Se julbelysningen i Barcelona

Se ljuset - tillbringa en kväll och sup in den festliga atmosfären och se julbelysningen i Barcelona - klä dig varmt och anslut dig till massorna.  

Ställ in siktet på Barcelona

Det här är en stad att synas i. Barcelona har visat sig vara en av de allra populäraste destinationerna och än mer så under de högtidliga perioderna då det finns massor att göra och uppleva. Den fantastiska julbelysningen, les llums de Nadal - tänd av borgmästaren av staden varje år, på den berömda Sagrada Familia och julsäsongen är i full gång. 

Barcelona julbelysning

Den magiska fontänen

Kring Barcelona finns mycket magi och den så kallade magiska fontänen Montjuic bör stå högt upp på din att göra-lista när du planerar ditt besök för att se julbelysningen. Om du kommer på besök på en fredag- eller lördagkväll i december kan du också se en gratis show. Den fantastiska vatten- och musikshowen hålls här för alla mellan kl 19:00 till 21:00 dessa kvällar och barnen kommer att älska det. 

Montjuic magiska fontän

Annat att göra i Barcelona

Självklart vill du också uppleva den speciella julmarknaden i Barcelona och önskar du en julklapp med en katalansk twist ska du kika närmare Tío de Nadal. Besök Torre Agbar och se det belysas under en spektakulär ljusshow varje kväll hela månaden, från kl. 18:00 till 23:00. Kom ihåg att ladda kameran när du återvänder till din semesterbostad i Barcelona.

Jul i Barcelona - Tio de Nadal

Under julgranen

Barcelonas mäktigaste julgran står stolt på Placa Catalunya och det är också här du hittar julkrubban som kallas Pessebre på katalanska. Stå bland folkmassorna och lyssna på julsångerna och vi utlovar att julstämningen infinner sig.  

Belen - Julkrubba

Ta på dig skridskorna

Om du kom ihåg att ta på dig många extra lager med kläder, kan du prova ett par piruetter ute på isen. Rinken är också öppen i december på Placa Catalunya, där du för 7€ kan värma dig under 30 min. Det räcker formodligen om du inte är en isprinsessa eller prins. Du har oavsett förtjänat en kopp varm choklad och en sockerkantas tallrik med churros efteråt. Kring arenan finns det många små caféer att välja på.

Läget, läget, läget

Varje år finns det ungefär 400 ställen kring Barcelona att se julbelysning, så om du vill åka skridskor dä rpå isen, skynda dig hit. 

God Jul och Gott Nytt År - eller som de säger under de blinkande juleljusen i Barcelona. Bon Nadal och Feliç Any Nou.