Sommarfestivaler i Spanien

År 2020 kommer vara en spännande sommar för alla musikälskare. Om du är sugen på att kombinera din semester i Spanien med några musikevent borde du ta dig en titt på denna guide, vi informerar och inspirerar till dussintals festivaler och hundratals konserter som planerats för denna sommar. Så ta fram kreditkortet, hitta dina favoritartister och boka biljetter direkt till några av Spaniens och Europas hetaste festivaler.

Maj 

Territorios Sevilla

Var: Centro Andaluz de Arte Contemporáneo - Monasterio de la Cartuja, Sevilla, Sevilla 

När: 23 - 24 maj

Pris: 25€

Mala Rodriguez

Oavsett vilken typ musik du lyssnar på så till Territorios Sevilla ett säkert kort till en bra start på festival turnén i sommar. Under två dagar i maj kommer det uppträda en stor mix av artister, bland annat den spanska hip-hop stjärnan Mala Rodriguez och andra artister på scen kommer vara Sven Vath, Anna Calvi, Manel, Ska -P, The Jon Spencer Blues Explosion, Nach och Lori Meyers. Mer information om Territorios Sevilla.

Primavera Sound

Var: Parc del Forum, Barcelona

När: 28 - 31 maj

Pris: från 190€

Arcade Fire

Primavera Sound är en av de bästa alternativen i år när det kommer till Indie & Rock. I över 10 år har festivalen varit värd för de största artisterna i världen och i år kommer man bjuda på en rad fantastiska rock grupper som: Arcade Fire, Queens of the Stone Age, The Pixies, Nine Inch Nails, Kendrik Lamar, Neutral Milk Hotel, The National, Disclosure, Metronomy, Foals mm. Det kommer att finnas över 200 artister från i princip hela världen men främst från USA, Storbritannien, Irland, Spanien, Kanada och Australien. Mer information om Primavera Sound.

JUNI

Tres Sesenta Festival 

Var: La Ciudadela, Pamplona, Navarra

När: 5 -7 Juni

Pris: Tre dagars pass från 45€ 

Tres sesenta 2013

Denna festival är en klar favorit för de som älskar spansk rock. Under tre dagar kommer man i centrala Pamplona lyssna på rock ballader av Depedro eller Zoe, lyssna på Amarals senaste och se Andres Calamarro, en av  medlemmarna av Los Rodríguez och en pionjär inom Spansk rock. I samband med Tres Sesenta organiseras dessutom en systerfestival där man uppmuntrar till möten mellan olika musikstilar och idéer och dessutom ännu mer rock. Mer information om PortAmérica hittar du här.

Mallorca Rocks & Ibiza Rocks

Vart: Mallorca; San Antonio, Ibiza

När: 3 Juni- 16 September

Pris: Från 35€ för enskilda konserter

Ibiza Rocks

Ed Sheeran, Bastille, Clean Bandit, Haim, John Newman, Lily Allen, The Kooks, Rudimental är bara några av de som kommer dyka upp i Mallorca och Ibiza denna sommar. Mallorca Rocks och Ibiza Rocks är egentligen inte en sommar festival men över loppet av 17 veckor kan man lugnt koppla av på stranden och emellanåt gå på konserter med några av nutidens största artister. Varje tisdag i Mallorca och onsdag i Ibiza är det uppträdanden och på den officiella webbplatsen hittar man all information som kan behövas. Här kan man också beställa biljetter som inkluderar inträden till konserter, boende och de vilda festerna i musikbåtarna vid namn "the rocking boats". Mer information Mallorca Rocks och Ibiza Rocks hittar du här

Azkena Rock 

Var: Mendizabal, Vitoria Gasteiz, Basque Country 

När: 20 - 21 Juni

Pris: 2 Dagars Pass - från 74€ 

Azkena Rock Festival 2013

Juni kommer att vara en bra månad för alla de som älskar rockmusik. Om du vill lyssna på Scorpions eller Blondie, kan du inte missa Azkena Rock i Vitoria. Andra grupper som dyker upp är The Stripes, Violent Femmes, Wolfmother, Joe Bonamassa, Deap Vally, Kadavar och massa andra. Festivalen firar i år sitt 11:e jubileum och under åren har man lockat stjärnor som Bob Dylan, Chriss Isaac, Kiss, Smashing Pumpkins, Ozzy Osbourne, Lynyrd Skynyrd och Queens of the Stone Age. 

MulaFest

Vart IFEMA, Feria de Madrid, Madrid

När: 26 - 29 Juni

Pris: 20 - 30€

MULAFest

Mulafest är inte bara en musikfestival. Mulafest är fyra dagar fyllt av gatukultur, urban konst, tatueringar, skateboards, dans och massa annat skoj på en konstgjord ö som har en yta på endast 2.000 m2.  Här hittar man en mix av  idrottsintresserade, konstnärer och musikälskare och massa andra som samlas för att lyssna på musik som för övrigt spelar 24 timmar om dagen. Parkour, gemensamma sportaktiviteter, bekväma solstolar, bra mat och massa kalla drycker runt alla barer är bara några av de skälen som man gör att man vill till denna festival. Glöm inte badkläderna när du packar. 

JULI 

Bilbao BBK Live 

Var: Park Kobetamendi, Bilbao

När: 10 - 12 Juli

Pris: Tre-dagars-pass - 111€ 

The Black Keys 2014

Bilbao BBK är en fantastisk festival när det kommer till sätter man organiserat hela evengemanget, folket på festivalen och självklart alla artister som spelar. På många sätt anser vi att detta är den bästa festivalen i sommar, speciellt för de som älskar indie och rock. Franz Ferdinand, Crystal Fighters, John Newman, The Prodigy, Foster the People, The Black Keys, The Lumineers, Band of Horses är några av skälen till varför man måste hit och om man lägger lägger till faktumet att Bilbao är en fantastisk stad som är känd för sina underbara pintxos och goda mat så finns det ingen tvekan om vart man borde vara i mitten av Juli. 

101 Sun Festival 

Var: Estadio de Atletismo Ciudad de Málaga, Malaga, Malaga 

När:  11 - 13 Juli

Pris: 2-dagars pass - från 49€ 

101 Sun Festival

Denna festival är en av sommarens höjdpunkter för älskare av indierock i Andalucien. Jag köpte mina biljetter i  februari eftersom det är det enda evenemanget av sitt slag i runt Malaga. Detta år kommer vara festivalens första och man lovar en minnesvärd fest där artister som Franz Ferdinand, Amaral, Black Rebel Motorcycle Club, Crystal Fighters, Kill The Hipsters och Lori Meyers kommer rocka loss. Mer information om 101 Sun Festival.

FIB Benicassim

Var: El recinto de conciertos, Benicassim, Valencja 

När: 17 - 20 Juli

Pris: 4-dagars pass - från 153€ 

Fib file/ Fiberfib

Du älskar brittisk rock men orkar inte åka till regniga England utan föredrar det varma vädret i Valencia? Om du befinnner dig i trakterna någonstans i Spanien kan du absolut inte kan missa den här festivalen. Kasabian, Lily Allen, Ellie Goulding, MIA, Kodaline, Tom Odell är bara några av de som kommer hit och utöver bra musik hittas även hav, strand, bra mat och roliga människor.

Monegros Desert Festival 

Var: Fraga, Aragonia

När: 19 Juli

Pris: Från 65€ 

Monegros Desert Festival

Spanien har många öken och i en av de i norr, nära Hueski, hittar man varje år en av de mest berömda och största festivalerna för techno, hip-hop och drum & bass i Europa. Detta år håller man den 20:e upplagan av festivalen och arrangörerna planerar för mer än 40 tusen personer som tillsammans kommer delta i en 20 timmars fest med artister som Skrillex, Boys Noize, Carl Cox och Steve Aoki. Andra artister som uppträder meddelas allt eftersom. Mer information om MonegrosDesert Festival.

Starlite Marbella 

Var: La Cantera, Marbella, Malaga 

När: 23 Juli- 23 Augusti

Pris: Priser från 44€

Starlite Festival - La Cantera

Förra årets Starlite Festival jämfördes med den prestigefyllda Sporting Summer Festival i Monte Carlo. Marbella som anses vara en av de mest lyxiga städerna i Europa vill bevara och främja sin status genom att erbjuda stadens besökare med kända artister som: The Beach Boys, Pet Shop Boys, Julio Iglesias, Kool and the Gang, Gloria Gaynor i en intim och något elitistisk atmosfär. Musiken kommer att åtföljas av gastronomiska evenemang, modevisningar och utställningar. Dessutom ägnar Starlite en natt för filantropi genom att hålla "Starlite Gala" den 9:e augusti med Antonio Banderas som värd, Starlite Gala är en av de största välgörenhetsgalorna i Spanien. Mer information om Starlite Marbella 2014

Heineken Jazzaldia 

Var: San Sebastian

När: 23 - 27 Juli

Pris: Från 55€ 

L’Ochestre d’Hommes-Orchestres - Jazzaldia

Jazzaldia är en stor händelse för de tusentals jazzälskare som samlas i San Sebastian varje år. På 11 olika scener som placerats ut i centrala stan och på stranden kommer mer än 25 grupper spela på årets Jazzaldia som är den 49:e upplagan av en kultförklarad jazzfestival som normalt sätt blir fullsatt. Vem vill inte till San Sebastián för att kombinera en otrolig stad, med god mat och bra musik på hög nivå. Mer information om Heineken Jazzaldia.

Low Festival 

Var: Ciudad Deportiva Guillermo Amor, Benidorm, Valencia

När: 25 - 27 Juli

Pris:  Pass - från 61€ 

Low Festival in Benidorm

Strand, sol, semester, vänner, nöje och musik. Associationer som dessa gör Low Festival i Benidorm till ett evenemang som varje år drar mer folk än året innan. Här hittar man mer spansk indierock och arrangörerna har jobbat mycket med att skapa öppna och gröna områden där man kan koppla av, svalka sig i poolen eller bara njuta av den härliga atmosfären. Vi har hört många positiva saker om Low så vi rekommenderar att du hittar hit för utöver en bra fest så är också Benidorm en populär ort för turister under sommaren. Mer information om Low Festival.

AUGUSTI

Santander Music Festival

Var: La Campa de la Magdalena, Santander, Kantabria

När: 31 Juli- 2 Augusti

Pris: 2 dagars pass- 40€ 

La Campa de la Magdalena

Missade du 2manydjs i juni? Ingen fara, du har ytterligare en möjligheten under Santander Music 2014 som hittills också bekräftat Love of Lesbian, Ivan Ferreiro, Sidonie, Sexy Sadie och många mer i en lång lista. Här hittar man artister som spelar pop-rock, electro och vissa alternativa stilar. Dessutom är La Campa de la Magdalena en spektakulär plats för denna typ av festivaler.

Arenal Sound 

Var: Plaża el Arenal, Burriana,Valencia 

När: 31 Juli- 3 Augusti

Pris: Från 58,50€ 

Arenal Sound 2013

Placebo, Biffy Clyro, Azealia Banks, Die Antwoord, Bastille, Love of Lesbian, Ivan Ferreiro, och många andra artister kommer att uppträda på stranden denna sommar i Arenal. 35 grader, bra musik, tjejer i bikinis och en massa glada människor är oslagbart och när stämningen börjar blir alltför varm kan du alltid kyla ner dig i havet några meter bort. En kombination för de som verkligen vill festa.

DreamBeach Villaricos 

Var: Playa Villaricos, Cuevas de Almanzora, Almeria 

När: 8 - 9 Augusti

Pris: 2 dagars pass - från 60,5€ 

Dream Beach Villaricos

En festival med blandning av elektronisk musik och annat på stranden i Almeria. Mer än 50 kända namn, däribland ingen mindre än Snoop Dogg och Armin Van Buuren kommer dyka upp och Almeria behöver knappt annonsera för den här fantastiska evenemanget. Med sina vackra stränder, sitt varma klimatet och alla läckra tapas i kombination med massa glada turister och bra musik gör Dreambeach till en av topp-alternativen för årets festival turné.

Gibraltar Music Festival 

Var: Victoria Stadium, Gibraltar 

När: 6 September

Pris: från 69€ 

The Script

Den Spanska festival turnén denna sommar avslutas med Gibraltar Music Festival i Gibraltar. Victoria Stadium kommer ha grupper som The Script, James Arthur, John Newman, Rodger Hodgson på besök och vi ser fram emot mer välkända namn i samband med att festivalen närmar sig. Glöm inte att ta med ditt pass för att passera gränsen mot Gibraltar eftersom man officiellt stigen in på Brittisk mark. Mer information om Gibraltar Music Festival.

DCode 

Var: Campus of the University Complutense, Madrid 

När: 13 September

Pris: Pass- Runt 55€ 

Vetusta Morla - DCode Festival 2014

Om du hittar ett billigt flyg till Madrid i september borde du ta tillfället i akt och åka hit, ta dig tiden att att utforska staden och dessutom ta del av den fantastiska atmosfären i universitetsområdet på en  av de mest kända universitet i Spanien. På DCode uppträder bland annat: Bombay Bicycle Club, Russian Red, Vetusta Morla, Jake Bugg och som många festivaler i slutet av Augusti så återstår det många grupper och artister som fortfarande inte bekräftats men förmodligen kommer ploppa upp i uppställningen allt eftersom. Mer information om DCode.

Festivaler i Spanien - karta