Stränder i Benalmadena - Playa Malibu / Playa Arroyo Hondo / Playa Bonita

I centrala Benalmadena hittar du stränderna  Playa Malibu, Playa Arroyo Hondo och Playa Bonita strax under den populära restaurangen El Embarcadero och de slutar precis bakom Hotellet Playa Bonita. Det lugna vattnet och bekvämligheterna gör dessa till mycket populära stränder bland semesterfirare som vistas i sina fritidshus i Benalmadena. Även lokalbefolkningen besöker och njuter av dessa stränder under sommarmånaderna.

Stränderna: Malibu, Arroyo Hondo, Bonita

 Playa Malibu, Playa Arroyo Hondo, Playa Bonita, Benalmadena

Stranden består faktiskt av tre stränder i en. I grund och botten är det bara en strand som är uppdelad i flera mindre delar. Stränderna Playa Arroyo Hondo, Playa Malibu och Playa Bonita ligger bredvid stränderna Playa La Viborilla i väst och Playa Torremuelle i öster. Det finns vågbrytare utanför stränderna för att stoppa större vågor från att komma in i vikarna och därmed är vattnet oftast lugnt, vilket är perfekt för badsugna barnfamiljer. Det är en populär plats för familjer att tillbringa helgen, även boende i Torremuelle, turister och soldyrkare från inlandet väljer denna plats för att sola och bada.

De tre stränderna tillsammans är 610 meter lång och 15-20 meter bred, beroende på vart du befinner dig på stranden. Sanden är mörk och platt. I vattnet finns det några stora och små stenar, så var uppmärksam när du går i vattnet.

Playa Arroyo Hondo, Benalmadena

Tjänster

Först och främst har stranden inte tillgång till strandpromenaden, vilket gör det svårt för funktionsnedsatta att besöka stranden.

Det finns duschar, toaletter och solstols- och paraplyuthyrning. Utöver detta rengörs stranden regelbundet. Besökare kan slänga sina sopor i papperskorgarna på stranden.

Om du bestämmer dig för att komma med bil, kan du parkera vid restaurangen El Embarcadero. Eftersom det är en populär strand, rekommenderar vi att du kommer tidigt på dagen ifall du färdas med bil för att vara säker på att du får en närliggande parkeringsplats.

På stranden hittar du flera restauranger och chiringuitos (strandbarer). El Embarcadero är mycket populär tack vare sitt läge med en fantastisk utsikt över havet. Restaurangen serverar typiska medelhavsrätter, inklusive fisk, skaldjur och flera kötträtter.

Om du vill ha ett mellanmål och något att dricka, är Malibu Bar ett bra alternativ.

El Parador II är en annan mycket populär restaurang som är dold i frodig vegetation. Denna chiringuito specialiserar sig på färsk fisk och skaldjur. Vid lunchtid är restaurangen ofta packad med hungriga strandälskare som vill ha bra valuta för pengarna. Som spanjorerna säger: bueno, bonito, barato (bra, härligt, billigt).

 Restaurang El Embarcadero, Playa Malibu, Benalmadena

Vägbeskrivning

Stranden kan nås med buss eller bil (M120 - Benalmadena - Fuengirola). Att hitta en parkeringsplats bör inte vara ett problem, men det är fortfarande bättre att komma lite tidigare. Om du kommer från Torremolinos- / Málagariktningen, ta den gamla kustvägen, MA-21, som blir Av. Antonio Machado och senare Carretera de Cadiz, när du kör in i Benalmadena. Följ skyltarna mot Fuengirola och fortsätt passera genom rondellerna.

Strax efter Torrequebrada Casino (till vänster), når du slutet av Torremuelle-egendomen. Fortsätt rakt fram till rondellen och sväng vänster in i en tunnel, då når du en rondell. Fortsätt rakt fram till Avenida de la Armada och vid nästa rondell ser du Hotel Playa Bonita och då kan du parkera vid den lokala parkeringen eller försöka hitta en parkeringsplats längs huvudvägen.