Fem uppenbara tips inför semestern som vi ofta missar…

Ibland får man vänta väldigt länge innan det blir dags för semester, därför är det viktigt att våra förväntningar förverkligas när vi väl kommer iväg. Här har vi fem enkla tips för att din lediga tid ska bli allt som du önskar dig och lite mer... 

1- Gör det så enkelt och behagligt som möjligt.

Ta inte med dig för mycket packning, allt som oftast tar vi med oss mer än vad vi behöver. Packa alla badkläder i samma väska och elektroniska apparater i en annan, ta med dig behagliga skor ifall det blir långa promenader och framför allt ska du inte glömma använda solkräm.

2- Förutse och förbered dig inför ett faktum, allt går inte alltid enligt planerna.

Ibland blir det regn, andra gånger magsjuka och har man väldigt otur kan man få problem med flyget. Men kom ihåg att hela målet med resan är att koppla av, så ta med dig en bok, ladda din tablet/mobil med din favorit film eller musik och förbered dig för avkoppling tom. när allt INTE går enligt planerna.

regnig dag i spanien 

3- Tänk lokalt och hitta några gratis tillställningar.

Allt behöver inte kosta skjortan och man behöver inte alltid åka långt för att ha roligt. Försök prata med de lokala invånarna för att se om det finns några intressanta utställningar, kulturella eller historiska platser där det är gratis att komma in. Att sitta i en buss över en lång tid kan göra att man tappar lust och glädje, så försök att hitta stadens sevärdheter så nära som möjligt för att få ut det mesta av tiden.

4-Gör en lista och prioritera.

Ibland bör man bara göra saker och ting som det kommer, men ibland så borde man ha en plan ifall det inte händer så mycket. En liten todo-list kan man ha till hands för de tillfällen man behöver lite inspiration eller då man känner att man får lite tid över. Läs på och forska lite i förhand om din semesterort så du kan få ut det mesta av resan. 

Tourism in Madrid

5- Använd dig utav sociala medier för att hitta nya vänner och lokala experter.

Facebook och Google Plus är bara toppen av berget när det kommer till att koppla människor runt omkring världen till varandra. Under ytan kan du hitta sidor som couchsurfing, meeturplanet eller vayable och massa liknande mötesplatser online. Med hjälp av dessa sidor som är till för folk på resande fot, kan du hitta direkt till den lokala befolkningen och få en helt annan upplevelse än det normala turistlivet. Ett annat tips är att hyra en semesterbostad istället för att ta in på hotel, på så sätt har du större chans att träffa på lokala invånare.

Har du något tips eller råd som vi har missat ? Tveka inte på att kommentera.