Romantiska resmål i Spanien

Många par väljer Spanien för en romantisk semester eller weekendresa. Om man vill överraska sin kära på Alla hjärtans dag, eller om man planerar en smekmånad, då är Spanien ett bra val. Landet erbjuder en imponerande natur, god mat och fina viner, mysiga restauranger och romantiska kvällar vandrande längs otroliga historiska landmärken.

Ávila

Vy av Avila

Denna muromgärdade staden i Castilla y Leon ger en känslan av ett enormt sagoslott. Författaren José Martínez Ruiz beskrev Ávila som staden som mest representerar Spanien under 16: e talet, och år 1985 fick staden sin egen plats på UNESCO:s världsarvlista för sin otroliga charm.  Ávila är staden i Spanien med de flesta barer och restauranger per capita, så det är garanterat att hitta gott om ställen för att njuta av en romantisk middag med sin kära.

Barcelona

Barcelona - magiska fontänen Montjuïc

Få ställen i världen är så romantiska under kvällen som Spanien, och en av dem vackraste städerna att utforska under kvällstimmarna är Kataloniens huvudstad, Barcelona. Staden tänds up med mysig gatubelysning, fontäner, vackra byggnader och en skön stämning. Njut av en picknick framför den magiska fontänen Montjuïc, som lyser upp i olika färger mellan kl. 19:00-21:00 från oktober till april och från kl 21:00-23:30 under månaderna maj till september.

Granada

Granada - Albaycin kvarteret

Kombinera romans med avkoppling, åk till Granadas provins och njut av en spa resa.  När ni väl besöker trakterna är det ett måste att uppleva staden Granada. Promenera längs stadens smala och mysiga gator fyllda med morisk inspirerade tehus och beundra stadens pärla, det moriska slottet La Alhambra. 

Madrid

Madrid - Plaza Cibeles

Ett alternativ till den traditionella chokladasken på Alla Hjärtans dag är att bjuda din älskade på choklad och churros i Madrid istället. Churros är ett typiskt spanskt bakverk som man doppar i varm choklad.  Madrid är känt för alla sina churrerias men den berömdaste är "Chocolateria San Gines",som har serverat dessa goda bakverk sedan 1894.

Segovia

Segovia - Katedral

Om du tror att Segovia låter bekant, då är det förmodligen på grund av slottet Alcázar. Detta är nämligen slottet som gav Walt Disney inspiration och som vissas som logotyp i början av alla hans filmer! Glöm stressen av vardagslivet och upplev den sagolika staden Segovia. 

Sevilla

Sevilla - Reales Alcazares

Sevilla har en förtrollande doft av apelsinträd och en brinnande passion för flamenco. Inte konstigt att denna passionerade stad i södra Andalusien är en idealisk plats för att få kärleken att blomstra.

Toledo

Toledo - Alcazar och bron San Martin

Spanien är vackert som ett vykort – och särskilt förtrollande är staden Toledo. En vacker historisk stad som erbjuder en oförglömlig vistelse.  Ta med kameran och rama in en bild av din kära från er resa.