

Circuit de Catalunya, Mas "La Moreneta", 08160 Montmeló, Barcelona / / 0034 935 719 700

Cykellopp - Vuelta a España (23 Augusti - 14 September)

Cyklister i Mallorca

“Vuelta a España” som direkt översatt blir “Spanien turen” startar i år i Jerez de la Frontera (Cádiz) och slutar i Galiciens huvudstad, Santiago de Compostela.

Det är eett årligt fler-stegs cykellopp som ibland kan passera flera närliggande länder och är inspirerad av Giro d'Italia och Tour de France. Vuela de España organiserade sitt första loppet 1935 och i år är det den första gången sedan 1993 som tävlingen inte stannar i Madrid.

Allt som allt passerar touren Cordoba (26 augusti), Benalmádena (28 augusti), Albacete (30 augusti), Logroño (4 september) och La Farrapona (September 8).  

Leta efter fastigheter i Jerez.

Leta efter fastigheter i Galicien och Santiago .

Santiago de Compostela, Katedral

Skytte-VM (6-20 September)

I år kommer skytte VM att hållas i sydspanska staden Granada (Andalusien).

Especializados Centro de Alto Rendimiento den Tiro Olímpico Juan Carlos ICtra. A-338
Granada Alhama km. 8, 18110 Las Gabias (Granada) / / 958 582 361

Leta efter fastigheter i Granada .

Basket - VM (30 Augusti - 14 September)

Detta är den 17:e FIBA ​​World Championship som fram tills nu har hållits vart fjärde år, men i framtiden kommer endast att hållas vart femte år, så nästa gång blir det 2019. 
FIBA är en förkortning av det Franska namnet för den internationella organisationens av Basketboll (Fédération Internationale de Basketball.) 

Matcherna kommer att hållas sex olika städer i Spanien (Madrid, Barcelona, ​​Sevilla, Granada, Bilbao och Las Palmas), men Madrid kommer i grunden vara värdstad för de flesta av matcherna.

Palacio de Deportes de la ComunidadAv Felipe II, s / n, 28009 Madrid / / 914 44 99 49

Rally - VM (Oktober 24-26)

Salou ligger cirka en timmes bilresa söder om Barcelona och i år kommer det att vara den 10:e gången som "Rally de España" hålls här. Detta kommer att markera den näst sista omgången av säsongen. Till skillnad från många andra har Salou både grus och asfalt och är känd för sina sensationella specialsträckor. Ha i åtanke att den Spanska asfalts specialisten Dani Sordo kommer ha stort publikstöd på hemmaplan.