En semesterbosättares topplista

Dagen har äntligen kommit för din efterlängtade semester. Väskorna är packade och taxin står utanför för ta dig till flygplatsen. Resan är jobbig med allt för lite benutrymme i flyget och du undrar hur alla gråtande barn lyckas pricka just dig som granne varje gång. Efter en ansträngande resa kommer du äntligen fram till ditt nya tillfälliga hem. De flesta av oss är förmodligen överens om att semesterbostaden oavsett om det är ett hotell eller en villa på landet har stor påverkan på hur mycket vi kan slappna av och njuta av vår semester. Semesterbostad-spanien.se har varit i kontakt med olika hyresgäster i samband med en undersökning om vad de söker i ett semesterboende. Här nedan kan du läsa resultatet och det verkar som om många små detaljer kan vara avgörande för hur bra semestern blir i slutändan

 

Varmt välkomna

Enligt undersökningen är de tre viktigaste delarna i en semesterbostad poolen, luftkonditionering och en bra internetuppkoppling. Dessutom är ett antal mindre bekvämligheter A och O för att semesterbostaden i slutändan ska skapa en trygg och mysig miljö för din semester.

rödvin och tapas

Färska blommor på bordet och några drinkar i kylskåpet kan göra en enorm skillnad och skapar oftast en positiv stämning som smittar av sig på det mesta som följer därefter. En affärsresenär berättade om hur det fanns tapas och sangria redo vid ankomsten och som gäst tas dessa typer av detaljer oftast emot med stor entusiasm. En hyresvärd berättade hur hon alltid serverar te eller annat för gästerna så att de känner sig välkomna.

I köket

De flesta hyresgästerna är eniga om bristen på ordentliga köksredskap i samband med att man lagar mat utomlands. Bucklig stekpannor och slöa knivar är något som många känner igen i det lokala köket. En kokbok med lokala rätter och ett grundläggande urval av typiska lokala råvaror kan ge stor glädje och även inspiration till nya smaker och äventyr.

Migas - Spansk gryta

Som hyresgäst skulle man gärna vilja se basvaror såsom tepåsar, kaffe, matolja, tvättmedel och sop påsar i köket för det sista man vill göra när man anländer är att fylla upp skafferiet med varor. Dessutom vill många ha en bra kaffebryggare, vattenkokare eller tekanna. Familjer med små barn uppskattar också höga stolar för de mindre medlemmarna i familjen. Om man vill göra hyresgästerna riktigt imponerade så är en flaska lokalt vin något som ofta är det perfekta välkomnandet efter en lång resa.

I badrummet

En sak som de flesta hyresgäster är överens om är att de vill hitta något så grundläggande som massor av toalettpapper, helst minst en veckas förbrukning upplagrat i badrummet. Hyresvärdar med boende nära stranden eller poolen kan göra sina gäster en stor tjänst genom att ha extra strandhanddukar tillgängliga. Detta minskar behovet av utrymme och vikt i bagaget och skapar även plats för andra viktigare saker.

Att sova gott

En bra, bekväm säng med en bra madrass kan göra väldigt stor skillnad när du håller på att somna efter en lång dags sightseeing. Hyresgäster känner ofta att madrassen har en story betydelse i helhet och med en bra sömn kommer förnyad energi. Skulle sängen inte vara tillräckligt bra kan vissa ibland känna att de behöver ännu en semester för att ta igen efter de sömnlösa nätterna.

Sovrum på semesterbostad Arcos

Att vara beredd

Flera hyresgäster har uttryckt att de känner sig mer bekväma i ett boende som tar hänsyn till eventuella olyckor, om strömmen går kan en ficklampa eller stearinljus rädda dagen. Håll gärna extra batterier och tändare tillgängligt och synligt, en brandvarnare och första hjälpen låda bör också finnas till hands så att gästerna känner sig trygga i sina semesterhem.

Underhållning

För regniga dagar eller för att man ska ha möjlighet till avkoppling även hemma är det viktigt att ha något att göra inomhus böcker,  DVD-skivor, pennor och papper är något som kan användas av alla åldrar för att fylla ut tiden  och många hyresgäster bidrar ofta till samlingen genom att lämna lästa böcker och tidskrifter i lägenheten vid avresan.

Tillgång för alla

Tillgängligheten är ett annat tema som semesterbostad-Spaniens hyresgäster värderar högt på listan. Transport till och från flygplatsen, bussar eller tåg, hjälp för hyra av rullstol eller elektrisk scooter är saker som ser till att alla gäster får en enkel och därmed en possetiv upplevelse.

vattenskidor på Mallorca

 

En guide med information om tillgängliga stränder, restauranger och köpcentrum samt andra intressanta detaljer kan vara till stor hjälp för semesterfirare som går eller reser med funktionshinder. Har vi missat något som du som boende vill hitta i din semesterbostad så kan du alltid bidra med en kommentar här nedanför.