På Chokladfabriken i Mijas Pueblo med Next Generation

Sugen på att äta riktig choklad? Då kanske det är dags att ta sig upp till Mijas Pueblo i Malaga och delta i en av de korta men intensiva choklad-kurserna hos Mayan Monkey Mijas, världens minsta chokladfabrik. Choklad är en populär och häftig produkt som bjuder på allt från en stor variation av smaker och dofter, till hälsosamma fördelar och som i detta fall, en intressant och lärorik upplevelse.

Chocolate factory Mijas Pueblo


Ibland hittar man vissa människor som verkligen hittat sin grej i livet, något som de brinner för och som ger de en extrem glädje och värme som oftast strålar ut i form av ett leende. Välkommen till Mayan Monkey Mijas som drivs av Eli och Jason, två underbara människor som hittat en av livets sanningar i form av kakao och choklad.

Chocolate factory Mijas Pueblo

Choklad är en passion som ligger i samma nivå som vin och ost. Här pratar vi inte om godis eller ohälsosamma men goda produkter utan vi pratar om goda produkter, med söta egenskaper i kombination med hälsosamma effekter.

Chocolate factory Mijas Pueblo

Choklad har idag blivit en av världens mest populära smaker och livsmedelsprodukter, det är mer och mer vanligt att hitta produkter i butiken som innehåller choklad nuförtiden och idag äter vi produkter fyllda med olika typer av choklad och detta skulle längesedan anses galet. Man får även ha i åtanke att vi ger bort choklad i form en gåva, så det finns även ett värde hos chokladen som går utöver bara smaken.

Chocolate factory Mijas Pueblo

Hos Mayan Monkey Mijas

Om man är nära Mijas Pueblo, den kända byn ovanför Fuengirola i Malaga så kan man nuförtiden inte bara köpa god choklad som är hemmagjort, utan man kan även delta genom att skriva upp sig på fyra olika choklad-upplevelser.

Chocolate factory Mijas Pueblo

Den första är för de som snabbt vill åt chokladen samt ha möjlighet att själva välja och blanda in olika ingredienser och smaker. Express Workshop som som den kallas kostar 9.90€ per person och i priset får man göra 3 valfria chokladkakor med de ingredienser man gillar. Chocolate factory Mijas Pueblo

Urvalet är stort och i början får man välja mellan mörk , vit och mjölkchoklad. Med fantasin som en gränst så får man tillsätta allt från nötter till torkade frukter för att optimera smaken och skapa sig själv en variation som man endast drömt om tidigare.

Chocolate factory Mijas Pueblo

Denna workshop är perfekt för de som inte vill spendera för mycket tid inne i chokladfabriken och vill man skapa en oförglömlig stund för de mindre så borde man utan tvekan pröva på detta mina-äventyr.

Chocolate factory Mijas Pueblo

Nästa kurs är i grunden samma som express-kursen fast man får även en intro-kurs om choklad samt möjlighet att måla med choklad. Denna kurs är dryga 30 minuter och rekommenderas för alla barn 8 år och uppåt. Denna workshop kostar 14.90€.

Chocolate factory Mijas Pueblo

Intro Workshopen är en ingående kurs som förklarar mer om choklad samt kakao-bönan samt de tekniska detaljerna bakom chokladen vi äter idag. Man får även en bakgrund till Spanien och dess historia med choklad och dessutom så får man smaka på en massa olika typer av choklad och kakao. Denna workshop kostar 25€ och kräver minimum 4 deltagare (bokning krävs)

Chocolate factory Mijas Pueblo
Vill man bli en chokladproffs kan man gå med i den avancerade chokladkursen och lära sig hur man gör allt som ingår i de billigare kurserna, fast här får man göra sin choklad färskt från bönorna, man får även lära sig rosta, mala och sålla sin egen kakao vid sidan av andra skojigheter med chokladtryffel och andra chokladassocierade godsaker. Denna workshop kostar 40€ och kräver minimum 4 deltagare (bokning)

Chocolate factory Mijas Pueblo

Det som är så roligt i en miljö som denna är att man får möjlighet att prova på något nytt som samtidigt är enkelt. Alla i familjen kan prova på att skapa sin egen smak av choklad och i samband med att man lär sig konstruera, måla och forma sin egen choklad så blir helt plötsligt en produkt vi alltid älskat, lite mer älskvärt och bekant.

Chocolate factory Mijas Pueblo
Konceptet hos Mayan Monkey Mijas är att det ska vara roligt, enkelt och dessutom lärorikt i chokladfabriken. Man ska komma ut därifrån med en klar uppfattning om hur olika chokladbitar smakar från olika delar av världen samt skillnaderna i de olika typerna av choklad som vi äter nästintill dagligen.

Chocolate factory Mijas Pueblo

Skulle det vara så att ni är en större grupp med särskilda behov så är det bästa att kontakta chokladfabriken direkt, här kan man dessutom uppfylla dina språkbehov eftersom man har sina kurser på engelska, spanska, katalanska, franska, tyska och italienska.

Chocolate factory Mijas Pueblo

Kort om choklad

Mörk choklad är allt som oftast mycket hälsosammare än vit choklad eller mjölkchoklad eftersom den innehåller mer kakao. Dessutom innehåller mörk choklad antioxidanter som hjälper mot högt blodtryck.
Man har kommit fram till att ett dagligt intag av mörk choklad även tar ner risken för hjärtsjukdomar samt ökar kroppens anti-inflammatoriska egenskaper.

Chocolate factory Mijas Pueblo

Lukten av choklad väcker till liv vissa hjärnvågor som är direkt kopplade till känslan av avkoppling vilket är ännu ett skäl till varför vi ibland känner att vi behöver lite socker i form av choklad under stressiga tider. Chocolate factory Mijas Pueblo

 

Kort om Next Generation i Malaga

På kusten här i Spanien så finns det många föreningar och klubbar för skandinaver som kommer hit några månader per år eller mer. Club Nordico är en av de föreningar som funnits med sedan länge och inte allt för länge sen så skapades en liten förgrening vid namn Next Generation.

Chocolate factory Mijas Pueblo

Carina Theoren har varit snäll nog och tagit initiativet för att kunna skapa en grupp som inte kräver medlemskap eller avgift per år. Gruppen består av folk från olika delar av norden där man samlas på torsdagskvällar för att kunna mingla med likasinnade människor och ha trevligt efter jobbet den långa dagen. Här är alla välkomna och man kan utan tvekan känna sig hemma nästintill omedelbart.

Chocolate factory Mijas Pueblo

Programmet varierar och man har ett omväxlande program och varvar nytta med nöje. Det kan vara allt från föreläsningar, tävlingar, restaurangbesök, provsmakningar eller bara väldigt enkelt med en vanligt pubkväll. Hos Next Generation är allt möjligt och känner du att du vill delta i gruppens aktiviteter så kan du kontakta de via facebook (https://www.facebook.com/nyanext)

Chocolate factory Mijas Pueblo


Allt som oftast träffas gruppen på restaurang La Chispa vid c/ José Cubero som ligger nära "Feriaplatsen" i Fuengirola. Många från gruppen träffas ofta i veckan på Chispa men Next Generation har start vid 19.00 på torsdagar och dörrarna är öppna för allihopa, så tveka inte och ta dig förbi för en öl eller tapas, snacka lite om din spanska upplevelse och skriv upp dig på nästa äventyr.

 

Mayan Mijas Monkey:

524, Plaza de la Constitución, Mijas Pueblo
29650. Malaga -
info@mayanmonkey.es
+34 951 052 772
http://www.mayanmonkey.es/

Next Generation
https://www.facebook.com/nyanext