11 bildsköna stränder i Cullera, Valencia

Badorten Cullera ligger i Valenciaregionen. Namnet Cullera ses med sina vita Hollywood-stil-bokstäver på Sierra de Les Rabosses, bergskedjan ovanför staden.

Cullera ligger cirka 53 kilometer söder om staden Valencia som också är hem till vackra stränder vid städerna La Malvarrosa och Las Arenas.

Cullera

Cullera är särskilt populär för sina vackra stränder, ungefär hälften av dem har belönats med den berömda "Blå Flaggan". Med fin sand och rent, klart vatten är dessa stränder bildsköna och perfekta för semestern.

Cullera har totalt 11 stränder som sträcker sig från familjevänliga stränder med alla bekvämligheter till lugna vikar som är perfekta för snorkling, liksom stränder som erbjuder vattensporter. Nedan hittar du korta introduktioner till var och en av de 11 stränderna som går från norr till söder längs Cullerakusten (se karta nedan).

Med undantag för # 1 och # 11 som är mer avskilda, finns det nödvändiga bekvämligheter alltid tillgängliga på stränderna

1. Playa Mareny de San Llorenç

Playa Mareny de San Llorenç, Cullera

Vår första strand är 3 kilometer lång och 40 meter bred, det är en av de tystaste stränderna i Cullera. Playa Mareny de San Llorenç gränsar till staden Sueca i norr och är en del av Albufera naturpark. Den är också belägen i ett område nära grönsaksträdgårdar och citronfält. Denna orörda strand har färre besökare än andra och det finns en del där nudism är tillåtet. Grundservicen inkluderar badvakter och något av det mest intressanta på denna strand är sanddynerna. 

2. Playa Dosel

Playa Dosel, Cullera

Playa Dosel har ett vackert landskap, gyllene sanddyner, och ett överflöd av växter typiska för Valenciaregionen. Stranden sträcker sig 1,6 kilometer och är 50 meter bred. Då den är en del av Albufera naturpark är bekvämligheter begränsade t ex finns det ingen strandpromenad men det gör bara stranden än mer vacker. Playa Dosel är även del tilldelad en "Blå Flagga". 

3. Playa Faro

Playa Faro, Cullera

Playa Faro, till höger om Cabo del Faro, är en grotta med fin, gyllene sand belägen mellan två små kullar på en stenig del av Culleras kustlinje. Stranden erbjuder rent vatten och säkra bad vilket gör den lämplig för familjer. Det finns och underbar dykning och en smal strandpromenad längs stranden. Då den är 140 m x 18 m är den liten men erbjuder de nödvändiga bekvämligheterna.

4. Playa Los Olivos

Playa Los Olivos, Cullera

Los Olivos är en vacker bukt på 510 m x 60 m med fin sand och lugnt vatten tack vare vågbrytare på båda ändar av stranden. Det här är en annan plats säker för barnen att simma och en idealisk familjestrand. Då den är belägen intill Playa del Faro ta chansen att besöka båda stränderna. Prova de lokala risbaserade rätterna på en restaurang och ta in det fantastiska medelhavsvyn. La Isla de los Pensamientos, ö för eftertanke, ligger i närheten. 

5. Playa Cap Blanc

Playa Cap Blanc, Cullera

Denna stranden är full av små sanddyner längs 630 m och 65 m bred fin strand. De omgivande vågbrytarna skapar möjlighet för dig att upptäcka en hel del färgglada fiskar i närheten. Cap Blanc är välkänd bland vindsurfare, både nybörjare och erfarna surfare. Alla kan njuta här tack vara en skön havsbris på morgnarna och en stark på eftermiddagen. Det finns en vindsurfingskola här där du kan hyra utrustning

6. Playa Racó

Playa Racó, Cullera

Playa Racó är belägen söder om Playa Cap Blanc och sträcker sig till Calle l'Aguila. Det är en livlig strandstad och en av de mest populära i Cullera. Det finns alltid något att göra här. Det är en långsträckt strand på 1200 m x 30 m som erbjuder bekvämligheter inklusive hyra av strandsängar och en vindsurfingskola. 

Längs strandpromenaden sträcker sig palmer och många turister kommer på besök under sommaren, dels också för att besöka lokala marknader. För barnen finns det en lekplats läng paseo marítimo. Här finns mängder med barer, caféer, restauranger där du kan avnjuta en kyld dryck eller en måltid i skuggan av ett parasoll. Stranden är också anpassad för handikappade personer och specialassistans erbjuds i juli och augusti. 

7. Playa San Antonio

Playa San Antonio

Playa San Antonio är Culleras mest kända, centralaste strand. Det är en urban strand med grym atmosfär och en bred strandpromenad med sina 1750m x 75m bred. Denna stranden kan skryta med fin, vit sand och kristallklart vatten. Som Playa Racó, erbjuder Playa San Antonio specialassistans till handikappade personer i juli och augusti. 

Läs mer om Playa San Antonio i vår artikel 
Playa San Antonio: Cullera's favourite beach

8. Playa Escollera

Playa Escollera, Cullera

Cullerastranden är 537 m x 75 m och ligger vid mynningen av Júcarfloden och är en förlängning av Playa San Antonio. Den är betydligt lugnare än den urbana San Antonio och är speciellt populär bland familjer. Även om byggnaderna i San Antonio finns i närheten, gör de naturliga sanddyner denna plats verkligen vacker. 

9. Playa Marenyet

Playa Marenyet, Cullera

Playa Marenyet är en sann skönhet. Denna lugna familjestrand mäter 1800 m x 18 m och är fylld med fin, gyllene sand. Den ligger i mynningen av Júcarfloden och norr om "Illa", en liten sandbank i ett vackert område omgiven av orörda stränder. Tack vare friska vindar är detta en utmärkt plats att surfa på. 

10. Playa Estany

Playa Estany, Cullera

Denna sandiga strand är 1 kilometer lång och 30 m bred och återfinns norr om mynningen av Estany de Cullera, en piktoresk färskvattensjöDenna orörda strand erbjuder inte bara fin gyllene sand utan också underbart klart vatten som kommer från mynningen av Júcarfloden.

Playa Estany är en av de tystaste i Cullera då den är svårare att nå än de andra. Det är mest privata hus i närheten och några få baserbjudanden. Intressant är att det finns fler fiskare här än strandbesökare. Avsluta dagen med en paella på en av de lokala restaurangerna. 

11. Playa Brosquil

Playa Brosquil, Cullera

En av de längsta är Playa Brosquil, även känd som Playa del Dorado, som är belägen 5 kilometer från Cullera. Du hittar den söder av mynningen av Estany de Culllerasjön. Stranden är 2,2 kilometer lång och 30 meter bred i snitt. Här hittar du klart vatten och absolut frid då du är omgiven av apelsinträd. Slutligen, finns det massor av utmärkta restauranger i närheten där du provar lokala rätter och färsk fisk typisk för området

Om du vill besöka dessa stränder under din semester? Kolla in våra semesterbostäder i Cullera och glöm inte att ta med badkläderna. 

Karta över stränder i Cullera, Valencia