Marbellas Bästa Stränder - Playa Real de Zaragoza

Playa Real de Zaragoza är utan tvekan en av de Marbella bästa stränder

Det är en av de största stränderna i området, och ligger bara 13kms från Marbellas centrum.

På grund av att stranden är både lång och ligger en bit från Marbellas centrum gör att det är relativt lätt att hitta en lugn plats även under högsäsongen. 

Stranden ligger parallellt med bostadsområdet Real de Zaragoza.

Om stranden Real de Zaragoza 

Playa Real de Zaragoza Marbella

Real de Zaragoza stranden är 1700 meter lång och 30 meter bred

Stranden gränsar några av Marbellas mest exklusiva och välkända strandklubbar, såsom Nikki Beach och  Don Carlos Beach Club

Sanden är fin och gyllene.

Real de Zaragoza Beach

Faciliteter 

Playa de Zaragoza är en välskött strand och erbjuder besökare alla typer av tjänster som strand barer, restauranger, duschar, och toaletter.  För 5€ per dag är det möjligt att hyra både parasoller och solstolar på olika delar längs stranden. 

På stranden finns det badvakter under sommarmånaderna. 

Parkering kan vara lite svårt att hitta, det rekommenderas att leta längs dem mindre vägarna som leder ner till stranden. 

En restaurang/chiringuito som starkt rekommenderas är den cubanska Ranchon Cubano. Ett trevligt ställe att ta en drink eller en bit mat, och på helgerna kommer stället verkligen igång då det ordnas live musik konserter. Restaurangen erbjuder god mat till rimliga priser, en sallad kostar cirka 8 € och en fiskrätt cirka 12€.  

Video om Playa Real de Zaragoza

Vägbeskrivning

Playa Real de Zaragoza ligger cirka 13km från Marbella. Karta.

Playa Real de Zaragoza map


Från Marbella
– ta N340-A7 österut mot Malaga. Efter Elviria avfarten håll dig till höger sidan tills du passerar Repsol bensinstationen, efter Repsol sväng ner till höger på gatan Avenida de Cibeles, och fortsätt ner till stranden. 

Från Malaga – ta N340-A7 västerut mot Marbella. Efter att ha passerat avfarten Las Chapas och den engelska skolan, International College, ta avfarten mot Urbanización de Ricmar. Sväng ner på första vänster och sedan direkt på första höger. Följ gatan Arroyo Playas de las Dunas ner mot stranden tills du ser gatan Calle Pino Real på vänstersida. Sväng in på Calle Pino Real och sedan på Avenida de Cibeles.