7 fantastiska aktiviteter för en familjesemester i Empuriabrava

Barn kan verkligen vara något av det bästa i världen - men ibland även de mest krävande. Med barnen så måste sommarlovet planeras väl för att undvika sura miner, hunger och stress. I följande artikel har vi tagit fram de 7 bästa aktiviteterna som ni kan göra tillsammans i Empuriabrava så att hela familjen får en härlig semester.

familjesemester, Empuriabrava

Dessa aktiviteter passar både de som gillar lugna aktiviteter och de som gillar fartfyllda. Vi har framför allt valt de nöjen som barnen kommer att uppskatta allra mest. Ta med dina barn på följande äventyr för att skapa minnen tillsammans som ni sent kommer att glömma:

En galen dag i Flight Simulator Empuriabrava

Det var ungefär tre år sedan som det katalanska företaget Windoor Real Fly öppnade sin vindtunnel i Empuriabrava, i regionen Castelló d'Empúries. För er som inte vet vad en vindtunnel är, så är det ett kontinuerligt flöde av luft som genereras med användning av fyra hög-kraftturbiner, vilket återskapar en känsla av fritt fall - fast i en helt säker och övervakad miljö. Det är den mest perfekta extrem sporten då den är 100% riskfri. Denna adrenalinpumpande aktivitet får alla barn från 5 år och uppåt prova på.

Windoor realfly, Costa Brava

Den så kallade "vindtunneln" som företaget Windoor Real skapar har en luftström som når 300 km/t och tillåter alla som provar, både barn och vuxna, att sväva. Staden Empuriabrava har många års erfarenhet av fallskärmshoppning och liknande extremsporter, så vindtunnel-upplevelsen passar bra här. De erbjuder även tjänster såsom längre flygsimuleringar som hittills varit begränsade för proffs inom området.

En standard biljett kostar cirka 54 € och låter dig göra två flygningar med en paus emellan. Luftströmmens kraft tillåter din kropp att levitera på en höjd på mellan 6 till 10 meter. Du har alltid en instruktör med dig som hjälper dig att styra hela processen så den blir så trygg och rolig som möjligt. Det finns särskilda dräkter med hjälm som du är skyldig till att bära, för att eliminera alla möjliga olyckor. Alla väggar omkring vindtunneln är gjorda av glas och dess läge är helt förtrollande med en magnifik utsikt långt ner över bukten i Roses.

Du kommer att få uppleva hur det verkligen hade känts att flyga, vilket kommer att få adrenalinet att pumpa i ditt blod - du kommer inte att kunna vänta på din andra flygtur! Vid slutet av dina två flygningar på denna minnesvärda dag, kommer du att få ett usb med videor och bilder på dina bästa ögonblick i tunneln.Vi kan garantera att denna aktivitet inte innebär någon risk - så känn dig fri som en fågel i några minuter och ta en flygtur i vindtunneln.

Detta är en av de roligaste upplevelserna i Empuriabrava för hela familjen! Utöver den spännande dagen som upplevs med varandra så är det vetenskapligt bevisat att de som delar intensiva stunder tillsammans fäster starkare känslomässiga band mellan sig, som varar i resten av livet.

Kika på riktiga fallskärmsjägare

När du väl har upplevt spänningen i flygsimulatorn så är det dags att gå och se de verkliga fallskärmsjägarna in action! En stor plånbok och en rolig semester behöver inte gå hand i hand - spara på pengarna i denna aktivitet genom att gå ner till flygfältet i Empuriabrava. Här får dina barn se, från första parkett, hur planen glider runt i luften. Du kommer kanske att få en klump av rädsla i halsen när du ser hur dessa fallskärmsjägare behärskar luften bättre än fåglarna själv. Himlen är inte ett exklusivt område för djur med vingar, utan även för människor med drömmarna bland molnen.

Empuriabrava Aerodrome har funnits i över 30 år och är den viktigaste platsen på Costa Brava för fallskärmshoppning och andra luft-aktiviteter. Vem som helst får besöka områdets 35 hektar och titta på de tusentals flygplan och hopp som äger rum dagligen. Varje år har området cirka 6000 flygplanslyft och cirka 130.000 hopp som görs över flygfältet.

parasailing, Spanien

Fallskärmshoppning är tyvärr förbjudet för barn under 18 år, men tillsammans med en vuxen kan barnet få uppleva denna fantastiska aktivitet. Det är ett spännande område att få prova på att hoppa fallskärm i, då detta är ett  omtyckt område inom sporten.. För att garantera säkerheten så hoppar du tillsammans med en specialiserad instruktör. Ni hoppar tillsammans och instruktören utlöser fallskärmen åt dig, du behöver inte oroa dig över något annat än fallet i sig.

Själva hoppet är gjort från ett plan på 4000 meters höjd. Det som följer är cirka 1 minut av totalt fritt fall varpå fallskärmen utlöses, därefter följer ungefär 5 minuter av lugnare flygning som sedan avslutas i en säker och kontrollerad landning. Under dina 5 minuter av lugnare fall så kommer du att ha en underbar utsikt över magnifika Cabo de Creus, Empuriabrava och Pyrenéerna, med hela dess kustremsa.

Det är en oförglömlig upplevelse för alla inblandade; för er som utövar sporten mer ofta, för er som provar att hoppa för första gången och för er som får se er familjemedlem komma seglande från himlen.
Hyr ett fritidshus i Empuriabrava, nära flygplatsen, och tillbringa en bekväm eftermiddag ute på verandan, kikandes på människorna som flyger som fåglar.

Koppla av i fjärilsparken

Fjärilsparken

Om du och din familj uppskattar lugna platser som erbjuder mycket harmoni så rekommenderar vi ett besök till Fjärilsparken i Empuriabrava. Denna tropiska trädgård ger dig en miljö rik på flora och fauna. På de 1000 m2 som trädgården täcker hittar ni en mängd av olika arter fjärilar, varav många ni antagligen aldrig tidigare sett, papegojor, fåglar, sköldpaddor och många andra tropiska djur som gillar förhållandena i trädgården (en temperatur på cirka 28 ° C och 80% luftfuktighet).

När ni kommer in i parken så kommer ni omedelbart att märka skillnaden i temperatur och luftfuktighet, för de flesta en välkomnad och spännande förändring. Många barn brukar vara fascinerade av reptilerna, särskilt leguanerna, som kan ses i början av trädgården men glöm inte att stanna upp och bara se er om - de många fåglarna, träden, blommorna och fjärilarna skapar en explosion av färger och liv runt om er. Det finns informativa skyltar runt om i parken som presenterar trädgårdens nya utställningar, förklarar olika djurs beteenden och ger er tips och fakta; visste ni, till exempel, att fjärilarna har sitt smaksinne i tassarna?

Fjärilsparken

En utflykt till Fjärilsparken är en riktig höjdare för alla i familjen. Med sin safari-liknande miljö, sin sprakande natur och de många djuren så är det ett paradis som dina barn kommer att älska. Djuren i trädgården är så vana vid mänsklig närvaro att du lätt kan ta bilder på dem medans barnen matar eller poserar tillsammans med dom - de kommer att känna sig som Mowgli i Djungelboken. Parken är öppen mellan april och november, men vi råder dig att besöka den under de varmaste sommardagarna eftersom det är då fjärilarna är som mest aktiva.

Dyk i Aquabrava Water Park

Aquabrava, Costa Brava

Aquabrava är en av de mest hyllade nöjesparkerna på Costa Brava kusten, belägen endast några kilometer från Empuriabrava, vid staden Roses.

Vattenparken är ett solklart val på en varm dag för att hela familjen kommer att älska de svalkande poolerna i den varma solen. I parken finns det en mängd olika pooler, vattenrutschkanor och vågmaskiner - totalt finns det 19 olika attraktioner. Attraktionerna är fördelade i olika grader av spänning, så du vet om de passar bättre för barn eller för vuxna.

Aquabrava, Costa Brava
Glid igenom vattenfall, nedför långa rutschkanor i rör, in i avkopplande pooler och ut i vilda floder, här kan du välja mellan alla olika sorters nöjen. Barnen kommer att lämna parken både lyckliga och trötta med härliga nya minnen. Och du behöver inte oroa dig - området har hög säkerhet med många badvakter och första hjälpen på området. Glöm inte hålla utkik efter piratskeppet, det brukar vara en favorit bland de små.

Entrén varierar beroende på hur små barn du besöker Aquabrava med (är dina barn under 80 cm går de in gratis) och vilken tid på dagen det är. Man kan säga att entrén ligger någonstans mellan 16 € och 30 €, beroende på om du är barn eller vuxen och om det är morgon eller kväll. För mer information så kan du besöka Aquabravas hemsida.

Utforska Empuriabravas kanaler i en hyrd båt

Visste du att du kan hyra en båt i Empuriabrava utan att behöva visa upp ett förarbevis? Det är enkelt att både hyra och köra en båt på din utflykt, och dina barn kommer att kunna leka sjömän och pirater hela dagen!

Canals I Mar är ett företag (belägen på Av. Joan Carles I) som erbjuder båtar för uthyrning per timme, med priser från 40 €. Hos dom kan du hitta alla slags båtar - allt från fartyg till småbåtar. Du kommer att kunna få all information du behöver från företaget och de kommer att hjälpa dig göra din resa så enkel och lönsam som möjligt.

Kanal i Empuriabrava, Costa Brava

Besök Empuriabravas kanaler och se staden på ett nytt sett! Detta är en autentisk upplevelse för hela familjen som brukar uppskattas av alla.

Testa på Mini Golf

Mitt i hjärtat av Empuriabrava så kan du förbättra dig i denna mysiga aktivitet: minigolf! Minigolf Carmansó erbjuder ett bra utbud av syntetiska gräsbanor som är fulla av hinder. Det finns 18 hål där du kan få poäng genom att, med så få slag som möjligt, få i bollen i hålet. Minigolf Carmansó är idag ett välkänt företag i Empuriabrava. År 1983 öppnade de sina dörrar och har idag blivit en klassisk aktivitet för de som söker enkla nöjen.

Ett besök till detta område med dina barn är inte bara en bra introduktion till en värld av golf, utan ni kommer självklart att ha kul tillsammans när ni försöker lösa hinderna i banan för att få flest poäng. Dessutom så är det öppet från och med 10:00, och en biljett kostar endast € 5 per person!

Besök Platja d'Empuriabrava och njut av lekplatsen i havet

Vattenlekplats
Den magnifika stranden Platja d'Empuriabrava, som du når via stadens hamn, lämnar ingen oberörd. Utöver dess fina sand och hav så kommer du att hitta ett uppblåsbart komplex i vattnet, på gångavstånd från stranden. Komplexet består bland annat av rutschkanor, studsmattor, hinderbanor och många flytande plattformar som sammankopplats - till barnens stora glädje. Man skulle kunna kalla det för ett naturligt äventyrsbad utomhus.

Det företag som har hand om komplexet heter Aquamar Cemm och biljettpriserna varierar beroende på hur länge du vill leka. Det finns allt från biljetter för € 6 (för en halv timme) och biljetter för € 25 (för dig som vill ha en hel dag av lek).

Vare sig du bara besöker stranden, bor på den, badar i havet eller studsar på de uppblåsbara studsmattorna så kommer du att ha en toppendag på Platja d'Empuriabrava.
 
Även många andra äventyr väntar på dig och din familj i Spanien! Varför inte tillbringa din semester med komfort i ett av våra semesterhus som går att hyra i provinsen Girona?