6 Spas och Hamamer att prova i Granada i Spanien

Hammam Al Andalus

Arabiska bad i Granada 


Alhambrapalatset och staden Granada har en speciell koppling till vatten. Sedan de första bosättarna där för många år sedan hittade rena vattenfontäner från Sierra Nevadas bergskedja och geografin i området skapar en oas i det annars hetaste av Spanien. Det här var en perfekt plats att bygga städer. 
 
Det är enkelt att förstå hur den här naturliga miljön skapar ett perfekt läge för avkoppling, att avnjuta sportaktiviteter och koppla av. Historiskt hade byn influenser från Nazarinernas många arabiska badhus som poppade upp runt omkring i staden, speciellt i kvarteren kring Albaicin. Några av de modernaste hamamerna i stan hoppas kunna erbjuda en likvärdig upplevelsen till de forna medeltidens Granada. Så väl som bad i arabisk stil eller hamamer finns det också andra alternativ för dig att prova runt i Granada när du är på besök.  

Det stora utbudet av spas och skönhetssalonger i Granada kan lätt bli överväldigande. Låt oss ta en titt på några av de populäraste lägena för behandlingar och avkoppling. 

Hamam Al Andalus

 
Detta arabiska badhus hittar du nära Plaza Nueva strax nedanför Alhambrapalatset. På 1200-talet var byggnaden ett arabiskt badhus. Kring 1490 gjordes det om till ett bageri. De katolska kungarna styrde nu Al Andalus som bannlyste alla former av badhus i deras kungarike. 
 
Även om denna moderna hamam inte använder sig av några av de gamla installationerna kan du vara säker på att här bokar du en behandling på exakt samma plats som det medeltida badhuset. 
 
Här inne njuter du av sju olika pooler med olika temperaturer. Prova första den varma bassängen och växla med det kalla vattnet i rummets mitt. Det är en utmaning till att börja med men ju fler gånger du testar kommer det kännas bra för huden och din cirkulation. Om du bestämmer dig för att välja massage under din tid i bassängen kommer de påkalla din uppmärksamhet. De ger dig ett val av oljor i aromaterapin. Vanligtvis väljer du mellan ros, granatäpple, bärnsten eller jasmine, alla typiska essenser i Granadas historia. Dessa plantor odlas lokalt och är ett tydligt arv efter Nazarinerna.

Du kan även välja den kompletta Kessa-behandlingen som är lik den autentiska marockanska hamamen som inkluderar peeling och Kessa-tvål (olivtvål med rengöring med skrubbhandske). Detta är en lyxig upplevelse även det ger dig mindre tid i bassängerna. Du väljer vad som passar dig. 

Efter ditt hamambesök kommer du känna dig avkopplad och lugn. Att boka i förväg är nödvändigt speciellt på helgerna, högtider och andra ledigheter.
 
Pris: Från €28 till € 77 Euro, beroende på vald behandling.

Adress:
Calle Sta. Ana, 16
18009 Granada

Tel: +34 902 333 334 eller 958 229 978

Hemsida: Hammam Al Andalus 

 
 
 Granada - arabiska bad

Aljibe de San Miguel

 
Aljibe de San Miguel är beläget nedanför katedralen. Detta badhus erbjuder en avkopplande och informell miljö men samtidigt är de superproffsiga. Massagen här är utmärkt. När du ringer för att boka ett pass fråga vilken av behandlingarna som har de minsta antalet bokningar så kan du njuta i baden med färre människor. Även om varje tidslucka har en begränsning i antalet badare är det alltid bättre att få stället för dig själv eller dela med endast ett fåtal andra. De sena passen är ett bra alternativ då du kan krypa till sängs direkt efter och sova efter de avkopplande baden. 
 
Badtiden räcker i 90 min och har i princip samma upplägg som hamamen vi beskrev ovan. Här erbjuder de samma alternativ för massage, peeling-behandlingar och bad. Du kan även få ett specialerbjudande om du planerar att besöka mer än en gång.

Ta med dig badkläder men inga flip flops eller poolskor då du går barfota (liksom i de forna hamamerna). Handdukar fås på plats. Det finns en hårtork in omklädningsrummet också. Kvinnliga besökare, eller alla ni med långt hår, rekommenderas att ta med hårprodukter då massagoljorna kan skapa sann oreda i ditt hår. 
 
Pris: Från €23 Euro till €42
 
Adress: 
Calle de San Miguel Alta, 41,
18002 Granada
 
Tel: +34 958 52 28 67
 
Granada erbjuder inte bara arabiska bad som skapar rätt atmosfär för ditt besök till Alhambra-palatset utan det erbjuder även andra alternativ:

Termas Japonesas 

 
Det japanska spa:et ligger inte långt från Corte Ingles. Väl gömd på en sidogata kommer denna upplevelse erbjuda dig avkoppling efter en dag med mycket sightseeing. Interiören är dekorerad med typiska japanska pappersväggar med orginella drag. Här finns behandlingar under hela dagen. Boka i förväg för att få den dagen du föredrar. Vanlig tidsåtgång är ca 2 hr inklusive tid för omklädning. 

Systemet är igen samma som hamamerna även om inredningen och atmosfären är snarare orientalisk än arabisk. Flera olika tempererade bad med valfri massage under det 90 minuter långa passet.  

Reservationer är nödvändiga. Välj en av de bokningsbara tiderna för en session, den som bäst passar ditt schema. 

Pris: Från  €20 Euro till  €45 (inkl. 60 min massage)
 
Adress: 
Plaza General Emilio Herrera n° 3 
18005 Granada
 
Tel: +34 692 210 901 oder 625 038 100
Reserva per e-post: info@termasaje.es

 
 Lanjaron

Balneario de Lanjaron

 
Detta historiska spa har varit igång sedan 1928 även om rättigheterna till vattnet i denna stad har varit godkänt sedan 1770. Beläget i det centrala Lanjeron har detta stora spa fem lokala vattenkällor i närheten. 
 
  • Manantial Capuchina med renande egenskaper
  • Manantial Salud II, Manantial Capilla och Manantial Salud rekommenderas för matsmältningssystemet
  • Manantial San Vicente rekommenderas för viktminskning
 
Varje vatten har olika mineraltillgångar. Du kan dricka vattnet i fontänen i den stora hallen av Baneario. Vilka behandlingar som erbjuds varierar. Några tar ett par dagar men det finns ockå dagsspa. 
 

Pris: €18 och uppåt. Spa, övernatting, frukost från €62

Adress:

Avda. de Madrid,

218420 Lanjarón, Granada 

Tel: +34 958 770 137

Club Montebajo Sierra Nevada

 
Om du är en van skidåkare är det underbart med ett After Ski-alternativ för ömma muskler efter en dag i backarna. Här finns en simbassäng så väl som jacuzz, turkiskt bad och en sauna. 
 
Icke-skidåkare kan också hitta hit för avkoppling när de reser med skidåkare till resorten Sierra Nevada. Det kostar 18 € för en heldag och 12€ för ett halvdagspass. 
 
Pris: €20 för en heldag och €12 Euro för en halvdag.
 
Adress:
Plaza de Andalucía, Pradollano.

YHI Spa

 
Yhi Spa har ett litet område för barn med en rutschkana och en barnbassäng. De måste åtföljas av en vuxen men det här är ett bra alternativ för familjer som vill spendera tid i Sierra Nevada. Spa:et erbjuder många fantastiska behandlingar med Natura Bisséprodukter, ansiktsbehandlingar, anti-cellulitbehandlingar aromaterapi och reflexologi. Det finns standardskönhetsbehandlingar som vaxning och manikyr. 
has a small area for Children with a slide and Childrens pool. They must be accompanied by an adult but this is a great option for families looking to spend some time in Sierra Nevada. The Spa offers lots of fabulous treatments with Natura Bissé products, facials and anti cellulite treatments. Aromatherapy and Reflexology. There are standard beauty treatments such as waxing and manicures. Vattenkretsloppet har en vackerr, färgglad och modern design med heta stenbäddar, flotarium och många jetstrålar. Det är öppet från kl 13-22 varje dag. 
 
Pris: Hotellgäster gratis. Boende från €184 per dag.
 
Adress:
Plaza de Pradollano, Sierra Nevada.
Tel: +34 958 480 300

Hemsida: YHI Spa Sierra Nevada