Skapa en bra annons

Förbered dig väl innan du sätter ihop din annons - det lönar sig alltid

Semesterbostad-Spanien.se skapades år 2002. Vår erfarenhet från dessa år har gett oss en omfattande kunskap som vi vill dela med dig som fastighetsägere för att förbättra synligheten och inkomstmöjligheterna för din semesterbostadsannons. Det är inte komlicerat och effekten av en bra annons är betydande.
Titta på vår lista med "Frågor och Svar" för uppslag om hur du skapar en annons som hjälper dig att marknadsföra bostaden på bästa möjliga sätt.

 1. Först öppnar Du ett personligt konto genom att klicka här
 2. När du har fått ditt lösenord via e-post, logga in på ditt konto längst up på hemsidan
 3. Klicka sedan på "Add property"
 4. Följ sedan de enkla stegen som anges på sidan
 5. När du har skapat din annons kan du komplettera med dina bilder.
 6. Under "Free Sms" kan du ange ditt mobilnummer för att få förfrågningar gratis via SMS.
 7. Använd "Last Minute"-uppslaget i menyn om din bostad är ledig inom den allra närmsta tiden
 8. Använd "Kalendern" för att visa bokningarna av din bostad.
 9. Betala för din annons genom att klicka på "Payment" i menyn.

Det är viktigt att förstå att dina hyregäster kommer att betala en person som de aldrig har träffat eller känner. Att skapa en trovärdig annons som inger förtroende hos klienterna är därför mycket betydelsefullt. Följ våra råd nedan för att skapa en förtronedeingivande annons:

Information som ska ingå i din annons:
 • Ange namnet på kontaktpersonen, inte namnet på ett företag eller ett smeknamn.
 • Ange ett telefonnummer med landsnummer, Sverige 0046. Bokningar sker via din websida men det är ändå viktigt för hyresgästerna att veta att det finns ett telefonnummer om något problem skulle uppstå.
 • Uppdatera din kalender så fort förändringar sker så hyressökande klart och tydligt kan se när din bostad är ledig eller bokad.
När kontakt etablerats.
 • Skicka ett formellt bokningsavtal som anger res- betalnings och kontaktinformation. Använd gärna vårat standardhyresavtal
 • Var alert och svara på e-post så fort du kan innan hyrestgästerna väljer en annan fastighed; bostadssökande gör ju som regel flera förfrågningar samtidigt och snabba svar inger fortroende.
 • Kom ihåg att en bra och snabb kommunikation raserar många hinder och skapar ett bra förtroende.

Bra bilder är nyckeln till framgång för uthyrning av din bostad. Det är väldigt viktigt att välja bilder som på bästa sätt presenterar din bostad och som direkt fångar potentiella hyresgästers intresse. Vi rekommenderar att du tar dina bilder på följande sätt:

 • Ta bilderna en solig och molnfri dag
 • Bilder tagna på morgonen eller eftermiddagen ger en mjukare färg och bättre belysning
 • Se till att ha solen i ryggen när du tar en bild.
 • Din bästa bostadsbild ska vara bild nummer 1. Denna bild används i litet format i de stora sökningarna.
 • Försök att vissa vågräta bilder tillsammans och likadant med de lodräta.
 • När du tar bilder inomhus så rekommenderar vi att du använder blixt, öppnar gardinerna och tänder en del inomhusbelysningen om det lättar upp mörkare ytor.
 • Visa bilder tagna både inomhus, utomhus, runt poolen, av trädgården, utsikten och terrassen.
 • Om du vill göra det mer avancerat, kontakta en fotograf.

Det finns ingen begränsning för hur mycket text du får använda för att på ett säljande sätt beskriva din bostad och dess omgivning, service, mm. Vi rekommenderar att du skriver runt 30 till 50 rader och använder korta meningar som drar fram fördelarna med din bostad och det området den ligger i. Kunderna behöver information men blir lätt uttråkade av långa texter. Det är inte tillåtet att kopiera text från en annan annons på www.semesterbostad-spanien.se.

För att se ett exempel på vad vi anser vara en effektiv och tilltalande layout med en bra beskrivning och fina bilder, och för att kanske få lite inspiration, kolla in sidanwww.semesterbostad-spanien.se/id/1881.

Att skapa en attraktiv annons som genast drar uppmärksamhet till sig och står ut bland andra annonser i en sökning är oerhört viktigt. Med vår webbsida får du möjligheten att uppnå detta med hjälp av följande verktyg:

 • BILDER- Det viktigaste vertyget. Se till att läsa det avsnittet
 • ÖVERSÄTTNING AV ANNONS: Vi erbjuder dig möjligheten att skriva din annons på fler olika språk. Logga in på ditt konto och översätt annonsen till de språk som du behärskar. Det kommer att öka synligheten av din annons på ett flertal sökmotorer i olika länder och öppnar dörrar för fler potentiella hyresgäster. Hyresgäster känner sig ofta bekvämare att hyra från en person som pratar sitt eget språk eller kommer från samma land.
 • GOOGLE KARTA: Det är ett extra plus för att bygga upp förtroende för din annons. Ibland säger hyresgäster att de inte litar på en ägare som inte visar en karta över var fastigheten är belägen eller visar den exakta adressen. I ditt konto kan du enkelt aktivera Google-kartan så den visas på din annons.
 • SVARA SNABBT: Om du svarar snabbt på dina förfrågningar ökar du chansen att bli den första att få bokningen.
 • STRUKTURERA DIN VERKSAMHET: För att skapa förtroende svara snabbt till dina kunder med noggrann information om bokningen och bostaden. Förklara vad som ingår i priset och hur du önskar att bokningen ska ske. Ett korrekt och informativt besked får hyresgästerna att lita på både dig och känna sig säkra på att hyra din semesterbostad.
 • BOKNINGSKALENDER: Vi rekommenderar starkt att du använder "Kalenderen" och håller den updaterad. Vi får ibland klagomål från kunder då "Kalendern" visar att en period är ledig när den inte är uppdaterad med de senaste bokningarna. Kom ihåg att markera en bokning i "Kalendern" när du har fått den första betalningen.
 • SISTA MINUTEN: Om din bostad har tillgänglighet inom den allra närmasta tiden så har Du möjligheten att skapa en gratis "Sista Minuten"-annons. Det kan öka dina chanser att få din bostad uthyrt med kort varsel.
 • GRATIS SMS: Vi skickar ett SMS till din mobiltelefon varje gång du får en förfrågan om din bostad. Detta är en kostnadsfri tjänst som kan aktiveras från ditt konto "FREE SMS".
 • CC EMAIL: För att undvika att förlora förfrågningar som kanske hamnar i din skräppost så har vi en kostnadsfri tjänst som tillåter dig att få alla förfrågningar skickade till två olika e-postadresser.
 • MOTTAGNA FÖRFRÅGNINGAR: För att se en lista på alla förfrågningar som har skickats till dig under de senaste 180 dagarna så kan du gå in på ditt konto och titta under "Mottagna Förfrågningar". Vi rekommenderar att du regelbundet följer upp det så att du inte har missat en förfrågning.
 • STATISTIK: Här kan du få en uppfattning om hur det går för din annons jämfört med andra, genom att se hur många träffar den får. Om du får mindre antal träffar än andra annonser så bör du kanske överväga att ändra priserna eller att byta bilderna.

Vi begär inte att du tar en deposition eller en bokningsavgift men baserat på vår erfarenhet kan vi be dig överväga följande:

 • DEPOSITION: En deposition medför ytterligare bankkostnader och besvär för båda parter. Vi rekommenderar därför att du avväger kravet på deposition mot risken för att saker i bostaden blir förstörda. Vår erfarenhet är att om kontakterna med bostadshyraren utvecklats på ett förtroendeingivande sätt så är det sällan som större skada än ett sönderslaget glas eller liknande inträffar.
 • BOKNINGSAVGIFT: Du bör be om en bokningsavgift för att undvika att förlora hyresintäkter för tomma veckor som sen inte på kort tid kan ombokas. Flertalet bostadsägare begär 30 % av den totala kostnaden i samband med bokningen. De återstående 70 % betalas antingen några veckor innan eller i samband med ankomsten.

Vi kräver inte att du använder ett bokningsavtal, men rekommenderar starkt att en skriftlig överenskommelse görs mellan dig och hyresgästen för att klargöra förhållandena och undvika missförstånd. Detta kan ske via e-post eller ett word/pdf-dokument. Du kan med fördel använda vårt standardbokningsavtal som innehåller den viktigaste informationen som både du och hyresgästen behöver.

För ytterligare information om vad du skulle vilja ha med i ditt personliga bokningsformulär, ta en titt på den här artikeln .

Internationella banköverförningar är ofta dyra. Titta på andra betalningsalternativ som du kan erbjuda dina hyresgäster.

 • Kontantbetalning vid ankomst.
 • Betal-/Kreditkort. Vi rekommenderar att du skapar ett kostnadsfritt konto med Paypal, som ger dina kunder möjligheten att betala med Visa eller Mastercard. Genom att skapa ett Paypal konto så för du tillgång till ett konto liknande vanliga internetbankkonton till vilket du har tillgång dygnet runt. När betalning skett till Paypal överför du genom att klicka på "Send to Bank" dina pengar direkt till ditt eget bank konto. Ett Paypal-konto innebär att dina kunder kan betala dig på ett enkelt och säkert sätt och att du kan se inbetalningen omedelbart. Paypal är ett välkänt och beprövat betalningssystem som ägs av Ebay och har milijontals användare. För ytterligare information om PayPal ring deras kundtjänst på telefonnummer 0044 8707 307 191. För att öppna ett PayPal konto, tryck nedan
  Paypal

För att undvika att dina förfrågningar hamnar bland din skräpmail så har vi några extra funktioner som garanterar att dina förfrågningar levereras till dig. Om du använder ett webbaserad e-post som Hotmail, Gmail, Yahoo! eller Telefonica så bör du lägga support@spain-holiday.com i din kontaktlista. Dessutom bör du göra följande på ditt konto med Semesterbostad-spanien.se

 • Under "My details" lägg till en extra e-postadress i "CC e-mail".
 • Under "Sms Service" lägg till ditt mobilnummer.
 • Under "Old Enquires" kan du se alla förfrågningarna som har skickats till dig under de senaste 180 dagarna.

Du skapar själv din annons från ditt konto. Du känner till din egendom och de lokala förhållandena och är därför den bästa personen för att ställa samman annonsen. Skulle du behöva assistans med att ladda upp bilder eller annat så står vår kundtjänst naturligtvis alltid till ditt förfogande.

Normalt tar det 0-3 arbetsdagar innan din annons visas på vår hemsida. Den visas när din annons har godkänts av vår personal (det är nödvändigt att skicka oss bevis på ägandehandlingar/ dokumentation av din bostad) och din betalning tagits emot. Du kan ändra information inom din annons när du vill.

När du har skapat din annons klicka på länken "Payment" i vänstra menyn på ditt konto. Du kan sedan välja att betala med betal/kreditkort, PayPal eller banköverföring. Online-betalning sker via vår säkra VeriSign SSL-anslutning. Om du har bett om en faktura för din annons hos Spain-Holiday, var snäll och bekräfta att alla dina detaljer inklusive VAT-numret är korrekt INNAN du gör en betalning. Det är inte möjligt att ändra någon detalj på din faktura efter att betalning är behandlad.

Vi använder ett poängsystem som heter "Quality Score". Detta system gynnar fastighetsägarna som regelbundet uppdaterar sina bostadsannonser. Ju mer du uppdaterat din annons desto högre upp placeras annonsen inom sökresultaten. Man kan inte betala för att få högre placering.

Vår webbsida är uppdelad i olika kategorier som innebär att det finns ett antal sätt att hitta just din annons. Sökningen kan ske med hjälp av karta, tema, id, snabb- eller avanceradsökningar på ett flertal språk. Dessutom kommer din annons att hittas via sökmotorer som Google, Yahoo!, MSN och andra sökmotorer som besöker vår webbsida.

Ibland förekommer det att husägare kontaktas av "falska" hyresgäster med oseriös agenda. Vi följer därför upp alla förfrågningar och potentiella hyresgäster. Skulle vår uppföljning ge antydan om oseriöst beteende så kommer du att informeras. Några punkter som kan hjälpa dig att upptäcka en oseriös förfrågan:

 • Hyresgäster från afrikanska länder (t ex Nigeria, Sudan, Elfensbenskusten).
 • Överdrivna förfrågningar som: "Min regering har skickat mig på ett officiellt uppdrag", "Jag arbetar för en kristen organisation," Jag skulle vilja betala i förskott".
 • Språket är överdrivet formellt men dåligt formulerat.
 • De skickar en check för ett större belopp än du har begärt.
 • Om hyresgästern vill betala genom ett företag som inte är en bank. (t ex "Western Union").

Om du har en egen hemsida för uthyrning av din bostad infoga en HTML-kod så att du får kalendern att visas på sidan. Då behöver du bara uppdatera kalendern på ett ställe. Om du i ett skede skulle välja att inte fortsätta annonsera på Semesterbostad-Spanien.se så kan du ändå behålla kalendern på din hemsida genom att infoga en annan HTML-kod.

Om du använder en webbaserad e-postadress som Hotmail, Gmail, Yahoo eller AOL så bör du lägga till support@spain-holiday.com i din kontaktlista för att undvika att våra e-post skickas till din spam-/skräpmail.

För att skapa en annons på Semesterbostad-Spanien behöver Du först acceptera våra villkor. För att läsa våra Villkor och bestämmelser vänligen klicka här här.

Har Du frågor som inte besvarats ovan så är Du välkommen att kontakta oss påsupport@spain-holiday.com

X
Vinn 750€ i presentkort inför din nästa semester i Spanien!
Sign up for our newsletter and you could win 750€ off your next Spain Holiday. Choose from over 7500 properties.

 Vinn 750€ i presentkort inför din nästa semester i Spanien!