Fem fantastiska utflykter från Fuengirola

Med sin 6 km långa kustlinje med många fina stränder, är det frestande att stanna kvar i Fuengirola under hela semestern. Men i den omgivande provinsen väntar många spännande destinationer och naturupplevelser.

Costa del Sols huvudstad – Málaga

Malagas hamn

Malaga med sina 600,000 invånare är Andalusiens näst största stad efter Sevilla. Staden har ett gynnsamt läge vid kusten vilket erbjuder besökare möjligheten att kombinera sol och bad med kultur under semestern. Besök blå flag stranden, Playa de la Malagueta, som ligger bara 10 minuter från stadens centrum.

Vill du uppleva Malagas viktigaste kulturella sevärdhet så är det Picasso-museet som du bör besöka. Den kända konstnären föddes nämligen i Malaga. Museet ligger centralt i staden på Palacio de Buenavista, på gatan Calle San Agustín 8. Öppettider är tisdag till torsdag, från 10:00-20:00, fredagar och lördagar från 10:00 – 21:00 och på söndagar och helgdagar från 10:00 – 20:00. 

Ronda - fullt av överraskningar

Ronda

Få städer har så vackra omgivningar som Ronda. Hyr en bil och köra västerut mot Marbella för att uppleva denna charmiga bergsby. Strax utanför Marbella, när du kommer till San Pedro de Alcántara, så kör norrut för att komma till Ronda.

Ett besök till Ronda är en historisk utflykt. Här kan du hitta grottmålningar på Cueva de la Pileta, romerska och arabiska broar, Puente Romano och Puente Arabe, och Spaniens äldsta tjurfäktningsarena.

Den hisnande ravinen - El Chorro

El Chorro

Den lilla byn El Chorro, nära staden Alora, är speciellt populär bland klättrare på grund av dess grova och brant bergsväggar. El Chorro är också ett perfekt resmål om du vill göra en cykeltur eller vandra bland den vackra naturen.  

Kul i Marbella

Marbella - torget Plaza de la Iglesia på kvällen

Marbella har länge varit en stor favorit bland kändisar och rika. När man sitter njuter av en drink i en av de eleganta restaurangerna inom den charmiga stadsdelen är det inte svårt att förstå varför.  Du kan komma till Marbella på en halvtimme från Fuengirola.

Mitt i staden vid torget Plaza de la Iglesia ligger kyrkan Iglesia de Nuestra Señora de la Encarnación. För en annorlunda upplevelse rekommenderas ett besök till kyrkan när den dagligen gudstjänsten klockan 19:00 pågår.  

Gibraltar – mer än bara en klippa

Gibraltar

 

Gibraltar är en bit av brittiskt territorium mitt i Andalusien som kännetecknas av sin 426 meter höga kalkstens klippa. Du kan ta linbanan upp till toppen där du kan besöka Gibraltar botaniska trädgård. 

Den brittiska regeringen har gett stadens centrum ett ansiktslyft med moderna byggnader som rymmer ett flertal barer, restauranger, affärer och andra företag som drar fördel av Gibraltars låga skatter.