Besök akvariet Sea Life i Benalmádena

I centrum av Benalmádenas hamn, Puerto Marina hittar du detta unika akvarium, Sea Life Aquarium. Vem hade anat att här ryms så mycket skatter. Se här får du se själv. 

 

Vad du kan förvänta dig på akvariet Sea Life

Ett besök till akvariet Sea Life är en oförglömlig upplevelse för hela familjen som stimulerar barnens intresse och de vuxnas likaså. Du kommer att möta nästan alla typer av sjövarelser du kan tänka dig och häpna av hur mycket det erbjuds i denna blygsamma byggnad. 

Clownfisk

Det unika, interaktiva akvariet tar med besökarna på en resa med färggranna fiskar, snabba sjöhästar, stolta muränor och havssköldpaddor. 

Barnen kommer att känna igen den orange-vita Nauti med sina blå och gula vänner båda kända genom sin medverkan i filmen Finding Nemo

Sea Life akvariet Benalmadena

Förutom den levande fisken kommer du också se ett stort urval av skaldjur i alla storlekar liksom bläckfisk och andra cephalopods, fantastiska maneter, stolta havssköldpaddor, hajar och två förtjusande uttrar - Oscar och Maya.

En dag på Akvariet

Om du planerar en resa till akvariet är det bästa att boka online i förväg av två anledningar: för det första är biljetter bokade på internet mycket billigare och för det andra kan du välja vilken dag du vill komma på besök för att matcha den föreläsning som passar dig bäst som akvariet erbjuder. 

Undervattens tunnel i Sealife, Benalmadena

Vad du kan förvänta dig på ditt besök

  • Lära dig om havsdjur i en interaktiv yta där du får röra fisken.

  • Du kan beundra hajar och sköldpaddor i en underjordisk tunnel. 

  • Besök ett av de interaktiva passen, vi rekommenderar de "leende" strålarna.

  • Varje dag ca kl 16:00 organiseras lekar och aktiviteter för barnen som t ex ansiktsmålning, ballonglekar m m. 

  • Vid lunchdags kan du välja ett café med havsutsikt. 

  • Var med och mata djuren som bor i akvariet. Vissa arter matas bara på vissa dagar så se online, kolla noga innan du kommer på besök. 

Mattider:

Uttrar - dagligen kl. 11:00, 13:00, 15:00 och 17:00
Sjöhästar - dagligen kl 15:30
Hajar och sköldpaddor - varje tisdag, torsdag och söndag kl 12:30 
Piranhas - varje måndag, onsdag, fredag och lördag kl 12:30
Nautilus och bläckfisk - varje måndag, onsdag och fredag kl 14:00
Kräftdjur, som japanska stilla havskrabbor (den största krabban i världen), hummer och jätteräkor - varje tisdag, torsdag och lördag kl 14:00 
 
Om du vill djupdyka än längre in i akvariet har du möjligheten att komma "bakom kulisserna". Du kan få priviligerad tillgång till annars stängda ytor för allmänheten, t ex få se hur maten förbereds för fisken. 

"Bakom kulisserna"-guidningen varar i 30 minuter. Hör efter pris och tillgänglighet i receptionen eller ställ frågan på hemsidan. 

Öppettider

Hajar på akvariet SeaLife, Benalmadena

Sea Life har öppet dagligen från måndag till söndag från kl 10:00 till 18:00. Den enda dagen då inga organiserade besök görs är 25:e december. 

Entrépriser


Biljetter bokas på hemsidan, där är de billigare.

Vuxna - 15.50€, online - €10.
Barn (3 - 9 år) - 12.50, online - 10.

Seniorer (65 år) - 12.50, online - 10.

Guide till akvariet - 3.95, online - 3.50

Vägbeskrivning/Hitta till akvariet Sea Life 

Puerto Marina, Benalmadena

Sea Life i Benalmádena hittar du i hamnen på Benalmádena Costa.

Om du reser med bil från Malaga: Ta vägen känd som Autovía del Mediterráneo eller N340 i riktning mot Benalmadena Costa och ta avfart 222. Följ vägbeskrivning till kusten som tar dig nerför backen och i alla svängar ser du skyltar till Puerto Deportivo eller Puerto Marina.

När du har anlänt till hamnen hittar du mängder av betalparkeringar utanför marinan, det finns också en parkering under marken. 

Akvariet är handikappanpassat. 

Telefon: +34 952 560 150

Hemsida: https://www.visitsealife.com/benalmadena/en/